Daisy Beauty Piteå Skönhetskonferens

Okej, nu ska jag göra något jag sällan gör – och det är att posta ett inlägg med nästan bara mobilbilder. Jag orkade inte använda min stora, bra kamera och det säger väl att jag kanske borde investera i något mer lätthanterligt. Eller i alla fall som tar mindre plats och är lättare.

Tillfället som borde dokumenterats med bättre utrustning är Daisy Beautys skönhetskonferens som ägde rum i vackra Piteå som ligger i Norrbotten. Jag har aldrig tidigare varit så högt upp i Sverige och såhär i efterhand känns det superdumt?? Fy tusan vad trevligt norra Sverige är! Efter 10 år i Örebro, som handen på hjärtat inte är så välkomnande, så kändes det som en friskt fläkt. Så låt mig berätta vad vi pysslade med och kanske inspirera er att ta semestern i Sverige istället för att leta er utomlands.För första gången på tre år satte jag mig i ett plan, och det var inte världens bästa resa. Trodde jag skulle dö typ 4 gånger eftersom det var så skakigt. Men landade gjorde vi, detta i ett snöigt Luleå. (Swedish Lapland var och hade en kortare presentation för oss, det pratades om kommande bättre tågförbindelser till norra Sverige, vilket vore ljuvligt för en som av många anledningar inte gillar flyget).
JössgårdenFörsta aktiviteten vi hade på schemat, förutom att kolla in vårt fina hotell (pratar mer om det senare) var att besöka Jössgården, som är en gård från 1500-talet. Här fick vi dricka lingonglögg, fika goda saker och veta lite mer om gården. Jössgården är en restaurang, café, konferensanläggning och det går att bo där, gå på julbord och boka andra upplevelser. Vi skulle egentligen varit på skogsbad, men det var för kallt.
Jössgården JössgårdenPå bilderna ovan ser ni andra konferensdeltagare och kompisar när vi myser i härliga lokaler med goda saker. Från vänster Felicia, Malin, Natasha, Lejla och Stina.
jössgården Photo: Malin Hartzell
jössgården

För mig var det finaste nog ändå att få träffa deras lilla gamla minishettis och deras vackra arbetshästar. Jag älskar ju hästar och blir som en liten unge när jag får klappa och mysa med dem. Bästa som finns. När vårt besök på Jössgården var avklarat tog vi en öl på vårt fina hotell, Kust & Spa, som är ett FANTASTISKT designhotell som ni måste besöka. Så vackert, tidlöst, välkomnande och härligt.

Mot kvällen vankades det middag på Köket på Pensionatet och låt mig säga såhär – hade jag bott i Piteå hade jag varit stammis. Supermysigt, sjukt god mat, jättetrevlig personal. Allt en matnörd kan önska sig. Dessvärre lyckades jag inte riktigt med konststycket att fotografera något där, så ni får bara tro mig om dess förträfflighet.
På lördagen var det dags för föreläsningar och jag ska självklart försöka att presentera mina favoritprodukter från dessa (följ mig gärna på instagram @spindelsven). Eftersom jag genom åren varit på en del skönhetskonferenser och pressvisningar så kändes det som INTE var skönhet mest spännande, nämligen att Essense of Lapland berättade om mat och örter. Vi fick smaka på saker som torkade björkblad, maskroskapris, kvannefrön och liknande, blandat hur gott det var, men testade allt med förtjusning. För den som är mer intresserad kan du boka olika kurser och turer via dem.

Efter en dag av föreläsningar vankades det bankett med tre rätters och god mat och gott sällskap. Jag rastade en klänning som jag köpte för över två år sen (fuck u pandemi) och även Glossgods nya pigment, de är sjuka.
Vår middag ägde rum på hotell Kusts festvåning. En sak jag måste säga, som jag inte var beredd på alls (eftersom Piteå är litet), är att hotellet och alla de andra ställen som gav oss mat, verkligen levererade för mig som är vegan. Jag fick god, mättande mat som var tillagad med kärlek och inte något hoprafsat som jag dessvärre fått lite för mycket av under åren. Restauranger i stora städer bryr sig oftast inte riktigt lika mycket.
På bilderna ovan ser ni Samira och min fantastiska rumskompis Natasha. Vi hade kompispackat våra väskor men hennes första flyg slarvade bort hennes väska. Så det var intressant. Vi överlevde, framförallt gjorde Nats det.
Dagen efter banketten och alldeles för lite sömn, så var det dags att besöka Kusts spaavdelning. Här fick vi testa en sparitual med bland annat japansk tvagning (detta gillade jag), ångbastu, iskälla, fotbad och en uteterrass med en pool. Det var helt ljuvligt att göra detta lite bakfull och trött med fantastiskt sällskap. Vill helt klart göra det igen.
Vacker utsikt (miljö eller rumpor, du väljer), varmt vatten, kallt i luften och en avslappnad kropp. Rekommenderar. Allt som allt får det lilla jag hann se av Norrbotten 5/5. Är så sugen på att åka tillbaka och uppleva detta med kanske vänner och sambos, kanske få chansen att se mer av vårt vackra, norra Sverige.

Och skönhetsprodukterna vi fick? De pratar vi mer om när jag testat dem! Mest pepp är jag att testa nyheter från Reserol och att bekanta mig med Eleven Australias hårprodukter. Tack och bock till Daisy Beauty för att jag fick chansen att besöka konferensen och att Piteås befolkning behandlade oss så fint.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *