Vårdande hårprodukter

Tre goa hårvårdsfavoriter

Vårdande hårprodukterJag är en hårvårdssnobb, alltså en riktig jävla snobb. Du kommer liksom aldrig se mig tvätta håret med ett schampo som kommer från Ica eller Coop (om jag inte absolut måste) och jag har inpackning i håret varje gång jag tvättar det. Så alla produkter jag tipsar om är:

a) Asbra
b) Ganska dyra

Davines blowdry primerDavines Your Hair Assistant Blowdry Primer. Sedan detta inlägg skrevs räknas Davines inte som cruelty free längre.
Denna produkt fick jag hem när jag satt i juryn för årets hårvårdsprodukt i Daisy Beauty Awards och helt ärligt hann jag inte riktigt testa den ordentligt innan betygen skulle in, så jag hade lite svårt att bedöma den rätt. Men. Den är svinbra. Detta är en produkt som ger väldigt lätt stadga, alltså väldigt lätt, hjälper håret att hålla sig fint trots fukt, värmeskydd och får håret att kännas fylligare, bara bra saker liksom. Sprayas på handdukstorkat hår och är väldigt dryg. Vad jag kan uttyda är innehållet veganskt, men jag blir inte riktigt klok på om de är cruelty free eller inte då jag inte hittar några riktigt säkra källor.
Pris: 298:-

ID HAIR Elements Golden oilID HAIR Elements Golden Oil. En helt sjukt dryg hår- och hudolja, alltså vi snackar sjukt dryg. Jag är tjejen som skulle kunna ösa en matsked olja i håret utan några större konsekvenser, men här snackar vi ett pump av flaskan och den ska appliceras i handdukstorkat hår. Gör håret glansigt, mjukt och fint. ID HAIR är cruelty free och vad jag kan uttyda av ingredienslistan så är den vegansk.
Pris från 200:-

GHD Heat Protect sprayGHD Heat Protect Spray. Alltså jag är nitisk med mitt värmeskydd. Jag värmestylar aldrig håret om jag inte har värmeskydd i och detta har blivit en favorit, dels p.g.a att den är så lätt och inte gör håret strävt men även med anledning av den fantastiska doften, lite sådär unisex-mysigt. GHD testar inte på djur och vad jag kan uttyda är även denna produkt vegansk.
Pris: ca 200:-

Jag vill bara påpeka att när jag inte har en säker källa på huruvida en produkt är helt vegansk eller ej använder jag mig av mina kunskaper för att läsa genom ingredienserna. Ibland kan jag med säkerhet se att en produkt är veganvänlig och ibland inte, så om jag på något sätt verkar osäker ber jag dig att göra egna kontroller för att vara på säkra sidan.

*Inlägget innehåller pressprover

4 Kommentarer
 1. Linnéa
  Linnéa says:

  hej!! älskar dina hårvårdsinlägg! har med inspiration från dig nu skaffat mig pureology balsam & schampo och ska även testa hårolja och värmeskydd (fast i en och samma produkt…)!!! mvh en som bara använt det billigaste som finns till hands. (inte helt sant, pga har upptäckt olaplex dårå för tycker också om att bleka för att sen tona i konstiga färger.)
  tycker om att du är så noga med hårdvård OCH att du har så himla fint och långt hår men samtidigt tycker om att färga och bleka. varför skulle en annars ha ett hår om det inte var ok att leka med det?! men en vill ändå ta hand om det. tack å hoppas på fler fina inlägg som det här!
  undrar också vad som hände med din fascination för kms-produkterna…? eller tycker du ff om dem?

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Vad kul att höra! Hoppas att du också gillar Pureology! Ja, men verkligen! Är man bara någorlunda snäll mot sitt hår och inte är alldeles FÖR dum, så kan man ju faktiskt göra en del grejer med det!

   Alltså jag ÄLSKAR fortfarande KMS Moist Repair Revival Creme. MEN. Men. De djurtestar sina produkter har jag upptäckt, så jag har snällt fått leta upp andra produkter och märken. Tycker dock inte att jag riktigt hittat någon bra ersättningsprodukt till just den, så saknar helt ärligt produkten!

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] GHD Heat Protect Spray. Gillar massor! Ger lite, lite stadga för håret, skyddar mot slitage och doftar helt fantastiskt. […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *