Julklappstips från The Body Shop

Inlägget är i samarbete med The Body Shop

Nu har årets första snö kommit, julen närmar sig med stormsteg och det börjar bli hög tid att tänka på julklappar. Personligen gillar jag att ge bort, och få, grejer som jag vet att jag kommer använda eller upplevelser. I kategorin använda, så är alltid beauty ett bra alternativ och gärna en mix av favoriter och nyheter. Jag gillar även när just julgåvor har något lite extra fint med sig, till exempel välgörenhet, bra miljötänk eller liknande, det känns som det hör julen till.

Just The Body Shop tycker jag generellt gör bra färdiga julgåvor, men de har även ett bra tänk rent etiskt. En av mina favoritgrejer de gör är ett partnerskap, som de haft sen 2019, tillsammans med Plastics For Change. Detta är ett Community Fair Trade-partnerskap som kortfattat går ut på att man ser till att hjälpa människor att få tillgång till förbättrade arbetsmöjligheter samtidigt som man då adresserar den globala krisen som faktiskt föroreningar orsakade av plast är. Så The Body Shop har tagit fram världens första Community Fair Trade-plast och även inspirerat flera andra stora företag att börja handla återvunnen plast. What’s not to like?

I sedvanlig ordning tänkte jag presentera mina favoritgåvor som jag tycker är lite speciellt bra. Det finns absolut en risk att jag behåller samtliga själv.

Calming & Soothing Aloe Skincare Gift

Jag äääälskar The Body Shops Aloe Vera-serie, tycker det är en så bra, enkel och snäll hudvårdsserie som jag rekommenderat så många gånger senaste åren. Just dag- och nattkrämerna tycker jag lite extra mycket om. I Calming & Soothing Aloe Skincare Gift ingår Aloe Soothing Day Cream, men även Soothing Cream Cleanser och Soothing Sheet Mask.

Om man inte är så intresserad av hudvård har du faktiskt allt du behöver för att köra en basrutin med dessa produkter (förutsatt att du kompletterar med ett solskydd). Är man mer intresserad av hudvård så passar samtliga produkter bra ihop med mer aktiva produkter och kan funka som den snälla kompisen som allt aktivt behöver.

Unwind The Mind Gift Set

Jag vet inte hur det är för er, men hösten och vintern är den absolut mest stressiga i mitt yrkesliv. Det känns som att det är fullt ös fram till julen kommer då det blir lite andrum. Vad som är viktigt för mig då är att få tid för både aktiv och inaktiv återhämtning. Den aktiva återhämtningen är att umgås med vänner och att spendera tid i stallet. Den inaktiva är att ta en lång dusch, göra inpackning, exfoliera kroppen och att smörja in mig med olika krämer. Det är något meditativt med det.

The Body Shops produkter ur Breathe-serien är så behagliga, både i konsistens och doft. I Unwind The Mind Gift Set får du Breathe Weightless Body Gel-Cream (älskar!) och Breathe Purifying Hair & Body Wash. Båda perfekta för en lugn kvällsrutin.

Pears & Share Essential Gift

The Body Shops jul är inte komplett utan deras limited edition juldofter! I år är det Pears & Share som har en doft av päron, slånbär och pion samt Cherries & Cheer som doftar körsbär, mandelmjölk och vanilj. Pears & Share har en mjuk och fruktig doft som jag tror många kommer gilla! I kitet finns Shower Gel, Hand Cream, Cream Body Scrub och det bästa The body Shop har i sitt sortiment – Body Yogurt. Vet inte ens hur många förpackningar jag gått igenom av deras Body Yogurt i olika dofter. Helt såld på den. Den sjunker in så fint i huden, känns behaglig, inte ett dugg klibbig och bara helt fantastisk.

Samtliga av dessa julgåvor kostar under 500kr och har ett kul innehåll för både hudvårdsfantasten och för den som bara vill ha trevliga produkter att använda lite då och då. Är du sugen på att ge bort något från The Body Shop, så har de färdiga julkit från 80 kr och uppåt.

Återigen vill jag bara nämna att jag tycker det är så härligt att The Body Shop arbetar aktivt med olika samarbetspartners som stärker kvinnors ekonomiska egenmakt och skapar arbetsmöjligheter för marginaliserade grupper, så som Plastics for Change. Vi behöver att företag gör mer sånt här, eller vad tycker du

I inlägget finns reklamlänkar till samtliga produkter ifall du vill köpa något av det som jag nämnt. Inlägget är i betalt samarbete med The Body Shop. Det innebär att jag får betalt får att skriva detta, åsikterna är som vanligt mina egna och jag har bestämt vilka produkter jag vill visa. Dvs, du ser bara grejer jag gillar och/eller tycker är speciellt intressanta.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *