Makeuplook: The darkness

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min kära vän Nadja skickade för ganska längesedan en bild till mig och frågade hur man gjorde en speciell typ av läppar, och ville samtidigt att jag skulle göra en how to på det. Självfallet glömde jag det. Igår satt jag dock och förde över saker från min gamla dator till min nya och hittade den bilden (hittar den inte nu), så nu, ÄNTLIGEN kommer dem!

Jag skulle vilja kalla det för ombreläppar. De börjar i rött i mitten och fadear ut i svart. Mina är dock lite ljusare eftersom jag ska kila iväg en stund sedan och inte är supersugen på att sminka om mig. Anyway.

Steg 1.
Se till att läpparna är torra, inget cerat eller annat. Torra. Måla sedan konturerna på läpparna med en svart penna. Förslagsvis med en lite torrare kajalpenna eftersom det inte är helt enkelt att hitta svarta läppennor. Det är viktigt att konturerna är jämna här.

Steg 2.
Ta en läppensel (eller någon annan liten smart pensel för den delen) och börja sudda din svarta lipliner in emot mitten av munnen. Här är det ett bra tillfälle att passa på att jämna till kanterna ytterliggare.

Steg 3.
Leta rätt på ett lite mörkare rött läppstift och måla över hela munnen. Även över dina mörka konturer. Bit sedan av på ett papper och pudra.

Steg 4.
Har du fortfarande lite ojämna kanter föreslår jag att du letar rätt på en concealer och en liten pensel och helt enkelt skärper till konturerna. Detta funkar INTE om du inte pudrat, för då blir det bara kladd.

Steg 5.
Måla på ett nytt lager rött, förslagsvis en lite ljusare färg än det andra röda läppstiftet. Fyll enbart på detta i mitten av läpparna och fadea det ut. Om du tycker att effekten mattats av något av den svarta färgen är det bara att dra fram pennan och kleta dit lite till.

Det mest värdefulla tips jag kan ge er är att låta det ta tid när ni arbetar med mörka eller skarpa färger tll läpparna. Det kommer inte vara klart efter två minuter, och om det är det ser det nog förjävligt ut för att vara ärlig. Skippa även läppglanset på ett par sådana här läppar. Annars kommer det börja rinna efter ett tag, trust me.

Pssst… är det något som vill ha produktlista så hojta till.
(Alla bilder går som vanligt att förstora)

5 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] svartrött. Sminkningen nedan gjorde jag med en tutorial på hur man göra mörka ombre-läppar. Den hittar ni här. Skulle vilja säga att nyckeln bakom att få denna look snygg är att lägga ner några minuter […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *