I dont hail Lancôme anymore


För ett tag sedan skrev jag en lite hyllning till Lancômes ansiktscremer från Genifique-serien. Tyvärr, för det är ett tyvärr, känner jag mig inte alls lika nöjd längre och kan inte direkt rekommendera den lika varmt. För ett tag sedan märkte jag att jag fick torra fläckar i inre ögonvrårna, och det blev inte bättre trots att jag bröt mot den gyllende regeln att aldrig smörja ögonlocken, utan det blev bara värre och värre.

Nu när jag var i Skåne diskuterade jag detta med min vän Baba, som efter min rekommendation köpt samma creme, som berättade för mig att den innehåller massa alkohol! Så jag slutade helt enkelt att använda cremen nära ögonområdet och tog en creme för extremt uttorkad hud i hela ansiktet om nätterna – och vips, inga torra fläckar vid ögonen mer.

Tycker det är riktigt dåligt att en så dyr creme innehåller alkohol, och framför allt så pass mycket att det kan torka ut huden så mycket, framför allt eftersom den började torka ut min hud när jag INTE använde den runt ögonen. Riktigt dåligt. Kommer definitivt inte köpa den igen trots att jag märkt massa fördelar med den, för jag HATAR produkter med alkohol i!

På bilden ovan kan ni se mina torrutslag. På bilden med grön ögonskugga syns det absolut bäst

0 Kommentarer
 1. Nadja
  Nadja says:

  fast alltså jag tror inte det har med alkoholen att göra. De produkterna innehåller alkohol som avdunstar i kontakt med huden.. kan vara så att krämen “som jag tror ” är för aktiv för dig..den är typ för 35plusare.

  Svara
 2. Carro
  Carro says:

  De kommersiella märkerna är ju som regel bara skräp. Alltså de pajjar hyn mer är gör nytta och skapa “krämberoende” och rynkor i förtid. Om du verkligen vill vårda din hy så finns inga genvägar. Hyn e kroppens största organ och man bör ju ge den “bra mat” 🙂 Alltså rena produkter. Testa omtalade speizia organics, raw gaia, luxit eller suki. Se ex. sukis eye repair balm: http://www.sukiskincare.com/v7/products/eye-repair-balm.html
  🙂

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] hela incidenten med Lancômes ansiktscreme Genifique fick jag lite nog. Min hud var katastrof och jag kunde knappt […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *