MANTLE The Chill Cream | Recension

MANTLE The Chill Cream är en mysig, ljust gul fuktkräm på burk. Den ska ge guden näring, lyster och bounce samtidigt som den lugnar en stressad hud och ska stärka hudbarriären. Bra helt enkelt. Den passa väl för både dag och natt eftersom den inte innehåller spf eller några exfolierande ingredienser. Jag har grävt mig genom nästan en hel burk av The Chill Cream så känner att nu måste jag posta en recension på den också!

Innan jag går vidare vill jag nämna att jag tidigare haft ett samarbete med MANTLE, på Instagram. Detta är INTE en del av samarbetet utan bara jag som vill berätta lite mer några månader senare. Som ni vet totalt älskar jag MANTLE The Glow Serum, vilken jäkla pangprodukt alltså. Efter The Glow Serum är The Chill Cream helt klart min favorit. Jag är ganska känslig för konstisens så sett att jag alltid vill att en produkt ska kännas mysig att använda eller att den ska få huden att se finare ut. Det spelar (nästan) ingen som helst roll hur bra en produkt är om jag inte gillar hur den känns – TYVÄRR.

MANTLE The Chill Cream har en helt ljuvlig konsistens, den är någonstans mellan gel och kräm, smälter in i huden och smular inte av eller något sådant dum. Den är lätt till känslan, så trots att jag har torr hud vågar jag säga att detta är en produkt som passar toppen även för dig med oljig eller blandad hudtyp. Oljorna är lätta, ingredienserna är fina och även den med känslig hud borde tåla den trots att det är en aktiv produkt.

Aktiva ingredienser i The Chill Cream

Det finns många typer av aktiva produkter, för mig brukar t ex ingredienser så som retinol och bha kunna vara lite triggande, medan niacinamid, pha och c-vitamin funkar bra. Det går att vara allergisk mot exakt allt och olika personers hud får olika resultat av allt. Vissa som har långt mer tålig hud än jag har problem med c-vitamin, som för mig funkar jättebra trots att jag kan vara känslig. Med det sagt innehåller The Chill Cream den typen av aktiva ingredienser som lugnar.

Vi har nyckelingrediensen som är ekologisk CBD vilken ska lugna en stressad hud, skydda barriären och ge glow. Den innehåller även ceramider som stärker hudbarriären och förbättrar fukthalten. Förutom det innehåller MANTLEs Chill Cream niacinamid, bakuchiol, hampafröolja, vitamin e och squalane som alla är stärkande på olika sätt.

Jag har använt The Chill Cream sedan den lanserades och då tillsammans med The Glow Serum plus ett fuktgivande serum. Nä, man behöver inte allt det, men ni vet hur det är, vissa saker funkar och det känns bra. Resultatet jag får av The Chill Cream är en lugn och glad hud. Inga arga utbrott – som i mitt fall kan bli eksem eller röda prickar. Bara en klar och fin hudton.

MANTLE The Chill Cream får 5/5 av mig och jag kommer med glädje att ha den som ett inslag i min rutin. Produkten är dessutom helt vegansk och cruelty free så klart. Du får 50 ml för 650 kr och för mig räcker den i ca 4 månader beroende på vad jag använder i övrigt.

Har du testat The Chill Cream? Vad tycker du? Eller är du sugen på att testa?

GlossGods Flawless Eyeshadow Palette

GlossGods Making it Flawless Eyeshadow Palette

Inlägget innehåller reklamlänkar.
GlossGods Flawless Eyeshadow Palette
Igår släppte min kompis Samira en palett! GlossGods Making It Flawless Eyeshadow Palette (reklamlänk) som är en helt ljuvlig palett som jag tycker varit väldigt kul att använda! Om du har testat min palett som släpptes förra året, så har du samma, fantastiska formula här. Krämigt och lättarbetat helt enkelt.
GlossGods Flawless Eyeshadow PaletteVad som också känns viktigt att nämna med denna collab är att Samira faktiskt är en av Sveriges första svarta influencers som gör en sådan här grej. Är inte det rätt sjukt med tanke på hur många samarbeten som släpps varje år i Sverige, att det inte är bättre representation? Oavsett så är detta en palett du inte får missa!
GlossGods Flawless Eyeshadow Palette
I Making It Flawless hittar du fyra matta, tre skimriga och två duochromskuggor, jag har testat alla utom den gula… pga gult är inte min favoritfärg på mig själv. Mest förtjust är jag i den duochroma, guldgröna skuggan längst ner till vänster. Helt fantastisk och (för mig) otroligt användbar skugga.

Alla skuggor är väldigt pigmenterade och härliga, men ändå lätta att arbeta med. Ibland tycker jag att hårt pigmenterat brukar innebära svårt, men inte med Glossgods formula. Det går bra att skippa primers om du tycker det är trist men du kan också arbeta med massor av olika typer av bas – concealer, kletig primer eller en tunnare form. Det som passar dig helt enkelt.
GlossGods Flawless Eyeshadow Palette
Här har jag använt den svarta, den blå, lila, de två skimriga gröna och pyttelite glitter… för varför inte? Det går jättebra att toppa skuggorna med varandra, både matt på skimmer och tvärtom. Den svarta är dessutom förvånansvärt enkel att bygga upp och att tona, helt klart impad!
GlossGods Flawless Eyeshadow Palette
Här är den första sminkningen jag gjorde med paletten, ja det blev grönt, det är min bästa ögonskuggsfärg okkkk? I denna har ni samtliga gröna + den svarta. Så allt som allt – gillar du vad du ser i form av färger kommer detta inte vara en palett du ångrar att du köper. Den passar dessutom väldigt fint ihop med Touch Me! Paletten kan du köpa här. Prislappen ligger på 299:- och som vanligt är GlossGods produkter veganska.

Glöm inte att trycka på hjärtat om du gillar inlägget! Det gör det enklare för mig att veta vad ni gillar att läsa om.

Almond nails Isadora Stardust

Naturligt långa naglar – få starka naglar

Jag är en av de som dessvärre inte är född med starka naglar. De är tunna, skivar sig lätt och jag knäcker dem rätt enkelt. Jag är även en av dem som gillar att ha långa naglar, rätt dålig kombo, speciellt eftersom jag helst vill ha naturligt långa naglar. För kanske 4-5 år sedan testade jag att ha nagelförlängningar och det var fint, men det passar inte riktigt mina naglar och min livsstil. Dels är jag klumpig och lyckades inte helt sällan knäcka dem (och även faktiskt sätta eld på en nagel haha), dels så är mina naglar inte så starka vilket innebar att de tog en del stryk efter några omgångar. Förutom det är jag tydligen också en perfektionist och klarar absolut inte att ha en bruten nagel eller speciellt lång utväxt. Rätt dåliga förutsättningar för att ha nagelförlängning.

Med detta sagt så har jag arbetat fram ett sätt att ta hand om mina naglar så jag kan ha naturligt långa naglar. Så om du har tunna eller sköra naglar, eller bara vill ha tips på hur du kan få starka naglar, så är detta inlägg för dig! Vissa tips kan för vissa kännas självklara, men faktum är att jag märkt att många inte har koll på rätt många av dessa saker, så back to the basics.
Almond nails Isadora Stardust

Såhär får du naturligt långa naglar

Ha alltid nagellack
Jag vet att vissa tror att nagellack är dåligt för naglarna, men numera är det många märken som t.o.m gör vårdande formuleringar av sina lack. Anledningen till att jag säger att du alltid ska ha nagellack är för att det faktiskt skyddar nageln mot skador. En lackad nagel får en förstärkning eftersom den blir tjockare av lacken, men den får även ett skyddande lager. Din nagel blir alltså inte lika tunn och skör samtidigt som lacket skyddar mot att du slår upp flisor.

Personligen har jag alltid nagellack om jag vill ha långa naglar. Ett lager baslack, två till tre lager av ett färgat lack och sedan ett tjockt lager med topplack. Jag tycker att Depend 7 Day kit är super. Du får en rengöring för naglarna (tar bort fett och smuts), baslack och ett topplack. Topplacket torkar fort, härdar färgen under och krymper inte. Allt jag vill ha.

Ta bort ditt nagellack med nagellacksremover
Alltså pilla inte bort nagellack. Jag vet EXAKT hur tillfredsställande det är, men det river ofta upp småskador på nagelplattan. Detta leder till att din nagel blir tunnare, kanske skivar sig och att du behöver buffa nagelplattan för en bra yta. Välj istället en remover utan aceton och gärna med en vårdande formula.

Kur Nourishing Cuticle Oil by Londontown

Kur Nourishing Cuticle Oil by Londontown

Vårda dina naglar med nagelolja

Precis som håret på ditt huvud, så älskar naglarna olja. Har du dessutom torra eller sköra naglar ska du absolut investera i en nagelolja. Kika efter produkter med e-vitamin och myrra, detta är toppen för naglarna. Applicera när du kommer ihåg eller så ofta du tycker det behövs. Jag har alltid min nagelolja på skrivbordet, så sätt kommer jag ihåg att använda den i alla fall några gånger per dag.

Undvik att naglarna blir blöta

Alltså nu menar jag inte att du ska sky vatten som en rädd katt, men ha diskhandskar när du diskar och städar osv. Blöta naglar är skörare och framför allt direkt efter att de torkat.

Använd en glasfil

Kasta ut metallfilen och den grova sandpappersfilen. De är inte dina vänner, de är för grova och ruggar upp nageln. En glasfil däremot är fin och skapar istället en nästan förseglad yta som hindrar dina naglar från att skiva sig. Om du tycker en glasfil är obehaglig att använda kan det bero på att du filar i fel vinkel och därför får ett hemskt, gnisslande ljud. Testa istället att vinkla filen något, jag är inte bra på vinklar, men kanske 45 graders vinkel eller där i krokarna. Min favoritnagelfil kommer från Depend!

Fila inte nagelplattan
Om du redan har tunna eller sköra naglar, undvik att fila nagelplattan. Du gör bara naglarna ännu tunnare. Om du måste fila ovanpå nageln, så gör det absolut inte hårt eller ofta.

Nagelförstärkare kan vara nagelförstörare
Nagelförstärkare passar verkligen inte alla naglar, de är mer till för den med mjuka naglar och inte för den med sköra naglar. Sköra naglar kan bli ännu skörare om de blir hårdare. Bryts dina naglar lätt kan olja och andra vårdande produkter vara ett mycket bättre alternativ. För mig hjälpte inte nagelförstärkare alls, utan gjorde istället så mina naglar bröts av.

Använd inte naglarna som verktyg
Dina naglar är inga verktyg, i alla fall inte om du drömmer om naturligt långa naglar. Använd dina knogar, fingrar, pincetter, pennor, partnern osv för att pilla upp och öppna saker. Det är så lätt att slå upp flisor i naglarna när man använder den för att pilla av saker. Slår du upp en flisa, se till att fila bort dem direkt, så slipper du att nageln blir ännu mer trasig.

Att få starka naglar är en resa

Det händer inte över en natt utan är många bäckar små. Många små goda vanor som leder till att dina naglar blir friskare. Vad som också är bra att ha i åtanke är att långa naglar inte passar alla livsstilar. Tungt arbete kommer oftast leda till att naglarna knäcks ändå. Däremot kan de flesta få starkare naglar genom att vårda dem och starkare naglar är ofta välskötta och det ser ju 100% trevligare ut än misskötta naglar.

Sist, skulle du ha gjort allt rätt men att dina naglar är väldigt sköra och tunna kan det bero på sjukdom, vitaminbrister eller liknande. Då är det bra att söka upp vården och se så det inte finns något bakomliggande problem. Sköra naglar kan vara symptom på annat.

Recension: MANTLE The Glow Serum

Inlägget innehåller reklamlänkar till MANTLE.

MANTLE är ett relativt nytt märke med fokus runt CBD-olja. Helt ärligt har min inställning till CBD-olja varit att det känns lite töntigt, förklaring till detta får ni inte, men så är det. Jag var lite velig till att testa MANTLE, men sedan hade jag sett flera av mina skönhetskollegor tala så väl om deras produkter att jag kände att jag måste testa.
Den produkt från MANTLE (reklamlänk) som jag känt mig mest dragen till (efter att ha läst på) är The Glow Serum. Till en början kände jag att jag skulle vara försiktig, min hud har varit rätt känslig senaste halvåret och jag vill inte göra den arg. Men efter att ha pratat med min kompis Lejla, som är hudterapeut, och gjort lite egen research kände jag bara… varför har jag väntat? Sagt och gjort fick MANTLE The Glow Serum en plats i min vardagsrutin och jösses vad bra den gjort för mitt ansikte.

Anledningen till att jag kände mig lite tveksam till att börja använda den var för att den innehåller bakuchiol, som jag hört ska vara ett naturligt retinol. Om du kan något om retinol så vet du att den ska fasas in i hudvårdsrutinen, kan göra huden känslig och dessutom bara ska användas på kvällstid. Inte riktigt vad min känsliga hud behövde just då. Däremot så har inte bakuchiol någon av de effekterna på huden! I de studier som gjorts hittills har man kunnat se jättefin anti-age effekt, men utan någon form av irritation! Så tänk er en snäll och vårdande ingrediens, men som samtidigt har en riktig fin föryngrande effekt. Det ska bli superspännande att läsa mer om bakuchiol när det finns mer studier.

Så, The Glow Serum innehåller alltså både CBD-olja och bakuchiol, men även vitamin E som fungerar antiinflammatoriskt och bygger upp huden. Tillsammans bildar de en produkt som fungerar lugnande, antiinflammatoriskt och barriärstärkande. Ungefär allt som jag just nu behöver.

När jag började använda The Glow Serum hade jag en period av eksem och röda fläckar, jag vet faktiskt inte riktigt varför, men jag TROR att min hud reagerade på en retinolprodukt. I början skalade jag ner min rutin till produkter som jag kan utan till, som är snälla och återfuktande och förde samtidigt in The Glow Serum i min rutin. Nu, ca 4 veckor senare är min hud klar och fin i ton igen och jag har inte haft några eksem på länge. Jag vet inte om jag vågar tillskriva allt till The Glow Serum, men en del av det vågar jag absolut säga är p.g.a det. Min hudton tenderar att vara lite röd om kinderna, liksom lite stressad kanske, men det har den inte varit på ett tag. Tipptopp.

Så, vad säger jag om MANTLE The Glow Serum? Inte en töntig produkt och super som en snäll, lugnande, antiinflammatorisk och anti-ageverkande del i din hudvårdsrutin. Även oparfymerad, och vad jag kan uttyda innehåller produkten inga essentiella oljor heller. Jag är absolut ingen ingrediensexpert, men jag kan inte hitta några irriterande ingredienser.

Priset på The Glow Serum ligger på 950 kr/30 ml och du kan handla produkten här (reklamlänk). The Glow Serum är vegansk och cruelty free.

Har du testat? Vad tyckte du? Vad har du för tankar om CBD-olja och MANTLE?

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Cosmyfy Evelina Forsell War Paint Palette

CosMyFy x Evelina Forsell War Paint Palette

Om du är ett fan av färg och vill stödja en svensk beautykreatör, så ska du absolut ta en titt på CosMyFy x Evelina Forsell War Paint Palette. Detta är en färgglad palett med en mix av neoner och några väl utvalda neutraler. Alla skuggor utom en är matt (vilket gör den till en perfekt vän till Touch Me, just saying haha).
Cosmyfy Evelina Forsell War Paint PaletteWar Paint är alltså skapad av min otroligt talangfulla kompis Evelina Forsell. För dig som inte känner till henne – hallå har du bott under en sten? Evelina är precis som jag en djurvän, kör cruelty free och mer eller mindre allt hon visar är veganskt. En kreatör du absolut ska hålla ögonen på. Hon har även en jättegullig hund. Bara som en liten parantes.
Cosmyfy Evelina Forsell War Paint PaletteI War Paint får du alltså nio olika skuggor, där den enda som är skimrig är ljusa Bleach, ett fint tillskott som liten highlight eller varför inte som highlighter? I övrigt är alltså alla skuggor matta. Just neoner är vääääääldigt svårt att formulera, men jag tycker att Evelina och CosMyFy har lyckats rätt bra! Om du använt neoner och pasteller så vet du att de oftare är dåliga än bra, vilket är rätt trist men så är det. Evelina själv rekommenderar att man har någon form av kletig bas under dessa, så en ljus primer eller ljus penna är inte ett dumt val. Vill du få ut mesta möjliga av pigmenten så kör du på en vit bas.

War Paint Palette

Jag har testat alla skuggor utom Bad Decision, vilket känns ganska off brand eftersom jag älskar blåa skuggor? Inget medvetet val, jag har bara råkat hamna i andra delar av paletten. Generellt tycker jag den är ganska lättjobbad för att vara matta neoner, det enda jag inte är kompis med är den gula, men sen tycker jag generellt att exakt allt som är gult har en del att önska med sina pigment. Och jag har rätt dålig attityd till gult smink i överlag.

Så vad tycker jag? För 23,50 € finns det inget att gnälla på. Det är en bra och framför allt KUL palett av en duktig kreatör. War Paint är super om du är nybörjare men vill ha lite färg, fast samtidigt kanske också ett par neutrala. De neutrala skuggorna är otroligt lättjobbade, så skulle du inse att färg inte är din grej kommer du med största sannolikhet använda upp både Coffee och Authentic.

CosMyFy x Evelina Forsell War Paint Palette finns att köpa här och kostar 23,50 € (ca 240kr) och frakten är generellt svinsnabb. Sugen på att se swatches och makeuper? Well, då får du klicka in på min instagram. Makeup med Fave, makeup med Coffee och Authentic, makeup med Not Your Babe, Statement och Slime Queen och sist swatches.