Makeuplook: Heathcliff, It’s Me, Your Cathy

sminkbloggIbland blir vissa makeuper även för oss makeupartister inte helt lyckade. Vissa gånger beror det på dagsformen och vissa gånger på produktvalet. Till denna makeup gick jag på en foundation som jag testat tre gånger innan och tvättat bort varje gång, men jag ville ge den en sista chans. Usch. Den är så dålig och får huden att se så hemsk ut att det kommer komma ett helt inlägg dedikerat till den..! I alla fall, med anledning av en foundation som fick mig att se ut som 60 år i huden och att jag faktiskt inte vill sitta och retuschera om hela mig så får ni bara ett öga denna gång! För jag gillar verkligen ögonmakeupen!

Jag vill tillägga att jag är helt ok med att retuschera bilder i form av att editera ljus och färgton, ta bort en finne eller att ta bort hårstrån som ligger mitt i nyllet eller andra mindre saker som får mig eller bilden att se bättre ut, men att retuschera om hela strukturen på en hud? Nej, då tycker jag att vi är ute på hal is. Vad säger ni? Föredrar ni att se vackra felfritt retuscherade bilder eller känns det bättre att faktiskt se “mänskliga” människor? Jag älskar det konstnärliga och det vackra, men jag ser gärna att det finns lite “fel” och rått kvar i en bild, det känns som att det ger bilden karaktär och mer själ! Jag skulle t ex kunnat ha tagit bort ögonsnoret, brynhåren som är ute på vift och rynkorna under ögonen, men det är ju faktiskt såhär det ser ut!

(Är det förresten någon som förstår rubrikvalet? 😀 )

Ögon
Make Up Store Microshadow Aquarius + Eclipse
Makeup Geek Eyeshadow Corrupt
NABLA Velvetline Eye Pencil Bombay Black
IsaDora Big Bold Mascara
Sweed Lashes Gabbi

3 Kommentarer
 1. Scarlett
  Scarlett says:

  Jag har sjungit Wuthering heights varje dag på senaste tiden så jag borde förstå rubriken… om det inte är något jättekryptiskt, jag sitter bara och trallar för mig själv 😉 Jag håller helt med dig i dina fototankar så jag kan inte säga något spännande; föredrar NÅGON (som inte säljer produkterna) felfritt retuscherade bilder…? Dina ögonbryn är to die for så låt dem vara ute på lite vift, jag tycker ofta att det är snyggare än instagramperfekta bryn.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Haha gött att du hajade! Älskar Kate Bush och har en riktigt skräckblandad förtjusning till Wuthering Heights (boken), den väcker så himla mycket känslor hos mig!
   Jag tror tyvärr det? Det är bara att kolla på instagram!
   Tack! Jag håller på att försöka odla ut dem, så de ser lite hejkonbejkon ut, men de blir väl bra en vacker dag de med!

   Svara
 2. BEX BEAUTY
  BEX BEAUTY says:

  Jag tänker likadant som du kring retuschering! Finnar mitt i pannan, icke-torkat franslim som lyser vitt eller så går bort men inte porer, kakighet kring näsan eller något sånt. Oftast syns det ju så överdrivet väl om en gått över hela ansiktet med blur tool!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − femton =