Ivoire de Balmain EdP

balmain ivoire de balmainSaker som tyvärr inte alltid är helt lyckat är att blindshoppa på nätet är parfymer. Trots att alla doftnoter låter rätt och låter som de är mixade i harmoni med varandra så kan det bli helt galet. Så var det inte med Ivoire de Balmain EdP för mig, men däremot med Molinard Habanita EdP. Under en längre period hade jag suttit och drömt om den vackra parfymen med ett innehåll som jag fått för mig skulle vara helt magiskt och passa mig som handen i handsken. Efter många om och men bestämde jag mig för att shoppa den online då jag inte lyckats hitta den i någon fysisk butik. Det skulle jag inte ha gjort, för Habanita och jag skär oss som vatten och olja. (Är det bara jag som är så flummig att jag shoppar random parfymer på nätet?)

Tänk er detta scenario: mormor är 80 år gammal och har en excentrisk, smått galen väninna i samma ålder som badar i parfym, går runt i leopardkläder och ett skrikande ceriserosa läppstift som alltid blöder i mungiporna. Tänk att jag är 8 år gammal och hälsar på henne med mormor och smiter in i hennes badrum för att snoka i sminkväskan och sno parfym. Det luktar helt fel, alldeles för starkt, pudrigt och skarpt så i panik försöker jag tvätta bort parfymen, men parfymen släpper inte och alla förstår att jag varit en liten tjuvaktig snoopdog. Så känns det när jag använder Habanita. Varje gång jag tagit på mig Habanita tvättar jag ledsamt bort den inom en halvtimme. För jag tycker det är en intressant doft, men alltså, nej.

Eftersom Habanita är en fin parfym tog jag med den hem till fröken Frida Skoglund för att se om den kanske passar henne. Det gjorde den så klart och jag lite sur över det faktiskt. Frida blir sådär coolt 20-tals mörk med en mjuk pudrig doft. Helt rätt hela vägen liksom, så som jag ville att den skulle vara på mig. Helt rätt val av parfym till en lite lätt dramatisk, svart outfit och ett par mörka ögon eller läppar. Passande för att framhäva sin starka och coola kvinnlighet. Lite så. En dont fuck with me för då blir du av med ögonen eller bollarna-parfym.
balmain ivoire de balmainFrida och Molinard Habanita blev i alla fall kära i varandra och vi valde att byta parfymer och med mig hem fick jag Ivoire de Balmain  som jag skulle vilja kalla Habanitas lite mindre dramatiska lillasyster. Missförstå mig rätt, Ivoire har mycket karaktär den men, men är inte fullt lika in your face-ig. Jämför man doftnoterna i Ivoire och Habanita så har de många gemensamma noter och några som är väldigt lika varandra, största skillnaderna ligger egentligen i toppnoterna, medan hjärtnoterna har många lika och basnoterna ligger lite mittemellan. Nu släpper vi Habanita och går vidare på Ivoire de Balmain.

Doftnoter i Ivoire de Balmain :
Toppnoter: apelsin, mandarin, violblad, aldehyd, kamomill, malört
Hjärtnoter: jasmine, ros, galbanumört, ylang-ylang, peppar, muskotnöt, nejlika
Basnoter: patchouli, vetiver, cederträ, vanilj, tonkböna, ekmossa

Jag upplever Ivoire som mjukt blommig och starkt citrusig till en början, men efter någon timme tittar patchoulin, ekmossan och pepparn fram, och vad jag tror är ylang-ylang, jag är lite smått förvirrad på exakt hur ylang-ylang doftar då jag bara känt doften i diverse parfymer. Jag skulle beskriva Ivoire som en ganska skarp, lite stickig parfym, ganska örtig utan alldeles för mycket blommighet och spontant tänker jag att den inte passar någon under 25, men eftersom Frida, som är 5 år yngre än mig passar helt fantastiskt i Habanita, som jag tycker har ännu högre åldergräns, så kan du nog faktiskt skita i min åldersrekommendation.

Habanita är cruelty free medan jag misstänker att fallet inte är så med Ivoire. Molinard Habanita är lite småknixig att hitta, det finns en handfull webbshoppar att välja på, ut och ha googlemarathon med dig! Ivoire de Balmain hittar du lite överallt, Kicks har t ex den och pris startar från 455 kr och uppåt beroende på mängd.

Har du testat någon av dem? Är du med på samma spår som jag eller säger du emot?

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *