Sommarglow med The Body Shop Body Yogurt

Detta inlägg är ett samarbete med The Body Shop

Så länge du inte har bott under en sten i skogen, utan internet, så har du säkert åtminstone sett Body Yogurt. Detta är en ny kroppsprodukt i  The Body Shops sortiment som till skillnad från Body Butter är mycket lättare. Body Yogurt är en härlig, lätt gelkräm som går in i huden på ca tre sekunder, vilket innebär att den är helt perfekt för stressiga mornar, eller om du bara inte diggar att vara kletig. Body Yogurt blev snabbt helt löjligt poppis bland konsumenter och har sålt slut i butik vid minst ett tillfälle (vad jag vet) och jag är helt med på tåget. Min hud är torr, kan ibland klia och jag måste smörja mig ofta, men känner inte alltid för att lajva snigel i flera timmar efteråt. Då är Body Yogurt en alldeles excellent produkt!
The Body Shop Body YogurtI Body Yogurt-serien finns det 6 stycken variationer, varav en som är speciellt anpassad till känslig hud, Almond Milk Body Yogurt. Den har en väldigt lätt doft och passar bra för dig som är känslig, men som ändå vill ha något litet something something i doftväg. Mina favoriter är British Rose och Moringa, mest eftersom att jag föredrar blommiga eller örtiga dofter. Är du mer inne på frukt kommer du få hjärtsnörp av Mango och Banana! Banana påminner mig om Banana Skids, så om det får dig att pirra vet du vad du ska kolla in. Banana är en Limitied Edition, så atteh. Skynda om det är din bae.
The Body Shop Body Yogurt British RoseNu är jag rätt säkra på att ni alla har någorlunda bra koll på hur man smörjer in kroppen (annars kan säkert någon du känner visa dig). Jag tänkte att jag skulle berätta några sätt som jag gillar att använda Body Yogurt för lite extra glow och färg. Produkten i sig ger huden fin lyster, men visst vill man ibland bara ha lite, lite extra?
The Body Shop Body Yogurt British RoseVill du bli najsigt glowig på ungefär tre sekunder och samtidigt återfukta huden? Då använder du helt enkelt din favoritdoft av The Body Shop Body Yogurt och mixar med din favorithighlighter! Jag använde The Body Shop Illuminating Drops of Glow Lustre Finish Creator eftersom den håller bra och passar min hudton, du väljer den som passar din hudton bäst. Personligen tycker jag att det blir bäst resultat med flytande highlighter, men du kan även använda opressad highlighter. Bonus på detta knep är att mixen även framhäver tatueringar!
The Body Shop Body YogurtFörhoppningsvis syns skillnaden trots att jag är rätt blek, vänster är före och höger efter. När jag gör såhär, går det bra att klä på sig någon minut senare. Body Yogurt sjunker in så snabbt i huden, så allt som allt går detta på ett ögonblick. Det är bara att mixa ihop Body Yogurt med highlighter, smörja och sedan klär du på dig och fortsätter med din dag.

Om du har följt mig ett längre tag vet du säkert att jag inte blir imponerande brun, jag är känslig mot solen, är underligt nog allergisk mot brun utan sol och är mest blek hela tiden. Är du som jag, en blekfis, men vill ha lika fin färg som jag har på benet närmast Ninja, ja då kan du göra på två sätt (beroende på hur brun du vill bli).
The Body Shop Body YogurtHär har jag använt The Body Shop Honey Bronze Tinted Leg Mist och helt enkelt mixat den med Body Yogurt. Med dessa två tillsammans får jag superfin ton på benen och det räcker för att jag ska se fräsch och fin ut. Vill du ha lite mer skjuts i färgen börjar du med Body Yogurt och kör sedan misten efteråt.
The Body Shop Honey Bronze Tinted Leg Mist Har du mörkare hudton rekommenderar jag att du använder en annan bronzer då Honey Bronze lämpar sig bättre för ljus/medium hudton. Den ger med största sannolikhet jättefint glow till mörk hud, men räkna inte med att den ska göra några under för färgen.  Jag upplever inte att Honey Bronze färgar av sig, men rekommenderar inte dig att kombinera med brudklänning eller bästa vita kläderna för då kanske du blir ledsen.
The Body Shop Body YogurtAll over all är det faktiskt så, att Body Yogurt är en sjukt härlig kroppsprodukt. Alla dofter är 100% veganska och som vanligt djurtestar inte The Body Shop något. Body Yogurt ligger på 145 kr/100 ml.

Detta är som sagt ett samarbete med The Body Shop. Som vanligt gäller mina vanliga värderingar och riktlinjer för samarbeten: jag gör inga samarbeten jag inte kan stå för och allt som skrives är mina egna åsikter. Som ni säkert märkt dräller det inte av samarbeten här och det är helt enkelt för att jag tackar nej till allt som inte är seriöst. The Body Shop passar som handen i handsken och jag hoppas att ni också tycker detta känns kul! Har du testat Body Yogurt? Vad tyckte du?

*Samarbete

4 Kommentarer
 1. Jenny
  Jenny says:

  Tycker det är jättesynd att alkohol DENAT är tredje Ingridiens. Just den sortens alkohol är inte speciellt bra alls för huden. Jag själv har ju avgudat the body shop och köpt så mycket där! Jag gillar verkligen deras väderingar och att de jobbar för att få bort djurtester

  Däremot så ville jag för inte så längesen gå över till ekologisk hudvård som inte har för mycket onödiga tillsatser och har då bytt ut allt från dem mot nya märken i kombination men naturliga oljor. Tyvärr har jag insett att Body Shop har väldigt mycket dåligt i sig, likvärdigt med det mesta man köper idag som finns ute på marknaden. Håller billiga som dyra märken. Känns ju synd för jag älskar ändå Body Shop men kan ju inte ljuga och säga att jag tycker det är bra med massa skit i. Jag tänker ändå att huden är en svamp som suger åt sig.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Hej jenny! Förstår till viss del hur du tänker, tex att du gärna vill ha ekologisk hudvård, det är okej så länge det är av miljöskäl. Men det finns inga belägg för att naturliga eller ekologiska ingredienser är bättre för huden än syntetiska, ofta är fallet faktiskt som så att naturliga ingredienser kan vara mer allergiframkallande och att det är större skillnader från batch till batch på hur effektiv produkten är. Detta just eftersom det är svårt att kunna styra hur potent en ingrediens är när det är en naturlig ingrediens. Förutom det har du en större risk för allergier med färre ingredienser eftersom koncentrationen av varje ingrediens är högre.

   Med allt detta sagt tycker jag om både naturliga, ekologiska och syntetiska ingredienser, men att avstyra produkter som skit för att de inte innehåller naturliga eller ekologiska ingredienser tycker jag är lite trist.

   Huden är dessutom inte som en svamp, om den vore det skulle det bli skitjobbigt för oss att ens ta ett bad…

   Hoppas inte att du tar mitt svar som otrevligt, men jag gillar inte riktigt negativa kommentarer när de inte håller sig till verkligheten 🙂

   Svara
   • Jenny
    Jenny says:

    Jag menade absolut inte att verka negativ mot dig utan skrev utifrån mig vad jag tycker. Absolut finns det personer som är allergiska och då kan det bli svårt. Men jag har fått irritationer runt ögonen av kemiska produkter och blev bättre när jag slutade med det. Just det med alkohol denat har jag läst att det kan döda cellförnyelsen i huden. Jag vet att jag inte kan bevisa att jag har rätt men var min syn på det hela 🙂 ville som sagt inte verka otrevlig.

    Svara
    • Ida
     Ida says:

     Jag förstår att det inte menades att låta negativt, men det hade en lite negativ klang. Jag vill bara påpeka att även ekologiska eller naturliga produkter är “kemiska”, detta eftersom allt som existerar består av olika kemiska sammansättningar. Jordgubbar innehåller t ex naturliga e-ämnen och vatten är en kemisk sammansättning. Det blir väldigt missvisande att kalla det kemiskt/naturligt eftersom allt är kemiskt och kroppen ser faktiskt ingen skillnad på en ingrediens från naturen eller som är kemiskt framställd, inte så länge de är exakt likadana.

     Jag kan förstå att vissa ingredienser fungerar bättre eller sämre för dig, så är det för alla, min hud tycker t ex att squalane (en vegetabilisk olja från druvkärna) är skräp, lika så har jag reagerat på andra ingredienser som är syntetiska. Det är ju jättebra om du hittat något din hud mår bra av, för alla vill vi ha en glad hud 🙂

     Det finns flera ingredienser som sägs vara kassa för cellförnyelsen, t ex parfym (här räknas både naturliga och syntetiska parfymer in). Jag förstår var du kommer från, men det låter som en del av den uppfattning du har om naturligt vs syntetiskt och hur huden fungerar kommer från företag som håller på med green washing eller pseudovetenskap, vilket jag är väldigt negativ till. Detta eftersom det sprids massor av “fakta” som inte stämmer överens med verkligheten, t ex att huden är en svamp eller att naturliga ingredienser är mycket bättre för dig. Med det sagt så har jag absolut inget emot varken eko, naturligt eller syntetiskt, så länge fakta är korrekt.

     Skulle du vilja läsa lite mer eller kontrollera infon, så letar jag gärna fram tillförlitliga källor på detta 🙂

     Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *