Flaer borstar

Inlägget innehåller reklamlänkar 

Under 2021 testade jag väldigt många borstar från Flaer, vilket är ett av Kicks många egna märken. Det finns över 50 produkter, samtliga i trevlig prisklass och faktiskt med förvånansvärt bra kvalitet. Nu ska jag inte säga att Flaer är skitbilligt, det går absolut att få tag på borstar i lägre prisklass, men då följer generellt inte kvaliteten med. Vad som är genomgående fint för Flaer är att jag faktiskt inte testat en enda borste med dålig kvalitet. Jag har absolut testat några som inte passar min sminkstil och tekniker, men det är en annan femma.

Samtliga borstar från Flaer är även helt veganska, d.v.s att de är gjorda av syntetiska fiber eller naturliga material som inte innehåller animalier. I makeupvärlden har det länge funnits en inställning att endast borstar av naturhår, eller päls som det faktiskt är, är riktigt bra.

När jag utbildade mig till makeupartist var inställningen att syntet använder man endast till kladdiga produkter så som foundation eller läppstift och annars djurhårsborstar. Det var strax över 10 år sen och ja, syntetiska borstar var verkligen inte lika bra då. De var superglansiga och plastiga och kunde inte hålla någon produkt alls. Nu är det en helt annan femma. Borstar i syntet är numera minst lika bra, inte sällan bättre än djurhårsborstar. När jag ändå svävat ut lite om syntet vs naturhårsborstar är det värt att veta att det är jobbigare att hålla djurhår fint och mjukt. Tänk att det är behandlat djurhår som ska hålla sig mjukt och följsamt. När jag använde det fick jag köra diskmedel, schampo och balsam. Med syntet räcker det med diskmedel, hård tvål eller en borstrengöring. Värt att nämna är att vissa även kan märka av en viss allergi mot djurhår.

Nog utsvävat om syntet vs djurhår (jag är ett fan av syntet, schysstare mot alla) – alla Flaers borstar är helt veganska och är i stor utsträckning tillverkade av återvunna material. Du kan med gott samvete köpa dem och veta att du kommer få toppenbra borstar. De finns att köpa på Kicks här (reklamlänk), och även på Åhléns här (reklamlänk). Nedan kommer en lista på några av mina favoriter! För enkelhetens skull är de länkade till Kicks (de har i skrivande stund 20% på vissa produkter från Flaer).

Samtliga länkar är reklamlänkar och bilderna kommer från Kicks hemsida.
Flaer 102 – använder denna till puder, rouge och bronzer. Bra storlek och en schysst allt-i-allo-borste.

Flaer 204 – En jättebra ansiktsborste i mellanstorlek. Passar till puder, rouge, bronzer och contour.
Flaer 206 – passar bra till puder, contour, highlighter och mjuka, fluffiga ögonmakeuper
Flaer 301 – en medelstor ögonskuggsborste som jag ofta använder till contour och highlighter också.
Flaer 303 – jättebra till att göra mjuka detaljarbeten. T ex fluffa skugga runt ögat eller att fördjupa globlinjen.
Flaer 405 – en av mina all time favoritborstar till bryn och liner. Eftersom stråna är korta är det enkelt att få till raka linjer.
Flaer 503 – ett prisvärt alternativ till Beauty Blender! Håller bättre än Real Techniques och LH Cosmetics svampar men är fortfarande jättemjuk och härlig.

Som tidigare nämnt har jag inte tyckt att någon borste från Flaer inte håller måttet. De är super och passa både nybörjare och erfarna sminkare. Priserna ligger mellan ca 79-179 kr, samtliga borstar är veganska och cruelty free.

Tryck gärna på hjärtat om du gillar detta inlägg, det gör det enklare för mig att veta vad ni gillar att läsa om).

Reklamlänkar innebär att när du handlar via en av dem, så får jag en liten provision. Produkten blir inte dyrare för dig utan du hjälper bara mig.

BareMinerals Mineralist Eyeshadow Palette Stonewashed

BareMinerals Mineralist Eyeshadow Palette Stonewashed

Inlägget innehåller reklamlänkar

En av mina senaste favoritpaletter måste nog komma från BareMinerals och är Mineralist Eyeshadow Palette i utförandet Stonewashed. Jag är väldigt förtjust i denimnyanser, blågrå och blålila skuggor så denna är right up my alley.

BareMinerals Mineralist Eyeshadow Palette StonewashedDe som har koll på BareMinerals har säkert märkt att de håller på att rebranda sig lite för att bli ett lite mer lyxigt och hållbart märke. Jag uppskattar tanken här, framför allt hållbarhetsdelen. Alla bäckar små liksom. Deras nya paletter (det finns sex stycken) kommer alla utan spegel och utan magneter eller plast. Detta gör att de är mycket enklare att återvinna. Personligen tycker inte jag heller att varenda skönhetsprodukt jag äger behöver en spegel, inte bara av miljöskäl men även vikt. Speglar väger lite…

BareMinerals Mineralist Eyeshadow Palette Stonewashed

BareMinerals Mineralist Eyeshadow Palette Stonewashed

Vad jag även uppskattar här är att det finns inga onödiga skuggor. Personligen är jag dödstrött på alla paletter med tre miljarder skuggor. Hellre har jag en liten, väl kurerad palett än en bautastor med massa skuggor jag ändå inte kommer använda. I denna finns allt du behöver för att göra massor av schyssta looks och jag tycker faktiskt samtliga av de blåa skuggorna betedde sig väldigt väl. För dig som testat kalla och framför allt matta skuggor, så vet du att dessa skuggor tenderar att vara lite truliga. Dessa beter sig fint och med en ögonskuggsprimer så har du en fin look.

BareMinerals Mineralist Eyeshadow Palette StonewashedHär är en look jag gjorde med Stonewashed och jag använde alla färger utom den lite varmare nyansen Pebble 3. Jag tror detta är en palett som många kommer uppskatta, kan se att den är precis lika fin på alla ögonfärger och de flesta hudtoner. Den kommer som sagt i fler nyanser och jag tycker att framför allt Rosewood (reklamlänk) och Heathered (reklamlänk) ser väldigt lockande ut.

BareMinerals Mineralist Eyeshadow Palette Stonewashed swatchesDu som är en återkommande läsare här vet att jag inte är något swatchproffs och egentligen tycker att det säger otroligt lite om hur en skugga presterar. Men här har ni fingerswatches på bar hud för att kunna se hur de ser ut mot min hudton. bareMinerals Mineralist Eyeshadow Palettes är veganska, cruelty free, talkfria och baserade på naturliga ingredienser.

Om du är sugen på Stonewashed finns den nu på Lyko med 25% rabatt. Ordinarie pris är 495 kr för 6 st skuggor. Du kan shoppa Stonewashed här (reklamlänk). Har du testat? Gillar du också eller har du en annan åsikt?

(Tryck gärna på hjärtat om du gillar detta inlägg, det gör det enklare för mig att veta vad ni gillar att läsa om).

Reklamlänkar innebär att när du handlar via en av dem, så får jag en liten provision. Produkten blir inte dyrare för dig utan du hjälper bara mig.

Daisy Beauty Piteå Skönhetskonferens

Okej, nu ska jag göra något jag sällan gör – och det är att posta ett inlägg med nästan bara mobilbilder. Jag orkade inte använda min stora, bra kamera och det säger väl att jag kanske borde investera i något mer lätthanterligt. Eller i alla fall som tar mindre plats och är lättare.

Tillfället som borde dokumenterats med bättre utrustning är Daisy Beautys skönhetskonferens som ägde rum i vackra Piteå som ligger i Norrbotten. Jag har aldrig tidigare varit så högt upp i Sverige och såhär i efterhand känns det superdumt?? Fy tusan vad trevligt norra Sverige är! Efter 10 år i Örebro, som handen på hjärtat inte är så välkomnande, så kändes det som en friskt fläkt. Så låt mig berätta vad vi pysslade med och kanske inspirera er att ta semestern i Sverige istället för att leta er utomlands.För första gången på tre år satte jag mig i ett plan, och det var inte världens bästa resa. Trodde jag skulle dö typ 4 gånger eftersom det var så skakigt. Men landade gjorde vi, detta i ett snöigt Luleå. (Swedish Lapland var och hade en kortare presentation för oss, det pratades om kommande bättre tågförbindelser till norra Sverige, vilket vore ljuvligt för en som av många anledningar inte gillar flyget).
JössgårdenFörsta aktiviteten vi hade på schemat, förutom att kolla in vårt fina hotell (pratar mer om det senare) var att besöka Jössgården, som är en gård från 1500-talet. Här fick vi dricka lingonglögg, fika goda saker och veta lite mer om gården. Jössgården är en restaurang, café, konferensanläggning och det går att bo där, gå på julbord och boka andra upplevelser. Vi skulle egentligen varit på skogsbad, men det var för kallt.
Jössgården JössgårdenPå bilderna ovan ser ni andra konferensdeltagare och kompisar när vi myser i härliga lokaler med goda saker. Från vänster Felicia, Malin, Natasha, Lejla och Stina.
jössgården Photo: Malin Hartzell
jössgården

För mig var det finaste nog ändå att få träffa deras lilla gamla minishettis och deras vackra arbetshästar. Jag älskar ju hästar och blir som en liten unge när jag får klappa och mysa med dem. Bästa som finns. När vårt besök på Jössgården var avklarat tog vi en öl på vårt fina hotell, Kust & Spa, som är ett FANTASTISKT designhotell som ni måste besöka. Så vackert, tidlöst, välkomnande och härligt.

Mot kvällen vankades det middag på Köket på Pensionatet och låt mig säga såhär – hade jag bott i Piteå hade jag varit stammis. Supermysigt, sjukt god mat, jättetrevlig personal. Allt en matnörd kan önska sig. Dessvärre lyckades jag inte riktigt med konststycket att fotografera något där, så ni får bara tro mig om dess förträfflighet.
På lördagen var det dags för föreläsningar och jag ska självklart försöka att presentera mina favoritprodukter från dessa (följ mig gärna på instagram @spindelsven). Eftersom jag genom åren varit på en del skönhetskonferenser och pressvisningar så kändes det som INTE var skönhet mest spännande, nämligen att Essense of Lapland berättade om mat och örter. Vi fick smaka på saker som torkade björkblad, maskroskapris, kvannefrön och liknande, blandat hur gott det var, men testade allt med förtjusning. För den som är mer intresserad kan du boka olika kurser och turer via dem.

Efter en dag av föreläsningar vankades det bankett med tre rätters och god mat och gott sällskap. Jag rastade en klänning som jag köpte för över två år sen (fuck u pandemi) och även Glossgods nya pigment, de är sjuka.
Vår middag ägde rum på hotell Kusts festvåning. En sak jag måste säga, som jag inte var beredd på alls (eftersom Piteå är litet), är att hotellet och alla de andra ställen som gav oss mat, verkligen levererade för mig som är vegan. Jag fick god, mättande mat som var tillagad med kärlek och inte något hoprafsat som jag dessvärre fått lite för mycket av under åren. Restauranger i stora städer bryr sig oftast inte riktigt lika mycket.
På bilderna ovan ser ni Samira och min fantastiska rumskompis Natasha. Vi hade kompispackat våra väskor men hennes första flyg slarvade bort hennes väska. Så det var intressant. Vi överlevde, framförallt gjorde Nats det.
Dagen efter banketten och alldeles för lite sömn, så var det dags att besöka Kusts spaavdelning. Här fick vi testa en sparitual med bland annat japansk tvagning (detta gillade jag), ångbastu, iskälla, fotbad och en uteterrass med en pool. Det var helt ljuvligt att göra detta lite bakfull och trött med fantastiskt sällskap. Vill helt klart göra det igen.
Vacker utsikt (miljö eller rumpor, du väljer), varmt vatten, kallt i luften och en avslappnad kropp. Rekommenderar. Allt som allt får det lilla jag hann se av Norrbotten 5/5. Är så sugen på att åka tillbaka och uppleva detta med kanske vänner och sambos, kanske få chansen att se mer av vårt vackra, norra Sverige.

Och skönhetsprodukterna vi fick? De pratar vi mer om när jag testat dem! Mest pepp är jag att testa nyheter från Reserol och att bekanta mig med Eleven Australias hårprodukter. Tack och bock till Daisy Beauty för att jag fick chansen att besöka konferensen och att Piteås befolkning behandlade oss så fint.

MANTLE The Chill Cream | Recension

Inlägget innehåller reklamlänkar

MANTLE The Chill Cream är en mysig, ljust gul fuktkräm på burk. Den ska ge guden näring, lyster och bounce samtidigt som den lugnar en stressad hud och ska stärka hudbarriären. Bra helt enkelt. Den passa väl för både dag och natt eftersom den inte innehåller spf eller några exfolierande ingredienser. Jag har grävt mig genom nästan en hel burk av The Chill Cream så känner att nu måste jag posta en recension på den också!

Innan jag går vidare vill jag nämna att jag tidigare haft ett samarbete med MANTLE, på Instagram. Detta är INTE en del av samarbetet utan bara jag som vill berätta lite mer några månader senare. Som ni vet totalt älskar jag MANTLE The Glow Serum, vilken jäkla pangprodukt alltså. Efter The Glow Serum är The Chill Cream helt klart min favorit. Jag är ganska känslig för konstisens så sett att jag alltid vill att en produkt ska kännas mysig att använda eller att den ska få huden att se finare ut. Det spelar (nästan) ingen som helst roll hur bra en produkt är om jag inte gillar hur den känns – TYVÄRR.

MANTLE The Chill Cream (reklamlänk) har en helt ljuvlig konsistens, den är någonstans mellan gel och kräm, smälter in i huden och smular inte av eller något sådant dum. Den är lätt till känslan, så trots att jag har torr hud vågar jag säga att detta är en produkt som passar toppen även för dig med oljig eller blandad hudtyp. Oljorna är lätta, ingredienserna är fina och även den med känslig hud borde tåla den trots att det är en aktiv produkt.

Aktiva ingredienser i The Chill Cream

Det finns många typer av aktiva produkter, för mig brukar t ex ingredienser så som retinol och bha kunna vara lite triggande, medan niacinamid, pha och c-vitamin funkar bra. Det går att vara allergisk mot exakt allt och olika personers hud får olika resultat av allt. Vissa som har långt mer tålig hud än jag har problem med c-vitamin, som för mig funkar jättebra trots att jag kan vara känslig. Med det sagt innehåller The Chill Cream den typen av aktiva ingredienser som lugnar.

Vi har nyckelingrediensen som är ekologisk CBD vilken ska lugna en stressad hud, skydda barriären och ge glow. Den innehåller även ceramider som stärker hudbarriären och förbättrar fukthalten. Förutom det innehåller MANTLEs Chill Cream niacinamid, bakuchiol, hampafröolja, vitamin e och squalane som alla är stärkande på olika sätt.

Jag har använt The Chill Cream sedan den lanserades och då tillsammans med The Glow Serum plus ett fuktgivande serum. Nä, man behöver inte allt det, men ni vet hur det är, vissa saker funkar och det känns bra. Resultatet jag får av The Chill Cream är en lugn och glad hud. Inga arga utbrott – som i mitt fall kan bli eksem eller röda prickar. Bara en klar och fin hudton.

MANTLE The Chill Cream får 5/5 av mig och jag kommer med glädje att ha den som ett inslag i min rutin. Produkten är dessutom helt vegansk och cruelty free så klart. Du får 50 ml för 650 kr och för mig räcker den i ca 4 månader beroende på vad jag använder i övrigt.

Har du testat The Chill Cream? Vad tycker du? Eller är du sugen på att testa? Köp The Chill Cream här (reklamlänk)