Cruelty free skönhet – märken och produkter

En sammanfattning med företag som inte testar sina produkter på djur. Smink, hudvård och hårvård.

Kriterier för vad som räknas som cruelty free

Denna lista inkluderar skönhetsföretag som inte djurtestar sina produkter. Självklart finns det fler märken än dessa och därför kommer denna lista att uppdateras lite då och då. Listan berör smink, hudvård och hårvård. Detta kan komma att utökas.

Vilka märken räknas som cruelty free? Ett märke är cruelty free om de inte testar på djur, då räknar vi alltså att företaget inte testar internt eller tillåter att någon annan testar deras produkter. Säljs ett märke i Kina testas de som regel på djur då Kina har lagkrav på djurtester på importerade produkter. Detta går numera att komma undan, men det eftersom Kina har stora problem med oäkta skönhetsprodukter kan det hända att produkter testas ändå. Därför bör märken som säljs i Kina undvikas helt, det finns inga garantier att dessa produkter inte djurtestas.

Det finns märken som ägs av större företag som inte är cruelty free, dessa märken räknas ändå som cruelty free. De är olika företag och har olika värderingar.

Tycker du att ditt företag borde vara med på denna lista? Kontakta mig så pratar vi vidare.

Jag reserverar mig för eventuella fel, det sker ständigt förändringar. Sortering under Budget, Mellan & Lyx är väldigt yoload, så om du inte tycker ett märke är budget – ta det med en nypa salt. 

cruelty free skönhet lista