Fake that tan!

(Klicka på bilden för att förstora)

Idag tänkte jag visa ett enkelt sätt att göra en fejkbränna. Alla vet vi hur skadlig
solen/solariet är, så därför är det ju bäst att försöka hålla sig undan. Och för den som vill vara naturligt fejkbrun, men inte vill bråka med massa brun utan sol-produkter har jag ett snabbt recept.

Det är ju ingen hemlis att jag är superblek (vilket jag tack o lov trivs att vara), därför ligger det en liten bild med min hand i det hela så ni faktiskt ser skillnaden, min hand brukar vara brunare än ansiktet.

Grunda ansiktet med en väldigt tunn flytande foundation/BB-creme, blanda gärna ut denna med en flytande bronzer om du har en, annars är Make Up Stores Luminous Bronzer (335 kr) superbra. Pudra lätt och gå sedan över med en mineralfoundation i puderform, försök att täcka lätt och glöm inte öron + hals.
Överallt där solen vanligtvis skulle träffa ditt ansikte grundar du med ett medelbrunt solpuder (på kindben, näsrygg, panna, haka), och under kindben och på tinningarna använder du ett lite mörkare. That’s it.

Mitt absolut mest värdefulla tips är att undvika en tjock, heltäckande för mörk foundation, för det kommer bara bli fjortisfult. Arbeta alltid efter ansiktets struktur så kommer det se mest naturligt ut. Har du en rosa hudton ska dina bronzerprodukter dra åt det hållet, drar du åt det gula ska de vara mer gyllene i tonen. Och sist. Använd aldrig en mörkare torr produkt på en ljusare blöt, jag lovar, det blir fläckigt och flammigt.

2 Kommentarer
 1. Emelie Edholm
  Emelie Edholm says:

  Trevligt tips! Är inte superblek, men bara undviker solen, det är skönt att få tips om hur man iaf kan se lite frisk ut. ^^ Hur gör du neråt halsen? Drar du bara foundation neråt och “blend” (tappade ordet på svenska..)? Om du gör det, hur långt ner går du, till nyckelbenen? Tack för din fina blogg, Ida 😉

  Svara
  • Ida K
   Ida K says:

   Ja precis! Brukar vaa väldigt noga att smörja in halsen med lotion först, annars brukar det fläcka sig. Sedan är det bara att dra ner och försöka sudda ut den. Brukar dra en bit ner på halsen och sedan ta solpuder på halsen ock nyckelbenen så ser det mer naturligt ut 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *