Lite off topic

Detta är ju en skönhetsblogg, som säkert ingen missat, men ibland känner jag att jag behöver ge lite utrymme för andra saker som jag gärna vill att folk ser och hör. De som känner mig privat vet att jag gärna sätter igång hetsiga diskussioner om saker jag brinner för. Dels för att försöka påverka, men också för att reda ut hur folk tänker för att jag ska förstå.

För att återgå till ämnet jag vill beröra skulle jag placera det under lika rättigheter, det är något jag brinner för. Framför allt för homosexuella. Detta är för att en stor del av de människor jag har i mitt liv och som jag bryr mig om är just homosexuella. Jag ska inte påstå att jag har superbra koll på vilka rättigheter som finns och inte, men något som stör mig något så vansinnigt mycket och som jag på samma gång inte kan hjälpa att ta personligt är hur illa folk behandlas och att det finns människor som inte har samma grundläggande rättigheter som jag just på grund av att de valt att leva med någon av samma kön och jag valt att leva med en man. Det är stört!

Senast i förra veckan hade jag en diskussion med en lite äldre man, mellan 55-60 år gammal, som hade åsikten att gaypar inte ska få lov att adoptera. Hans argument var att om man inte kan få barn naturligt ska man inte ha några, enligt honom kan inte två föräldrar av samma kön vara bra föräldrar. För mig kändes det som om jag hade fått en spark i magen. Jag satt där och kände hur jag först blev alldeles kall inombords och sedan hur kinderna började hetta till (mina öron måste varit pionröda, de blir det när jag blir arg av någon anledning) och kunde inte förstå hur någon kan ha en sådan åsikt. Han hävdade också att det är bättre att barn i sådana fall bor på gatan eller på barnhem, hellre det än hos ett gaypar. Mig veterligen finns det inget som talar emot att ett gaypar skulle vara sämre föräldrar än ett heteropar, i min umgängeskrets skulle jag säkert kunna peka ut människor som är gay och kommer vara mycket bättre föräldrar än straighta par jag känner. Om du är en bra förälder eller ej sitter ju inte i ditt kön eller din sexuella läggning – det är ju hur du är som person som avgör det!
Jag mår genuint illa av att veta att det finns fler människor som säkert resonerar på exakt samma sätt som den mannen, utan att egentligen ha någon vettig förklaring till det. För anledningen att man inte ska få ha barn om man inte kan få dem naturligt – den köper jag inte. Om anledningen är sådan borde en steril man eller kvinna inte heller få vara förälder, om man nu ska vara riktigt krass. Det som dessutom gör mig ännu mer arg över denna diskussionen var att den även flöt in på homoäktenskap. YAY! säger jag, nej säger han. Anledningen? Vet inte. Den kom aldrig fram.

I min bok är kärlek alltid bra. Hittar du som man ditt livs kärlek i form av en annan man – UNDERBART! Du har lyckats med något som många under en livstid aldrig kommer att uppnå och vem är dessa människor som tycker sig ha rätt att döma dig för att du funnit kärlek? Jag förstår inte och jag kommer aldrig riktigt förstå. För helt ärligt – det finns många dåliga argument till varför det är fel att vara kär och attraherad av någon av samma kön och tonvis med bra argument till varför det är rätt. Jag kommer alltid att stå på sidan som strider för lika rättigheter och värde – och vad kan vara mer av en rättighet än att få välja vem man vill älska?

För att avrunda den här luddiga texten som jag inte korrekturläst utan bara skrivit i stundens hetta (ber om ursäkt om den är något svårläst eller snurrig) så vill jag dela med mig av ett klipp som gjorde mig överlycklig! Om den yngre generationen är så öppna och kloka som dessa barn så kommer det att bli bättre. Ut med det gamla och in med det nya! Världen förändras och tur är väl det.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8TJxnYgP6D8&w=700&h=450]

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *