Daisy Beauty Bath + lite annat

Jag har varit ute och flängt i ungefär en vecka nu. I tisdags förra veckan åkte jag till Stockholm och sedan dess har jag varit hemma en dag, i måndags, men annars har det varit fullt ös medvetslös, typ. Resan började, som ni såg i mitt förra inlägg, med ett seminarium på Riksdagen tillsammans med The Body Shop. Ibland tycker jag att det är så underligt att jag bara ville hålla på med smink men har hamnat i helt andra situationer. Inte trodde väl jag, när jag var 21 år gammal och pluggade till makeupartist, att det valet en dag skulle leda mig till att få sitta på ett seminarium i Riksdagen och lyssna på vad som görs för att förhindra djurtester?
Efter att jag var klar med seminarium och möte så mötte jag upp min fina vän Petra. Vi känner varandra från att vi båda modellade när vi var yngre, Petra kör fortfarande på lite, medan jag är pensionerad. Vi satte oss och drack lite öl, pratade ikapp oss och mötte sedan upp min vän Jonas Carmhagen för att käka massa mat under kvällen och det var så trevligt. Jonas känner jag också lite på samma sätt, vi träffades på internet och sedan på en fotografering för många år sedan och nu är han min lillebror från en annan mor.
Daisy Beauty BathIda på en buss någonstans i England.

Dagen efter åkte jag med tidningen Daisy Beauty, föreläsare och massa härligt folk till Bath i England. Det tog sin lilla tid, men vid 21-snåret var vi på hotellet, Apex, som är superhärligt och fick lite käk. Jag ska i ärlighetens namn säga att de inte är bäst i världen på mat, men hotellet är megafint, fräscht och trevligt.
Daisy Beauty BathGullig detalj från hotellrummet. Badankorna har visst någon historia (som jag inte minns), men man fick ta med dem hem. Sambon fick min eftersom han älskar att bada. Hundarna trodde den var till dem och försökte kidnappa.Daisy Beauty BathFörsta konferensdagen inleddes med ett besök på Thermae Spa och vi fick en rundtur innan stället öppnade. Egentligen får man inte fota där, inte när det är gäster i alla fall, men jag tror typ alla på vår resa bröt mot den regeln… haha. Testa att kasta in ett gäng journalister och diverse influencers och tro att de inte ska fota liksom. För dig som inte känner till staden Bath heter den så eftersom man helt enkelt badat så jävla mycket där. Det finns t.o.m ett museum som visar romerska bad, alltså från romartiden. Rätt ballt.
Daisy Beauty BathBath i sig är en helt sanslöst vacker stad och jag hade SÅ gärna velat utforska utkanterna av staden. Kanske vandra lite i landsbygden runtomkring. För seriöst, herre vad vackert det är. Drömmer om att ta en resa och bara åka runt på engelska landsbygden och bli regnad på. Obs ej skämt.
Daisy Beauty Bath Daisy Beauty BathUtsikt från en takpool på Thermae Spa – som vi badade i, hehe. Vi hade så klart inte tur med vädret, det var typiskt brittiskt och dimmigt med småduggande. Mums. Men det gjorde egentligen bara att det varma källvattnet kändes ännu mer behagligt.
Daisy Beauty Bath Acorn RestaurantFör första gången i hela mitt liv, typ, så tog jag ansvar och kollade upp matställe INNAN jag åkte. Jag hittade ett gäng restauranger med veganskt utbud, men den som lät mest intressant var Acorn Restaurant och jag är sååååååå glad att vi gick dit. Jag fick käkat vegansk trerätterslunch och det är bannemig något av det godaste jag ätit i hela mitt liv. För ca 380 kr fick jag tre rätter, en bellini och hade dricksen inräknad. Väldigt starkt mattips från mitt håll – vegan eller ej. På bilden ovan en palsternacks- och hasselnötssoppa.
Daisy Beauty Bath Acorn RestaurantRödbetsrisotto gjord på korn serverad med en rökt hasselnötssorbet, rödbetsblad och picklad rödbeta. Så spännande rätt och mina smaklökar fick verkligen arbeta pga så nya smaker, texturer och olika temperaturer i kombination. Sorbeten är alltså kall och resten av maten varm.
Daisy Beauty Bath Acorn RestaurantKanske den godaste dessert jag ätit i hela mitt liv, inte ens nästan en överdrift. Kommer drömma om den i typ resten av mitt liv. En chokladganache med espressoparfait och rosépeppar smulor. Alltså blir fan tårögd. Slår allt jag ätit.
Daisy Beauty BathJag hade äran att få dela rum med fina Cecilia, Wysteria, som jag känt lite via internet, men aldrig hängt med. Så behaglig person. Skoj är även att vi är varandras motpooler stilmässigt, Cecilia har en söt retrostil medan jag mest ser ut som jag rymt från en konstig skräckfilm eller springer runt klädd i blommigt från topp till tå.
Föreläsningarna var intressanta och det var fullt fokus på hudvård. Dessvärre var ljuset i konferenslokalen inget vidare, så bilder kommer istället på produkterna efter att jag testat dem lite mer. Mest nyfiken är jag på Reserol som jag redan börjat smygtesta lite.
Daisy Beauty BathNär jag är i England brukar jag alltid smita in på Primark för att köpa pyjamasar. Yes. Pyjamasar. Jag ska vara ärlig och säga att jag för det mesta tycker att kvaliteten och passformen på Primarks grejer är helt vedervärdig, men sovkläder är de av någon anledning helt ok på. Denna gång blev det Harry Potter-grejer. Dessvärre hittade jag bara grejer från Gryffindor och Slytherin, är liksom Ravenclaw så blev lite sur på det…. Vilka fler Harry Potter-töntar därute är Ravenclaw? (obs seriös fråga)
Daisy Beauty BathNär man är i Bath så badar man ju. På hotellet fanns en pool, så jag, Cecilia, Sophie och Nicolina (ej i bild) tog ett snabbdopp innan det var dags för middag.
Daisy Beauty BathOch såhär snygg var jag på middagen. Köpte hängselbrallor på Topshop och kan inte ens fatta hur jag kan känna mig så jävla hemma och snygg i ett par hängselbrallor? Vill typ bo i dem. Inte på bild, men på fossingarna hade jag dessa skor och liveade typ 70/80-tal eller något. Hjärtglasögonen är från Lindex.

Dagen efter reste jag hem och var först hemma halv tolv på natten, lagom mör. I måndags fyllde jag 30 år och firade lite blygsamt hemma, men om typ två veckor blir det ordentlig fest och det ska bli megakul.

Tack till Daisy Beauty med sponsorer för att jag fick komma med. Kommer att berätta mer om guldklimparna ibland pressproverna som fick följa med hem! Men mer om det när jag hunnit testa lite ♥

2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] restaurangen Acorn & jag var inte sen att haka på. Ida har tagit jättefina bilder på maten i detta inlägget ♥ Jag älskade förrätten som var en palsternacks- och hasselnötssoppa. Rekommenderar […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *