Ett inlägg till hårsnobbar och snåljåpar

Något jag aldrig skulle få för mig att köpa i butik är hårvårdsprodukter. Vi snackar aldrig (om de inte är på rea eller är ett svenskt märke så klart) – detta av den enkla anledning att man betalar sådana snuskiga överpriser att det är lite läskigt. Nu menar jag inte 50 kr på en inpackning utan snarare dubbla priset. Jag ska erkänna att jag är en hårsnobb, schampo och balsam från mataffären är ett big no no. Det går inte. I alla fall, åter till ämnet.

I Sverige är av någon anledning frisörprodukter läskigt dyra. För att ta några exempel på några produkter från kända märken kan vi ta;
• En flaska balsam från Redken kostar normalt 310 kr/250 ml på en frisörsalong/butik
• En förpackning schampo från Joico kostar (ca) 220 kr/300 ml
• Tigi Bedheads små förpackningar balsam, 200 ml, ligger på drygt 180 kr.

Nu kommer vi till det som är roligt. Om du orkar vänta en vecka på att få hem dina hårprodukter kommer du att spara massa pengar, och är du generellt för snål för dyra hårdprodukter är detta ett asbra sätt att slippa spendera.

Redken-Extreme_artikel

Gillar du Tigi Bedheads produkter kan du få hem deras Tween Duos (750 ml schampo + 750 ml balsam) för 70 kr mer. Tar vi Joico kan du kapa en hundring för en lika stor förpackning – eller beställa en på 1000 ml för 50 kr mer. Och är du som jag och älskar Redken, men tycker att det är snordyrt (för det är det i Sverige) så kan du spara läskiga pengar. I min hårvårdsgarderob har vi schampo, balsam, inpackning och anti-snap ur Redkens Extreme-serie. Slutsumman skulle egentligen ha landat på ca 1400 kr… Jag betalade 548 kr för hela kalaset sist. Det är en besparing på ca 800 kr. Just saying.

Mina favoritsidor för bra och billiga hårprodukter är feelunique.com och beautybay.com

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *