Mamma Ida pratar lite sol

Darlings! Nu är sommaren snart här och solens strålar börjar bli ganska starka, så har du inte plockat fram ditt solskydd så är det hög tid att göra det. Personligen använder jag solskydd året runt eftersom solen är en av de största bovarna för hudens åldrande och jag vägrar att bli mer rynkig än vad jag absolut måste!

Jag använder som lägst SPF30 eftersom jag tillhör en av de lägsta hudtyperna (typ 1 eller 2), tittar vi på hur det ser ut i Europa, så tillhör faktiskt de flesta någon av de fyra lägsta, i Sverige oftast någon av de två lägsta. Det är dessutom väldigt vanligt att man tror att man tillhör en hudtyp högre än vad man faktiskt gör… Nog om det, vill du läsa mer om hudtyper så klickar du här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eftersom våra efterlängtade solstrålar äntligen kommit vill jag tipsa om en trevlig solskyddsprodukt som trillade ner i min brevlåda (pressutskick) för ett litet tag sedan; Apoteket Solcreme Ansikte SPF30. Detta är som namnet antyder en solskyddsprodukt för ansiktet. Ger UVA/UVB-skydd, vattenresistent och doftfri – med andra ord; ingen äcklig solskyddslukt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bäst av allt är ändå hur produkten känns på huden, torkar in snabbt och känns inte fetare än en vanlig ansiktscreme, torkar matt, dvs att om du har fet hud, behöver du inte vara rädd att se ut som att du tappat en smörbytta i ansiktet! Tycker att smink sitter väldigt fint på produkten och i och med den mattgörande formulan kan du nästan skippa primern. Just nu säljer Apoteket för endast 79 kr/50 ml.

Många ansiktscremer och basprodukter (smink) innehåller lite SPF, så titta på hur det ser bland dina favoritprodukter. Saknar du SPF, eller har väldigt låg i dessa, så är ett tips att blanda lite solskydd med din ansiktscreme på morgonen, så klarar du i alla fall lite vanlig solexponering. Ska du ut och sola så däng på solskydd “på riktigt” – och om du ska på solsemester kan vi väl komma överens om att du badar i solskydd istället för sololja? Kräftröd hud, solblåsor, läderhud, cancer och rynkor är inte så sexigt.

Med vänlig hälsning, mamma Ida

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] näsa, och kör på den med Spf30 när du vill ha smink som du kan lita på håller sig på plats! Klicka här för att läsa vad jag tycker om […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *