Dries Van Noten par Frederic Malle

Dries Van Noten Par Frederic MalleJag har en otur att vara kär i mer eller mindre allt som parfymhuset Frederic Malle släpper. Detta innebär inte bara att jag är rätt dyr i drift med mina parfymer men även att jag inte drar mig för att blindshoppa parfymer från Frederic Malle, dvs att jag aldrig doftat på doften i fråga utan bara yoloar och beställer på doftnoter och feeling. Den enda parfym som jag doftat på tidigare innan inköp är Portrait of A Lady, som är en av mina absoluta favoritdofter nånsin. Dries Van Noten Par Frederic Malle beställde jag lite på måfå vilket helt ärligt är lite korkat, men jag gillar den så mycket att det inte gör något.

Dries Van Noten Par Frederic Malle är en mjuk, sexig och kanske (i min näsa och hjärna) lite historisk doft. Mina doftassociationer: 1920-tal (eller tidigare), bageri med varm doft av vanilj, saffran, våfflor och mjölk, slitet läder, kanske lite te och en väldigt, väldigt lätt not av blommor. Helt fantastisk. Värmande, mysig, som en mysig filt i soffan när du varit ute och frusit. En perfekt höst- och vinterdoft. Parfymören bakom parfymen är Bruno Jovanovic.

Doftnoter i Dries Van Noten
Toppnoter: Bergamott (känner inte alls)
Mellantnoter: Saffran, sandelträ, vanilj, sacrasol
Basnoter: Vit mysk

Om du känner att detta låter som en doft för dig men att du inte vill yoloa som jag, så finns denna på Kicks i Malmö och Göteborg. Jag tror även att Cow Parfymeri har doften. En tia som min går på 360 kr vilket är rätt… dyrt. Ju större desto lägre blir ml-priset.

Frederic Malle testar inte på djur.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *