How to: Corpse Bride

Såhär blir du absolut ballast på maskeraden; klä ut dig till Corpse Bride! Jag och min kära pojkvän hade maskerad för drygt två veckor sedan, vilket var tokbra. Visste inte riktigt vad jag skulle vara till en början, det enda jag visste var att jag ville vara lite morbid. Tyvärr blev min Corpse Bride lite för söt enligt min smak, men skitsamma.

1. För att få denna look behöver du först och främst en väldigt ljus bas som du kan blanda lite, lite blått i, bara för att få till den döda hudtonen. Tyvärr måste detta läggas ganska tjockt eftersom det är ett måste att den täcker väl. Pudra ordentligt så din mask sitter på plats – annars blir du ful. (Vilket jag i och för sig blev mot slutet av kvällen när jag råkat kladda bort en del runt munnen).

2. Skugga fram dina kindben! I sann Corpse Bride-anda ska dessa gå i blått, överdriv gärna! Näsan måste dessutom förminskas. Detta gör du enklast med en rougeborste alt. en stor mjuk pensel för skuggor som du helt enkelt drar på var sida av näsbenet, ju närmre skuggorna på var sida kommer desto mindre ser din näsa ut att vara. Använd samma färg som till kindbenen.

3.  Eftersom Corpse Bride är tecknad har hon så klart sinnessjukt stora ögon. För att skapa en illusion om större ögon har jag först lagt en lite mörkare blå skugga ovanför ögat och skuddat den upp. Därefter skapat en ny globlinje ovanför min egen med en svart. Det gör inget om denna är lite skarpare, men viktigt är att den är jämn. Under ögat har jag målat med en vit vattenfärg för ansiktet och sedan jämnat till den med en vit skugga. Vit kajal är ett måste här – annars kommer det bara se tokigt ut.

4. Innan jag fäst fransarna har jag dragit en eyeliner både ovanför ögat och precis där jag avslutat det vita, samt ritat dit nya fransar. Lättast är detta med en lite torrare eyeliner, annars kan de undre fransarna lätt bli fula. Klistra dit fransarna och måla mascara på övre fransarna. Absolut inget på undre.

5. Ögonbrynen måste vara bekymrade, vår kära Corpse Bride är lite in pain. Dessa är målade med eyeliner. Det blev lite tokigt första gången, så skulle rekommendera att de målas ut med en vit kajal först och fylls i sedan, blir ungefär tusen gånger enklare.

6. Läpparna. Dessa ska vara lite gulligare, mindre och plutigare. Det enda jag gjort är att måla amorbågen lite mer konkav helt enkelt. Sedan målat i med en lite rosaaprikos färg.

“Såret” på kinden är valfritt. Jag gjorde mitt med müsli.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *