Almond nails Isadora Stardust

Naturligt långa naglar – få starka naglar

Inlägget innehåller reklamlänkar 

Jag är en av de som dessvärre inte är född med starka naglar. De är tunna, skivar sig lätt och jag knäcker dem rätt enkelt. Jag är även en av dem som gillar att ha långa naglar, rätt dålig kombo, speciellt eftersom jag helst vill ha naturligt långa naglar. För kanske 4-5 år sedan testade jag att ha nagelförlängningar och det var fint, men det passar inte riktigt mina naglar och min livsstil. Dels är jag klumpig och lyckades inte helt sällan knäcka dem (och även faktiskt sätta eld på en nagel haha), dels så är mina naglar inte så starka vilket innebar att de tog en del stryk efter några omgångar. Förutom det är jag tydligen också en perfektionist och klarar absolut inte att ha en bruten nagel eller speciellt lång utväxt. Rätt dåliga förutsättningar för att ha nagelförlängning.

Med detta sagt så har jag arbetat fram ett sätt att ta hand om mina naglar så jag kan ha naturligt långa naglar. Så om du har tunna eller sköra naglar, eller bara vill ha tips på hur du kan få starka naglar, så är detta inlägg för dig! Vissa tips kan för vissa kännas självklara, men faktum är att jag märkt att många inte har koll på rätt många av dessa saker, så back to the basics.
Almond nails Isadora Stardust

Såhär får du naturligt långa naglar

Ha alltid nagellack
Jag vet att vissa tror att nagellack är dåligt för naglarna, men numera är det många märken som t.o.m gör vårdande formuleringar av sina lack. Anledningen till att jag säger att du alltid ska ha nagellack är för att det faktiskt skyddar nageln mot skador. En lackad nagel får en förstärkning eftersom den blir tjockare av lacken, men den får även ett skyddande lager. Din nagel blir alltså inte lika tunn och skör samtidigt som lacket skyddar mot att du slår upp flisor.

Personligen har jag alltid nagellack om jag vill ha långa naglar. Ett lager baslack, två till tre lager av ett färgat lack och sedan ett tjockt lager med topplack. Jag tycker att Depend 7 Day kit är super. Du får en rengöring för naglarna (tar bort fett och smuts), baslack och ett topplack. Topplacket torkar fort, härdar färgen under och krymper inte. Allt jag vill ha.

Ta bort ditt nagellack med nagellacksremover
Alltså pilla inte bort nagellack. Jag vet EXAKT hur tillfredsställande det är, men det river ofta upp småskador på nagelplattan. Detta leder till att din nagel blir tunnare, kanske skivar sig och att du behöver buffa nagelplattan för en bra yta. Välj istället en remover utan aceton och gärna med en vårdande formula.

Kur Nourishing Cuticle Oil by Londontown

Kur Nourishing Cuticle Oil by Londontown

Vårda dina naglar med nagelolja

Precis som håret på ditt huvud, så älskar naglarna olja. Har du dessutom torra eller sköra naglar ska du absolut investera i en nagelolja. Kika efter produkter med e-vitamin och myrra, detta är toppen för naglarna. Applicera när du kommer ihåg eller så ofta du tycker det behövs. Jag har alltid min nagelolja på skrivbordet, så sätt kommer jag ihåg att använda den i alla fall några gånger per dag. En av mina favoriter kommer från Depend (reklamlänk) och innehåller bland annat myrra som är toppen för naglarna. Jag är även väldigt förtjust i Londontowns nagelolja (reklamlänk) som ni ser på bilden ovan.

Undvik att naglarna blir blöta

Alltså nu menar jag inte att du ska sky vatten som en rädd katt, men ha diskhandskar när du diskar och städar osv. Blöta naglar är skörare och framför allt direkt efter att de torkat.

Använd en glasfil

Kasta ut metallfilen och den grova sandpappersfilen. De är inte dina vänner, de är för grova och ruggar upp nageln. En glasfil däremot är fin och skapar istället en nästan förseglad yta som hindrar dina naglar från att skiva sig. Om du tycker en glasfil är obehaglig att använda kan det bero på att du filar i fel vinkel och därför får ett hemskt, gnisslande ljud. Testa istället att vinkla filen något, jag är inte bra på vinklar, men kanske 45 graders vinkel eller där i krokarna. Min favoritnagelfil kommer från Depend! Den kan du köpa här (reklamlänk)

Fila inte nagelplattan
Om du redan har tunna eller sköra naglar, undvik att fila nagelplattan. Du gör bara naglarna ännu tunnare. Om du måste fila ovanpå nageln, så gör det absolut inte hårt eller ofta.

Nagelförstärkare kan vara nagelförstörare
Nagelförstärkare passar verkligen inte alla naglar, de är mer till för den med mjuka naglar och inte för den med sköra naglar. Sköra naglar kan bli ännu skörare om de blir hårdare. Bryts dina naglar lätt kan olja och andra vårdande produkter vara ett mycket bättre alternativ. För mig hjälpte inte nagelförstärkare alls, utan gjorde istället så mina naglar bröts av.

Använd inte naglarna som verktyg
Dina naglar är inga verktyg, i alla fall inte om du drömmer om naturligt långa naglar. Använd dina knogar, fingrar, pincetter, pennor, partnern osv för att pilla upp och öppna saker. Det är så lätt att slå upp flisor i naglarna när man använder den för att pilla av saker. Slår du upp en flisa, se till att fila bort dem direkt, så slipper du att nageln blir ännu mer trasig.

Att få starka naglar är en resa

Det händer inte över en natt utan är många bäckar små. Många små goda vanor som leder till att dina naglar blir friskare. Vad som också är bra att ha i åtanke är att långa naglar inte passar alla livsstilar. Tungt arbete kommer oftast leda till att naglarna knäcks ändå. Däremot kan de flesta få starkare naglar genom att vårda dem och starkare naglar är ofta välskötta och det ser ju 100% trevligare ut än misskötta naglar.

Sist, skulle du ha gjort allt rätt men att dina naglar är väldigt sköra och tunna kan det bero på sjukdom, vitaminbrister eller liknande. Då är det bra att söka upp vården och se så det inte finns något bakomliggande problem. Sköra naglar kan vara symptom på annat.

Samtliga produktförslag i detta inlägg är cruelty free.

1 svara
  1. Cecilia
    Cecilia says:

    Du har ju inte bara fina naglar utan väldigt fina händer! Jag skäms över båda mina naglar, nagelband och händer haha! Sämst på att ta hand om dom.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *