Review: Mario Badescu AHA Botanical Soap

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan beställde in en duschtvål från Mario Badescu som sägs rensa upp huden och få bort orenheter? Jag har testat den nu i drygt tre månader och känner mig mogen för att ge ett utlåtande.

Vi börjar med doft, konsistens och innehåll:
Luktar lite som nyklippt gräs, naturligt och fräscht, kanske något underlig enligt vissa. Inte en doft för de som gillar söta blomdofter eller något lite tyngre då doften lägger sig efter en stund. Konsistensen är hur härlig som helst. Gelbaserad och skummar som tusan! Största pluset för denna duschtvål är ingredienserna. Åtta ingredienser varav de flesta helt naturliga, jag gillar!

Och sedan resultatet:
Kortsiktigt känns huden väl rengjord och fräsch, absolut inget som irriterar huden.
Långsiktigt hade jag hoppats på ett mer dramatiskt resultat (så klart) än jag fick. Skillnader jag märkt är att min hud känns inte lika uttorkad, inga torreksem och färre kvisslor än vanligt. Mest av allt hade jag hoppats att min KP skulle försvinna, det har den tyvärr inte gjort, men däremot ser den något bättre ut. Tror dock det beror på mer än duschtvålen (peelar varje dusch, mer noggrann med lotion), men den lilla skillnad jag fått är absolut värd mödan.
Jag önskar att jag kunnat leverera någon info på hur den fungerar på acne-hud, men de som jag bett testa det åt mig (min pojkvän och en väns pojkvän) har självfallet glömt att använda den, hur svårt det nu ska vara att komma ihåg en duschtvål….

Jag köpte en förpackning på 236 ml för 83 kr. Tre månader senare har jag kanske hälften kvar. Förstår ni då hur dryg den är? I snitt har jag nog använt den tre gånger i veckan. Så för er med känslig hud, mycket kvisslor eller bara generellt har oren hud kan jag absolut rekommendera att testa en flaska. Hjälper den inte så har du i värsta fall fått en naturlig och härlig duschtvål.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =