Oompaloompi style

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu kanske du undrar varför jag är helt orange i ansiktet, men något jag funderat på lite då och då är dessa små prover som skickas med diverse tidningar. Ett helt fantastiskt sätt att nå ut till massor av potentiella kunder med sin doft, kräm – eller foundation! Parfymer är ju relativt enkelt, det är ju ”bara” att se till tidningens målgrupp, krämer är kanske något svårare, men det går i alla fall att åldersanpassa helt ok, men foundation? Hur tänker de egentligen där? Jag tror på riktigt aldrig att jag fått ett foundationprov i en nyans jag kan använda!

Rent logiskt tänker jag att man väljer ut den nyans på foundationprovet som flest invånare i landet har, det borde väl vara ett smart sätt att få så många som möjligt att prova ens produkt? Men helt ärligt verkar det ju inte som att man gör eller tänker så.

Som du som läser min blogg vet, så är jag makeupartist sedan fem år tillbaka, och jag stöter sällan på väldigt få personer med en hudton som skulle kunna matcha de prover som brukar hänga med tidningar. Proverna har oftast en jättekonstig ton, typ mörkt rosa, eller, som jag bär på denna bild – djupt orange! Detta tycker jag är superkonstigt, då de allra flesta (framför allt såhär års) är ganska ljusa och oftast sportar en av de ljusaste nyanserna på sin favoritfoundation. Observera att jag generaliserar grovt nu och utgår från en skandinavisk hudton, men räknar vi in de med utomskandinaviskt påbrå, vet och tror jag, att det är ytterst få som matchar dessa lustiga foundationfärger som skickas ut. Let’s be real, de flesta som vi ser som har en Oompaloompihudton har en lite för nära relation med brun utan sol och solarium…

Jag har egentligen ingen poäng med detta, tycker mest det är lite skojigt. Om du vet hur foundationnyanser väljs ut i detta syfte så skriv gärna en kommentar, jag är genuint nyfiken.

1

0 Kommentarer
  • Ida K
   Ida K says:

   Yes! Everytime you get one they’re in a super weird shade! I really dont get what companies are thinking since i normally dont see people with skintones like that

   Svara
   • anastasiias
    anastasiias says:

    Yes, I agree. Every time I received samples they were in medium tone, which was too dark and yellow for me. Why not to put the lightest and medium shade in magazines and in stores when you receive sometimes samples. At least girls could choose or to give two so you can mix if you are somewhere in the middle. I don’t know how to test dark foundation.Anyway you can sit with it only at home:)

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *