Att färga ögonbrynen

Det där med att färga ögonbrynen är många lite rädda för. Lika så att fylla i dem med smink. Oftast så brukar det bero på att man helt enkelt fått tag på en alldeles för mörk nyans när man provat. Jag vet inte hur många gånger jag sminkat personer som varit livrädda för att få färg i ögonbrynen just av den anledningen! Mitt tips för nybörjaren är att alltid välja en färg som är så lik din egen ögonbrynsfärg som möjligt, eller ett litet snäpp mörkare. Detta gäller både vid färgning och smink.

ögobrynsm

Som du ser på bilderna på mina bryn så är de ganska mörka i sig själv, så egentligen behöver jag inte färga för mörkhetens skull, jag färgar istället för att fånga upp de där småhåren som inte riktigt syns annars. Om du jämför bilderna är de färgade brynen något mörkare än de ofärgade, vilket jag gillar, men det kommer tvättas ur så att det blir en lite mjukare nyans. Du ser säkert också att brynen ser lite tätare och fylligare ut.

När jag färgar mina bryn brukar jag lägga färgen med en snedställd pensel och fylla i dem med färgen ungefär som jag gör när jag sminkar dem. Detta gör att jag bara färgar de strån jag vill ha färg på, och inte de där små osynliga bebisfjunen som ligger utanför ögonbrynsområdet. Tycker du att det är svårt att veta var du ska lägga färgen kan du alltid använda dig av en ljus ögonpenna och måla runt dina ögonbryn för att markera vilken form du vill färga dem i.

– Och som sagt, är du nybörjare som vill färga brynen, välj en ljusare färg. Det kanske räcker att välja en brun färg trots att dina ögonbryn redan är ganska mörka. Har du väldigt

*inlägget innehåller affiliatelänkar

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *