Stockholm <3

Någonstans känns det så jävla orimligt att sitta och blogga när vi drabbats av en så hemsk sak som Stockholm i fredags. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Det känns så långt bort men så nära på samma gång. Jag är glad att de som är mig nära är hela och oskadda och jag hoppas att även du och dina kära är oskadda.

I allt detta är mitt hjärta lite varmt ändå, för det känns som att Sverige enas. Det känns som att vi inte låter skiten skrämma oss eller förstöra mer än nödvändigt. Det känns som att Sverige skulle klara sig rätt fint ändå, om något händer igen. Det finns så mycket kärlek i Sverige, även bland främlingar och det är för jävla fint. Vissa av oss är så klart rädda och arga, men snälla, snälla, snälla – om du är arg och känner hat, försök styra det dit det hör hemma. Kom ihåg att det är sådant här folk flyr från dagligen. 

Fredagen kändes overklig för mig och helt ärligt så kommer jag knappt ihåg vad jag gjorde efter jobbet. Lördagen däremot var fint helande. Jag och min sambo åkte till min bror och hans fästmö för att fira deras födelsedagar. Min bror hade fått en liten båt av oss alla och vi begav oss ut för att ta en liten tur med den. Men…. vi hann knappt sätta oss i båten förrän vår lille hund Yoda fått för sig att han var Jesus och kunde gå på vatten. Eh ja. Så atteh, han var ett geggamonster och luktade som en död groda. Typ.

Hur mår ni i det hela? Vad har ni för tankar?

2 Kommentarer
 1. Natasha
  Natasha says:

  Är oerhört besviken på hur flera medier ägnade sig åt att sprida skräck och oro; live-TV där de ställde ledande frågor till vittnen som inte visste någonting, spred obekräftade rykten och hade överhuvudtaget journalister i rutan som betedde sig hysteriskt. Slog ganska fort av all TV och live-uppdateringar, kontaktade nära och kära och fick sovplats hos en kompis. Blev skakis men hade en oerhört trevlig kväll med folk i min närhet och gladdes åt det samarbete jag såg under hastaggen openstockholm. Fick nästan ett lyckorus av dagens manifestation! ❤

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Ja, man kan väl säga som så att media var de yra hönsen som hade behövt ta ca 3000 djupa andetag innan de fortsatte med det som de gjorde. Tycker också att folk vad så himla fina! Har fällt en tår eller fem över hur rörande jag funnit folks engagemang. Sverige är bra jävla fint ibland!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *