Hårborttagning med laser – före och efterbilder

Nu är det äntligen dags för min sammanfattning av att göra hårborttagning med laser. Jag gjorde min hos Bare Solutions i Örebro där jag bor och under behandlingstiden använde vi två olika sorters laser. I inlägget kommer jag visa utvecklingen under behandlingstiden, berätta om behandlingen, vilka typer av laser vi använde, visa före- och efterbilder samt infoga en liten FAQ med frågor som mina följare på Instagram fått ställa.

Varför ville jag göra hårborttagning med laser?

Dessvärre har jag aldrig riktigt blivit vän med min kroppsbehåring. Jag är absolut inte en av de mer håriga personerna, men jag har förhållandevis mörkt hår till min kropp. Därför syns min kroppsbehåring rätt mycket och det stör mig rent estetiskt. Vet hur det låter, men så är det. Lika bra att vara ärlig. Så jag har under alla år tagit bort mitt hår, men får väldigt lätt rakbränna, blir röd och får prickar. Detta även om jag använder bra produkter. Jag blev helt enkelt trött på det.
Hårborttagning med laser före

Före laser

Som ni säkert ser på bilderna är jag verkligen inte den hårigaste personen i världen, men mina problem med att ta bort håret överskuggade mängden. Ni ser säkert också att jag inte har supergrova hårstrån, vilket jag förstått gör att man kan behöva lite fler behandlingar. Bäst resultat såg jag på min bikinilinje där mina hår är mörkare och grövre. Mina hårstrån under armarna är lite mer bruna, vilket jag tror syns på bilderna.

Vilken typ av laser gjorde jag?

Vi började med Epilia och detta preeeeciiiiis innan pandemin brakade loss. Tror vi hann med 3 behandlingar och sedan fick vi pausa rätt länge, tror runt 9 månader, innan vi tog upp min laserbehandling igen. Efter de första behandlingarna såg jag inte någon dramatisk skillnad, det var bara lite av de absolut grövsta håren som försvann. När vi påbörjade min behandling igen blev det 6 behandlingar innan vi gick över till Bare Solutions nya maskin: Soprano ICE.

Hur många behandlingar gjorde jag?

Totalt blev det 12 st. Hade vi bara kört Soprano ICE tror jag att jag hade klarat mig med närmare hälften, maskinen är så mycket mer effektiv. Dessutom hade jag behövt färre behandlingar om vi inte behövt göra ett uppehåll. Anledningen till detta är eftersom man planerar behandlingstillfällena enligt ens hårs växtcykel. Du har vissa hårsäckar som är aktiva och vissa som är i vilofas och du behöver behandla alla för att reducera hårväxten märkbart. De som är i vilofas kommer alltså vara aktiva vid ett senare behandlingstillfälle. Detta är också en av anledningarna till att du behöver göra flera behandlingar och inte bara kan göra en och vara klar.
Hårborttagning med laser före armhåla

Efter laser

Låt mig säga att jag är jätteglad att jag gjort laser. Jag är inte 100% hårfri, vilket inte var målet och inte heller är helt realistiskt. Däremot har jag en kraftigt reducerad hårväxt, framför allt på bikinilinjen där jag hade mest hår. Armhålorna hade jag säkert kunnat behandla mer, men de hår som är kvar är väldigt fjuniga och växer väldigt långsamt så jag tycker inte det är ett problem. En av de finaste sakerna för mig är att jag kan gå upptill en månad mellan rakningar innan håret besvärar mig. Det känns också helt underbart att jag inte ens tänker på mitt hår.

När jag insåg att jag kände mig klar, så stod jag i ett provrum och testa bikinis. Först efter att butikspersonalen hämtat en triljon badkläder som jag testat, så insåg jag att jag inte hade rakat bikinilinjen. Självmedvetenheten är lägre och det är så skönt! Önskvärt hade ju varit att jag inte brydde mig om min kroppsbehåring alls, men så cool är jag inte.
Hårborttagning med laser före och efter bikinilinje

FAQ hårborttagning med laser

Bare Solutions var änglar och har besvarat frågor gällande min behandling, vad man behöver veta och lite generella frågor om laser. Frågorna kommer från mina följare och vissa var ungefär samma, så jag slog ihop dem. Svaren kommer från Bare Solutions och på vissa har jag lagt en kommentar med tankar från mig.

Ljust hår har mindre pigment än mörkt hår och kräver generellt fler behandlingar på grund av detta. Vi behandlar inte ljust fjunigt hår i ansiktet.

Ja med vår maskin Soprano ICE Platinum kan vi behandla även en mörkare hudtyp.

Mest effektivt på mörka strån men ljusa strån ser vi också resultat på även om de kräver något fler behandlingar och planer.

Vi behandlar inte ljust och fjunigt vellushår i ansiktet.

Vi har sett goda resultat av hårreducering hos rödhåriga men det beror på hur de aktuella hårstråt ser ut. Vissa rödhåriga personer har ett mörkbrunare pigment i roten vilket gör att de blir påverkade av lasern. Generellt krävs dock fler behandlingar.

Det går inte att säga ett exakt antal då det skiljer sig från person till person och när man börjar känna sig nöjd med sin reducering av hår. Ansiktet är också speciellt då det hos kvinnor många gånger har genetiska och/eller hormonella kopplingar vilket gör att håret i ansiktet kan vara mer envist. Också viktigt att belysa att hår i ansiktet hos kvinnor kan ha bakomliggande orsaker som PCOS t.ex. då krävs oftast mer tålamod och förståelse för detta tillstånd.

Vi använder oss av Soprano ICE Platinum från Alma Lasers USA.

För majoriteten är det en kort till i princip ingen läkningstid då det inte bildas någon skada på huden. En känsligare hud kan bli lite röd och potentiellt svullen vilket i så fall avtar inom närmsta dygnet men de flesta märker inte av laserbehandlingen dagarna efter.

Kommentar från mig: Jag blev lite varm och lätt röd samma dag ibland, men det var inget som en klutt aloe vera-gel inte kunde lösa.

Laser hårborttagning ska inte utföras på tatueringar, behandlaren täcker över dessa och behandlar runt om tatueringarna med några centimeters avstånd för att inte riskera att bränna huden och förstöra tatueringarna.

Nej det kan man inte, huden kommer skadas och likaså tatueringen. Man lasrar runt om tatueringen för att undvika detta.

Du kommer inte fälla hår. Håret kommer falla bort naturligt när det släpper från hudens porer. Vi tappar cirka 50-100 hårstrån från hela kroppen varje dag och det är oftast inget man reflekterar över.

Kommentar från mig: Jag kunde se liiiiite fällning om jag hade vita underkläder och vissa hårstrån trillade ur hårsäcken om jag gnuggade dem. Men det är verkligen INGET problem.

Med vår lasermaskin Soprano ICE kan du behandlas året runt. Glöm inte SPF på sommaren 🙂

Vi jobbar med Soprano ICE Platinum som kombinerar tre lasrar i en och samma maskin. Alexandrit, diod och Nd:Yag laser. Denna trippelkombination jobbar på tre olika våglängder och gör den mer effektiv och säker för alla hud och hårtyper.

Du behöver inte vara orolig över att utveckla cancer i kombination med laser för hårborttagning. Laserns strålar är icke-joniserande strålning jämfört med t.ex. solens skadliga UV-strålar eller kärnstrålning. Laserns strålar absorberar pigmentet i hårstråt och dödar hårfollikeln. Är man orolig över cancer generellt är det viktigt att skydda huden med solskydd SPF30 eller SPF50, hålla sig undan solen, kolla upp misstänkta leverfläckar, utvärdera sin livsstil och bakgrundsforska i din familjehistorik.

Vad kostar hårborttagning med laser?

Alltså det tråkiga svaret är att det beror på. Dels vilken typ av laser man gör, vilken behandlare man går till, hur hårig du är, hur mörka dina hår är, hur mörk din hud är osv. Bare Solutions, som jag gått till, har jag förstått har ett rätt lågt pris jämfört med vissa andra salonger.

Efter samtal med vänner som gjort laser på andra salonger så är jag även av uppfattningen att Bare Solutions är lite mer försiktiga med sin behandling. Jag har t. ex aldrig haft jätteont under eller efter en behandling, inte heller upplevt några brännskador eller liknande. Det har jag däremot hört att andra fått. Dessa har i sin tur gjort typ 6-8 behandlingar men prislappen har ändå landat på ungefär samma.

Bare Solutions tar 1145:- för en behandling av armhålor + bikinilinje och då med Soprano ICE. Jag vet inte vad de tog för sin gamla Epilia laser, men mitt minne säger att det var mindre. Så om du ska göra samma behandling som jag och endast med Soprano ICE och på samma salong kan du nog räkna med drygt 6-7000:- för att få en kraftig hårreducering.

Disclaimer:

För transparensens skull vill jag nämna att detta INTE är ett samarbete. Jag får inga pengar för detta och har inga krav på mig att posta ett inlägg på blogg eller Instagram. Däremot så känner jag ägaren till Bare Solutions och har inte betalat för behandlingarna. Kan dock säga att jag 100% skulle gjort detta även om jag fick betala och är supernöjd.