En kul nyhet + TÄVLING!

ecotoolsNu ska jag berätta något som jag tycker är superkul och som ni också kommer kunna dra nytta av! Det är såhär att jag i några månader kommer att ha ett samarbete tillsammans med EcoTools! Jag blev jätteglad när de kontaktade mig för detta samarbete. Nu kanske du undrar vad detta innebär för innehållet i bloggen, ja, inte jättemycket för dig som läsare, det enda som kommer hända är att någon gång i månaden kommer du se något om EcoTools. Och innan någon undrar – allt jag skriver kommer fortfarande vara mina egna åsikter och jag kommer inte att rekommendera saker som jag inte gillar.

För dig som inte känner till EcoTools så är det ett företag som tillverkar skönhetsredskap så som sminkborstar, hårborstar, bad- och spaprodukter mm. EcoTools produkter är helt veganska, helt cruelty free och de försöker se till att deras produkter är miljömässigt hållbara, vilket jag så klart gillar, ni vet, vegan, feminist och miljöhäxa som jag är (undrar hur många napp jag skulle få på en dejtingsida med den beskrivningen). På tal om feminism skänker EcoTools upptill 100.000 USD varje år till ett projekt som arbetar med att flickor världen över ska få gå i skolan. Som du hör är EcoTools värderingar och mina väldigt lika och det är en väldigt stor anledning till att jag valde att tacka ja till detta (för helt ärligt, hade det varit ett företag som djurtestar hade jag tackat nej)

Detta samarbete sparkas igång med en tävling där du har möjlighet att vinna mina fem favoritprodukter från EcoTools! Dessa är alltså handplockade av mig och produkter som jag tycker är så bra att jag vill att ni ska ha möjlighet att testa dem.

ecotools-tavling

Detta kan du vinna:

EcoTools Deep Complexion Facial Sponge
Detta är en s.k konjaksvamp som du använder vid rengöring av ansiktet. Jag brukar använda en konjaksvamp när jag tar av t ex lermasker eller om ansiktet behöver lite extra exfoliering i samband med annan rengöring. Du som gillar att tvätta ansiktet med olja lär gilla denna.

EcoTools Dry Body Brush
Once you test torrborstning you never go back… Eller något, men helt ärligt. Alla jag känner som testat EcoTools torrborste älskar den och lika så jag. Bäst använder du den med att börja borsta med mjuka, långa tag på benen, upp, sedan mage och rygg och sist armar. En torrborste exfolierar och ska tydligen verka avgiftande på något sätt. Det vet jag inget om, men jag vet att min hud blir mjuk, blodcirkulationen ökar och min hud mår bra av det. Som namnet antyder används denna på torr hud och den är go på morgonen innan duschen.

EcoTools Eye Enhancing Duo Set
Två stycken borstar jag insett att jag sträcker mig efter väldigt ofta. De är dubbelsidade, vilket jag gillar. Så klart gjorda av syntet!

EcoTools Stippling Brush
Megabra till att applicera krämprodukter med. Jag använder den mer eller mindre alltid när jag arbetar med framför allt cremerouge och flytande bronzer. Självklart är den kanon till foundation också! Även denna är av syntet hår.

EcoTools Day To Night Set
Allt nybörjaren behöver i ett set innehållandes några riktiga godingar! Syntet.

Såhär tävlar du:

Du kan välja på att tävla här på bloggen eller via min Instagram, eller båda om du så vill. Jag kommer dra två vinnare, en på bloggen och en via Instagram.
På bloggen tävlar du genom att lämna en kommentar (glöm inte namn och mail) om vilket din roligaste/bästa/mest minnesvärda upplevelse som på ett eller annat sätt involverar skönhet är. Det kan vara vad som helst! Exakt vad som helst.
På Instagram tävlar du genom att följa mig (spindelsven) och EcoTools (ecotoolssweden), samt att gilla och kommentera på tävlingsbilden vad du tycker det bästa med skönhet är (jag har valt två olika ämnen pga kul att läsa vad ni skriver).

Tävlingen håller på tills söndagen 4/9 kl.12.00 så det är bara att tävla på!

12 Kommentarer
 1. Hannalouise Unnermark
  Hannalouise Unnermark says:

  Mitt knäppaste minne måste nog vara när jag för några år sedan jobbade som servetris. Det var mitt första jobb och jag hatade det, kände mig aldrig välkommen och ingenting var roligt egentligen. Jag försökte använda sminket som en barriär antar jag, det brukar fungera. En morgon så piffade jag till håret, satte på min mina snyggaste kläder och tänkte att idag ska jag vara den bubbligaste och lyckligaste de någonsin träffat. Jag drog på mig ett glatt läppglans och målade med hjälp utav en kajalpenna en peace-symbol mellan ögonbrynen, för att inspirera mig själv och andra. Trallar runt med det där hela dagen och får massa kommentarer, undrade varför folk fnissade och höjde ögonbrynen men sa till mig själv att de var svartsjuka eller imponerade bara. Hahah, det här är så pinsamt.. Väl hemma igen kollar jag mig själv i spegeln och ser att ena linjen, den viktigaste, har suddats ut. Så HELA dagen har jag gått runt med ett mercedes-märke i ansiktet, haha så nedrans kaxig dessutom?! Vilket statement jag gjorde..

  Svara
 2. Lina karlsson
  Lina karlsson says:

  Haha, ok, här kommer mitt mest minnesvärda och kanske dummaste grejen jag gjort; när jag var 15-16 bast så kom sagan om ringen och jag tyckte att alverna var helt fantastiskt snygga och jag tänkte att jag skulle skaffa mig en lite mer alv-lik look och funderade på att köpa såna där alvliknande fejk-tippar till öronen, när en är 16 bast så är 200 spänn rätt mycket så jag körde på hemmafix och försökte limma öronen med Karlssons klister i alv-form. Det gick inte. Däremot fastnade öronen i håret och jag hade klister i öronen (och håret) i flera veckor. Hahaha, herregud vad jag skämdes.

  Svara
 3. Emily Hansson
  Emily Hansson says:

  Min mest minnesvärda upplevelse som har med skönhet att göra var när jag var i New York i somras och bokade en makeupsession hos Obsessive Compulsive Cosmetics som är 100% veganska och ej djurtestade. Jag brukar inte sminka mig så mycket i vanliga fall men blev verkligen inspirerad efter att ha blivit sminkad av ett proffs och med veganska produkter dessutom. Jag köpte hela kitet som hon använde på mig och nu när jag kom hem har jag köp ett sminkbord och organiserat mitt smink jättefint så nu är jag taggad på nästa fest där jag kan ta ut svängarna och testa mina nya produkter!

  Svara
 4. Ingrid
  Ingrid says:

  Ibland vill man ju så mkt men tiden rinner iväg. För några år sedan fick jag för mig att jag skulle testa ett riktigt mörkt smokey-eye, jag skulle inte iväg på något utan ville bara testa. Efter att jag var klar med ena ögat så tittar jag på klockan och inser att om jag skulle hinna träna innan jag skulle åka till jobbet så fick det bli direkt. Jag bor ju ute på landet så jag drog bara på mig träningskläderna och gav mig ut i skogen på en runda, mötte en granne med en hund som tittade lite underligt på mig och när jag kommer hem så står min mans kompis på garageuppfarten och väntar (han skulle lämna lite saker hos oss) och när han se mig på håll så ser han nästan förfärad ut. Jag fattar först inget men sen slår det mig. På lite håll så såg mitt ena smokey-eye mer ut som en rejäl blåtira än något annat. Så, grannen tror kanske fortfarande att jag fått en smäll, kompisen fick ju däremot en förklaring “Öh, jo, alltså, jag ville bara testa hur det blev, men hade inte mer tid” . Och jag kan ju säga att ren hållbarhetsmässigt så såg det riktigt riktigt bra ut efter en timma svettig löpning.

  Svara
 5. Lovisa
  Lovisa says:

  Mitt roligaste minne var när jag var 13 och följde en blogg som hade jätte fina ögonbryn som hon målade själv. Så unga dumma jag tog beslutet att jag också kan, om hon kan kan jag!! Så jag rakade av mina ögonbryn och som om det inte var nog så målade jag tillbaka dom med isadoras svarta vattenfasta eyeliner. Så veckorna tills de växte tillbaka hade jag 2 ojämna och helt olika ögonbryn haha! Till mitt rosa/blåa hår tyckte jag svart eyeliner was the way to go… Men det var då jag insåg att det här med smink är riktigt roligt så något positivt kom ju efter det! Men det tog en himla lång tid innan dom växte ut igen tyvärr. Nu är jag 19 med riktiga brynhår och det är lifee!

  Svara
 6. Hanna
  Hanna says:

  När jag var något yngre (och även nu, ska erkänna), gillade jag att testa massa nya sminkningar (nya färger, nya tekniker osv) när jag hade lite tid över. Så, någon dag för något år sedan, när jag var typ 15 och ensam hemma, gick jag all in. Ett projekt som började med ett enkelt smokey eye, eskalerade till ett fejkat skägg, ett försök till att måla dit en blåtira, rött läppstift som fick mig att se ut som Miranda Sings, ögonbryn med svart eyeliner… rubbet. Jag skrattar lite åt mig själv i spegeln, och går sedan ner i vardagsrummet för att hämta min mobil. Jag fastnar väl vid mobilen eller något och glömmer helt bort att jag kanske borde tvätta bort min nya stil. Helt plötsligt knackar någon på dörren, jag går och öppnar och där står min granne, och ser ut att ha satt något i halsen när hon ser mig. Hon skulle lämna en grej till min pappa, så hon ger mig saken och går därifrån. När hon går därifrån ser jag mig i spegeln och inser vad hon sett. Just då ville jag mest sjunka genom jorden (och jag undvek nog den där grannen i flera månader framöver), men nu skrattar jag ganska mycket åt det där minnet 😛 Och hey, jag har blivit en jävel på smokey eyes tack vare all träning!

  Svara
 7. Mikaela
  Mikaela says:

  Hej! Mitt roligaste skönhetsminne är när jag var yngre (ca 12-14?) och tyckte att det var så himla häftigt att sminka, fota, styla osv. Jag fick med mina närmaste vänner på det hela, jag stylade och sminkade och hade mig och gjorde verkligen en grej av det hela…. Bara att i slutändan när man är så himla nöjd och visade bilderna för folk så var de inte alls lika imponerade som jag själv var?
  Jag antog att de bara inte förstod “min kreativa sida” och att de helt enkelt inte var estetiskt lagda. Men sen så kollar man tillbaka nu och inser att…toktuperat hår med lite ögonskugga i (för häftig färg osv.) kanske t.o.m. lite mascara i det (rekommenderas ej.) söndernoppade ögonbryn och ifyllda igen med svart färg, helt GALNA ögonskuggor, alltså jag menar det var blått och rosa och svart och grönt ta mig tusan överallt? “Lite rouge” och “lite solpuder” (= alldeles för mycket av allt). Någon som skulle likna eyeliner men som mer såg ut som maskar på ögonlocken och tvärsöver resten av ansiktet.
  Och såklart läppstift i någon diffus, utblandad färg.

  DENNA look stylade jag med “lager-på-lager”-principen. Började med leggins, shorts, tunikor, t-shirts, hoodies osvosvosvosv.
  Och detta i någon läcker pose i en källare eller vriden runt ett träd eller något häftigt.

  Det här blev långt, men herregud vad jag skrattat åt det här i efterhand och jag hoppas att jag inte sitter och skrattar såhär åt mitt jag idag, om några år. Haha!
  Det roligaste är nästan att jag inte insåg att det inte är så jäkla fett gjort, utan skyllde på alla andras estetiska öga. Hahaha. Hybris är ju förnamnet.
  Dock är jag relativt duktig idag på att sminka, så intresset finns ju idag och det hela började ju där. Aningen mer utflippat då än idag. (och ögonbrynen är tillbaka.)

  (Och!! Jag måste bara säga att det är så himla bra med folk som tar djurtestning på allvar! Har själv precis öppnat ögonen för att det finns inom skönhetsindustrin och har långsamt bytt ut hela min sminkväska. För det är fan ingenting jag stöttar! En eloge till dig. För många andra verkar missa det hela.)

  Svara
 8. Rebecka
  Rebecka says:

  Mitt sminkminne är inget isolerat tillfälle utan alla gånger jag träffat på snälla, bjussiga, omtänksamma fulla tjejer på krogtoaletter där komplimanger strösslas frikostigt, puder lånas ut och tjejer som aldrig träffats förr (och antagligen aldrig kommer träffas igen) rättar till varandras smink, fixar en vinge som suddats ut i kanten och rättar till en läpplinje när läppstiftet smitit utanför. Alla gånger nån visat en den stora tilliten att sätta en eyeliner i handen på en och med stängda ögon frågat: “Kan du fixa?”. Älskar dessa tillfällen! Så mycket värme och snällhet.

  Svara
 9. Amanda
  Amanda says:

  Mitt mest betydelsefulla minne inom skönhet är när jag fick hjälp av en hudterapeut med min hud. Jag har haft väldigt bråkig hud med mycket acne och det sänkte verkligen självförtroendet och humöret. När jag började använda grejer som fungerade för min hud och acnen försvann så ökade även mitt intresse för makeup markant. Kan idag säga att makeup och hudvård är två av mina största intressen, intressen som gör mig glad 🙂

  Svara
 10. Helena i Uppsala
  Helena i Uppsala says:

  Sammetsnatten i Damaskus, fest i trädgården med Orientens alla dofter och ljud och jag fick komplimanger av många rosenvattenstänkta män för min röda klänning
  Nu är där krig …

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Pssst, glöm inte min tävling, den finns här! […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *