Ask me anything – svaren

Här kommer svaren på min AMA, gå och hämta en kopp kaffe eller något. Tack för alla fina frågor!

(This post will not be in english because it will be too time consuming)

—————————————

1. Var får du all inspiration från, du har så speciela idéer?
2. Kan du inte beskriva din hudvårds rutin?

-Annape

• Det är väldigt olika. Ibland inspireras jag av film, musik och känslor och ibland av saker jag sett, det kan vara att någon annan makeupartists fina läppar, coola eyeliner eller kanske bara en random pryl. Jätteolika.

• Kortfattat (den detaljerade versionen får ha ett eget inlägg) så är jag oftast väldigt noggrann, jag tvättar ansiktet varje morgon med en oljebaserad tvätt, följer med ansiktsvatten, serum, ansiktskräm och oftast ögonkräm. Beroende på hudens dagsform kanske jag väver in en ansiktsmask innan rutinen eller på kvällen. Sedan kör jag samma rutin kvällstid.

 

1. Skulle vilja veta lite mer om din/er hund! Hur länge har ni haft honom (hoppas att det är en kille nu, sorry annars), vad har han för udda saker för sig osv? Djur <3
2. Tips på bra underlack? Har använt ett från Ciaté som är bra den senaste tiden, men det är ju alltid kul att testa nytt! Helst något som inte är svindyrt, och lätt att få tag på.
3. Ser du fram emot julen? Har du några specifika planer/viktiga traditioner som inte får ruckas på? 🙂

– Lina

sminkblogg
• Vi har haft Yoda sedan han var 16 veckor tror jag, vi var lite sista minuten-iga att skaffa hund, eller ja, jag hade ju gått och suckat och stönat över att jag ville ha en hund tills sambon säger “Men ska vi inte ta och skaffa en då? Kolla upp en uppfödare för den rasen du är intresserad av” (typ). Efter det lyckades jag hitta en uppfödare som hade Mittelspitzar och hade två som inte fått tag på hem än, dit åkte vi och jag blev kär. Egentligen promotar jag adoptioner alla dagar i veckan, men sambon är ganska allergisk och tål bara vissa sorts hundar, så vi ville inte chansa och kanske behöva göra oss av med en redan kanske traumatiserad hund. Udda saker… alltså hela han är ganska udda, han brukar t ex ligga och rulla runt på fluffiga mattor och morra (nu t ex), han har en skitdålig vana att slicka på en tass (inget fel på den, bara sjukt dålig vana), han är jätterädd att slarva bort mig, älskar att smälla ballonger (men är skiträdd för allt som smäller annars) och tycker det är guld när jag klär ut honom.

• Jag är skitslarvig med underlack (vilket betyder att jag ofta har gula naglar) men oftast använder jag bara något random jag fått i pressutskick…

• Faktiskt inte jättemycket, jag såg framemot julen tills det blev ändrade planer (sjukdom i familjen) för skulle fira med min sambo och hans familj och ge alla hans syskonbarn massa balla presenter, men istället åkte jag till Skåne. När det gäller traditioner har jag lite av en skit samma-attityd, skulle kunna käka pizza på julafton. Eller det enda jag kan vara grinig med är Karl-Bertil Jonsson. Han är en liten kung.

 

Vilken är den bästa vattenfasta mascaran enligt dig?
Bästa concealern?
Bästa återfuktande hårinpackningen?

Kram!

– Michaela

• Jag avskyr vattenfast mascara, så jag har ingen favorit och kan inte ge något tips där.

• Har haft lite svårt att hitta någon concealer som jag tycker är sådär bäst i världen, men Urban Decay Naked Skin Concealer är riktigt trevlig.

• Exit Haircare har en inpackning med arganolja som jag minns att jag tyckte var riktigt go. Pureology Strength Cure Masque är också en pärla om du vill ha något som känns uppbyggande också.

 

Vad har du för hobbys utöver skönhet?
Vilken är din bästa/värsta fail inom makeup som du vet att du gjort innan du började intressera dig för det?
Vad lyssnar du på för musik, ser på för film osv?

Med värme,
Ida

waits-tom-518af99af0c44
• Mat, min hund och lära mig saker. Jag lyssnar väldigt mycket på ljudböcker, googlar som en fanatiker och läser gärna böcker om jag kan slappna av tillräckligt! Ämnen jag är intresserade av: dinosaurier, hur kosten och välmåendet hänger ihop, personlighetstyper, havdsjur osv. Ganska spretig.

• Hahaha, denna vet jag DIREKT. När jag var typ 13 år, när Moulin Rouge nyss släppts, blev jag galet inspirerad av Satines förlängda ögonbryn och gjorde likadant – med en svart kajalpenna. Herrejösses vad jag såg ut, men omg vad fancy jag tyckte jag var. Tills en tjej jag såg upp till inte kunde sluta stirra och jag förstod att de nog var rätt off.

• Alltså, ska jag vara ärlig lyssnar jag nog mest bara på Tom Waits hela tiden. Jag tenderar att crusha artister under en längre period och Tom Waits har väl alltid varit en favorit, men det här året har jag varit lite manisk nästan. Annars gillar jag musik så som Björk, Queens Of The Stone Age, David Bowie, Nick Cave & The Bad Seeds, Florence + The Machine, CocoRosie, Kate Bush.. Lite så va. Alltså jag älskar musik och lyssnar nog minst ett par timmar varje dag.
Film så är skräck, drama, fantasy och typ familjefilmer det bästa. Om jag ska namedroppa ett par favoriter har vi The Rocky Horror Picture Show, Minions, An American Werewolf In London, A Tale Of Two Sisters, Dancer In The Dark, Ice Age 3, Lost In Translation, Mary & Max, Mitt Liv Utan Mig, Angel-A.. alltså jag gillar filmer som är lite fula men vackra, om det går ihop?

 

1.bästa lush badbomen (både din och din pojkväns favorit)
2. bästa nude/vardags paletten?
3. kräm eller puder highlighter?
4. bästa ögonprimern?

– Elin

• Jag uppskattar nog inte en badbomb helhjärtat, utan är jättenöjd så länge de glittrar. Nu kan jag inte fråga sambon pga att vi är på olika ställen, men han köper väldigt ofta Intergalactic!

• Antingen är det The Balm Meet Matt(e) Nude eller LH Cosmetics Infinity Palette. De rycker jag ofta till mig och känner mig väldigt nöjd med. Gemensamt för dem är att de också är matta.

• Uppskattar både och! Skulle säga kräm på sommaren när jag sportar tunnare baser av BB-creams osv och puder resten av året!

• Jag har varit trogen Urban Decay Primer Potion (anti-age) men nu har jag fallit för Too Faced Shadow Insurance Primer. Jag gillar när de känns silikoniga och är lätta att fördela på ögonlocken.

 

Är lite nyfiken på vad du har för favoritdofter, tänker egentligen inte så mycket på parfym som på duschtvålar och doftljus och sådant? Och har du några tips på fina doftljus som inte ruinerar en? tack <3

– Mara

• Hmmm, jag faller ofta för dofter som innehåller jasmine, patchouli, pion, tuberos, specifika rosdofter (detta kan vara vedervärdigt eller underbart) och gärna lite kryddiga dofter. Nu går jag och drömmer om Frederic Malles Portrait of A Lady som släppts som bodylotion och duschtvål (patchouli, ros, rökelse). Mitt bästa doftljus som jag tycker är lite halvbudget i alla fall är ett från Indiska som heter Jaipur Patchouli & Khair. Älskar, älskar, älskar. Den sätter sig sådär mjuk i håret och gardiner så det ligger kvar en mjuk och mysig doft dagen efter man eldat det. Hett tips!

 

– varför bor du inte i Gbg?
– seriöst varför?

– okej mer seriös fråga (skoja de två första var jätteseriösa): hur väcktes ditt intresse för smink och beauty?
– berätta gärna mer om din MUA-utbildning och ifall den hjälp eller stjälpt.

Du är bäst, hoppas på fler frågelådor! Samt mer bilder på Yoda! Puss!

– Smulsex

mittelspitz

• Ibland undrar jag också varför jag inte bor i Göteborg! Det finns ju bra folk där och gött vegankrubb och nära till vatten. Jag får väl flytta.

• Jag tror att mitt intresse låg och pyrde lite sådär lätt redan från när jag var liten. Ett minne som ploppade upp i huvudet var att när jag gick i förskolan lekte jag ensam inne på rasterna – då klädde jag ut mig och lyssnade på spökhistorier (creepy kid), men jag tror det på riktigt började vakna när jag gjorde min första plåtning (alldeles för ung) och fick smink på både fötter och öron och fick något slags aha-moment. Att jag kom på att jag borde jobba med smink har jag inget riktigt moment för, men det växte fram under tiden som jag jobbade som modell och andra personer sminkade mig varpå jag tänkte “det där skulle jag kunna göra bättre själv” (det kunde jag så klart inte) och började experimentera lite med smink.

• Den hjälpte mig! Jag kunde redan en del och var väldigt intresserad, men min utbildning (jag gick på Makeupstudion i Malmö) fick mig att se detaljer annorlunda och lära mig att bedöma olika typer av ansiktet, samt hur olika typer av smink fungerar i olika situationer (film, foto, TV, teater osv) och det är ovärderligt. Sedan kanske jag kan känna att det tog ett ganska bra tag innan jag verkligen fick arbetat ut alla regler i huvudet. Jag hade, som alla nyexade muor, väldigt mycket griller i huvudet om att man inte för göra si eller så. Nu skiter jag i nog exakt alla regler som finns, men lutar mig alltid till mig utbildning när jag håller på att klanta till något eller liknande.

 

Har du någon höjdpunkt från 2016 bloggmässigt? Typ en sminkning som du bara kände ”YES, vad grym jag är!” eller någon framgång, något erkännande eller vad som helst som gjorde att det kändes lite extra gott att vara bloggare just då?

– Therese

daisy beauty london 2016
Det här året har generellt varit ett väldigt bra år för mig som bloggare. Det känns som jag profilerat mig själv och att både läsare och företag börjar se vem jag är och vad jag står för, vilket är jätteroligt. Det gör att rätt personer får se mina inlägg och rätt typ av företag hör av sig. Om jag ska peka ut en enskild händelse som fick mig att springa och stressbajsa (TMI varsågod) så var det när EcoTools hörde av sig för att boka en träff och diskutera ett samarbete. Det kändes så himla kul att ett stort företag med så fina värderingar som EcoTools (endast veganska produkter, mycket återvunna material, miljövänligt och skänker pengar till kvinnors utbildning) ville ha lilla mig. I övrigt har jag fått vara med på massa roliga saker som t ex nu senast Daisy Beauty London, och det är fantastiskt. Sist, men kanske viktigast, så har jag träffat så himla många härliga människor via bloggandet att jag nästan vill kräkas. Vilken lyx!!

 

1. Vad gör du helst en ledig dag?
2. Har sminkat mig i 25 år och kan fortfarande inte applicera rouge på ett vettigt sätt. Tips? Ser mest ut som en clown när jag är klar. Obs! Inget fel att se ut som en clown efter sminkrutin, men det är inte det jag är ute efter. Vill ha skirt. Gillar inte contouring.
3. Behandlingar du gör regelbundet (om några öht)?

– Jenny

• Käkar en slö frukost runt tio innehållande MASSOR av bröd, gärna ugnsvarma baguetter, fixar en schysst espresso, plockar undan lite, kramar hunden och sambon och pillar i mina sminklådor (jag har ett problem), om jag kan slappna av läser jag gärna en bok och har jag lite spring i benen försöker jag att få till en träff med någon vän eller tvinga ut sambon för att äta. Jag gillar att spa-a mig också och kan seriöst ta tre timmar till att bada, göra inpackningar, skrubba kroppen, föna hår, ansiktsmasker, måla naglar osv osv. Jag gillar nog helt ärligt bäst att pyssla runt hemma.

• Du kanske har en för stark färg eller en nyans som inte riktigt lirar med dina undertoner? Jag upplever att vissa ansikten (t ex mitt eget) inte riktigt bär upp rouge lika bra som andra. Jag har t ex tendenser till att bli rödblossig på kinder, mot käkbenet och undviker därför allt för rosaröda rouger. Jag kan inte ge dig något magiskt sätt att applicera rouge, för det är olika från ansikte till ansikte. men om du upplever att det alltid blir för skarpt kan du testa (om du inte redan gör det) att pudra lite lätt med ett löspuder innan rouget. Det kan hjälpa!

• Jag gör faktiskt ingenting, men jag skulle behöva gå till en hudterapeut och få en go behandling. Är sugen på att gå och fräta bort ansiktet med en jävla massa syra. Typ!

 

1. Hur ska du fira jul?
2. Hur ska du fira nyår?
3. Vilka tror du skönhetstrenderna kommer vara under 2017?
4. Vilka är dina topp 3 sminkprodukter just nu?
5. Vilken är din absoluta favoritparfym?
6. Vilken kändis och/eller känd make up artist inspirerar dig mest, och varför?
7. Avslutningsvis en lite mer personlig fråga: vad har du för relation till din kropp och ditt utseende? Har det förändrats sedan du var tonåring? Hur tänker du kring den hälso/vikt/skönhetshets som förekommer på sociala medier och i samhället i stort?

Vill önska dig en god jul, och säga att jag älskar både din blogg och din youtubekanal. Keep up the good work!

– Ida

• Jag firar julen i Skåne med min familj! Min lillebror ska vara julvärd för första gången, så det ska bli spännande och se vad han styr upp.

• Lite per standard blir det nyårsmiddag med tillhörande fest hos min vän Jossan. Vi kör trerätters och dricker prosecco tills solen går upp… Och mår som en sopråtta dagen efter!

• Jag HOPPAS att den naturliga huden får en större comeback och att liquid lipsticks ersätts produkter med lika bra hållbarhet men finare finish (för helt ärligt, det ser ut som man har ett rövhål till mun). Jag tror att ögonbryn kommer att gå över till en mer au naturelle och buskig look och mindre knivskarpa. Highlighter kommer nog hålla sig kvar.

• MAKIASH löspuder, NABLA Blush Kendra och alla mina K.I.S.S.I.N.G läppstift från Charlotte Tilbury.

• Thierry Mugler Alien!

• Oj, denna är svår. Har verkligen ingen aning… däremot tycker jag att Freja Beha Eriksen är kanske världens vackraste kvinna och hennes klädstil inspirerar mig. Den är som min, fast snäppet bättre, så varje gång jag känner mig lite vilsen i pannkakan googlar jag bilder på henne.

• Jag har tack och lov en ganska sund inställning till min kropp och mitt utseende. Generellt är jag nöjd med mitt utseende, även om jag, precis som alla andra, har saker jag hellre skulle vilja såg ut på ett annat sätt. I tonåren HATADE jag att jag var så lång och smal och inte hade bröst, men nu har jag liksom accepterat och omfamnat att det faktiskt är såhär jag ser ut. Jag gillar mina långa ben och kan se hur min strutshals faktiskt är lite cool. När det kommer till all hets är jag HELT TOTALT SLUT I HUVUDET!!!! Tycker att alla ska få se ut precis hur de vill och för mig är smink och skönhet mer ett sätt att visa personlighet och vara kreativ än att nödvändigtvis arbeta för perfektion. Jag vet inte vad jag ska säga mer om detta mer än att jag hoppas på mer acceptans och mindre dömande och hets.

Tack detsamma till dig och tack för frågorna!

 

1. Hur blev du vegan? Tips?
2. Kan du visa hur du gör dina ögonbryn? Vet att du sagt att du ska göra det men jag tror inte jah sett något?

Vill säga tack för en riktigt bra inspirerande blogg, tycker så mkt om att du är noga med att produkterna ska vara inte djurtestade och älskar dina sminkningar, de är så kreativa och tycker alltid de är roliga att se.

Kram från Karen

• Jag tog nog bara upp huvudet ur sanden typ. Innan jag blev vegan var jag vegetarian i kanske… tre år? Minns inte riktigt. Under den tiden fasade jag ut saker och ersatte med djurvänliga alternativ och sedan kom jag till en punkt i somras då jag insåg att det var dags att ta nästa steg. Mitt tips är att utbilda dig själv inom mat, läsa på om hur det går till på fabriker, ersätta en sak i taget och komma ihåg att varje sak du gör är bra och gör skillnad. Jag klantar mig fortfarande och råkar göra och äta saker som inte är veganska, men jag tänker att det inte är en tävling och att jag inte behöver vara perfekt. Gör bara ditt bästa och om det är att vara laktovegetarian eller pescetarian så var det!

• Det kommer! Jag fotade bilder till det men de blev inte bra, så tänker att jag gör en video istället. När jag orkar. Heheheh.

Tack för de fina orden!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − sex =