How to: snygg bas

En snygg grund är A och O. Är den slarvig, ful eller bara inte rätt är det skitsamma hur mycket tid du lägget ner på skuggorna. Självfallet finns det massor av olika sätt att lägga grunden beroende på vilka produkter du använder, men jag tänkte ge tips på generella saker och tips som är viktiga för en flawless hud!

1. Se till att din hud är rengjord och återfuktad. Har du gammalt smink kvar kommer det absolut inte att bli snyggt, inte heller om du har torra fläckar i ansiktet. För att huden ska vara ordentligt ren är det viktigt att du tvättar bort allt smink på kvällen, men även att du tvättar ditt ansikte på morgonen, under natten samlas det damm och skräp letar sig ur dina porer. Testa att ta en bomullspad med ansiktsvatten och dra så kommer du se att den är ganska smutsig efter en natts sömn. Var dessutom noga med att peela ansiktet lite då och då, slarva inte med att smörja in dig efter, din hud kommer torka sönder då.

2. Hitta en foundation som passar den funktionen du vill ha ut av den. Har du lite sämre hy med t ex finnar, pigmentförändringar osv är det en ganska dum idé att ta en lätt foundation och försöka att lägga den i flera lager – jag lovar, det blir inte snyggt. Då är det mycket bättre att ta en mer täckande och blanda ut med lite ansiktscreme om du vill ha den tunnare, många foundations är dessutom anpassade efter om du har torr, normal, bland eller fet hy, kolla efter det. Vet du inte vilken grupp du tillhör är det åtminstone enkelt att veta om du är torr eller fet. Torr hy brukar ofta strama ganska mycket efter att du tvättat ansiktet medan fet hy blir glansig efter bara ett kort tag.

3. Välj en foundation i rätt färg. Försök inte att bli brunare med din foundation, det blir aldrig snyggt. Utgå från vilken färg du har på halsen och även om du går åt det mer gula eller rosa hållet. Det ser du lättast i nacken. Är du mer gul brukar du lättare bli brun än om du är rosa, den rosa hudtonen brukar bränna sig. Så klart finns det ju undantag! Själv är jag gul, men blek och bränner mig väldigt lätt.

4. Var noga med att arbeta in din foundation! Själv trivs jag bäst med att använda fingrarna när jag applicerar min egen foundation eftersom jag använder en flytande. Tycker värmen från fingrarna får den att smälta in fint. Har du valt en krämigare bas är det enklast att använda makeupsvampar och arbeta in med cirkelrörelser, medan mineralpuderfoundation ska arbetas in med en foundationborste.

5. Missa inte att dra ner din foundation en liten bit på halsen. Det är väldigt vanligt att man glömmer, och det kan lätt se knasigt ut. Blir du lätt röd om öronen eller ofta har uppsatt hår är det en god idé att sminka öronen också.

6. Var noggrann runt ögonen. Lägg din foundation så nära ögonfransraden du kan, det blir mycket enklare för dig om du ska ha skuggor sedan.

7. Lägg din concealer efter din foundation är applicerad, din foundation tar bort mycket du annars skulle slösat med din concealer.

8. Hitta ett puder i samma färg som din foundation. Väljer du en mörkare färg kommer det definitivt bli fläckar, inte så snyggt. Själv föredrar jag att använda löspuder som jag applicerar med en puderborste, det blir ett mer naturligt resultat. Runt ögonen är det viktigt att du kollar att det inte ligger foundation i linjer och veck innan du pudrar, det kommet inte bli fint om du pudrar på det. Sudda ut eventuell överflödig foundation med finger eller svamp.

9. Om du önskar ett lite mer täckande resultat är det en god idé att investera i ett kompaktpuder. Detta kan du “laga” med om det blir hål eller din grund börjar försvinna, bara att pudra på.

10. Önskar du att bli brunare så köp ett solpuder att komplettera med – inte en mörkare foundation. Det är enbart fult. Använd solpudret när du är klar med din bas och dra ner på hals, dekolletage, öron osv så lovar jag att du får ett superfint resultat! Känner du att du är mörk under ögonen är mitt favoritknep att highlighta med en concealer som är ganska ljus och en ljus, matt ögonskugga, denna ska appliceras efter pudret.

Lycka till med art få världens snyggaste hud!

20110809-204539.jpg

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *