Fyra foundations för blekfisar

Nu börjar vi alla bli riktiga blekfisar, och vad passar bättre än tips på några olika foundations för vintern?

Jag har försökt att få bilden i en så korrekt ton som möjligt, men eftersom jag inte är van vid skärmfärgen på min nya dator kan tonerna luras lite, tror de ser lite gulare ut än de är. Det är i alla fall vad jag lyckats uttyda.

1. Maybelline Fit Me Foundation 110 Porcelaine, 139 kr.
En av mina favoritfoundations. Lätt till medel täckning, lättarbetad, superfin finish och härlig färg. Skulle vilja säga att den är ganska neutral i tonen. Passar en torr till normal hud.

2. Make Up Store Matt Foundation Milk, 245 kr.
En medeltäckande, semimatt foundation. Passar någon med mer gyllene hudton, men som ändå är en blekfis. Skulle säga att den är att föredra till en normal eller lite fetare hud. Väldigt bra hållbarhet.
Det enda man ska passa sig med MUS matta foundation är att alla toner blir en aning mörkare när de torkar in i huden, så se till att prova först.

3. Make Up Store Liquid Foundation Ivory, 245 kr.
Påminner lite om MACs Face & Body, alltså en lätt men relativt täckande foundation. Gillar verkligen MUS Liquid Foundation då den går att arbeta in i huden och ger ett fint, naturligt resultat med lite, lite glans. Just denna ton passar någon riktigt blek med kall ton på huden. Är den jag använder just nu eftersom mitt ansikte börjar sakta men säkert påminna om ett lakan.

4. id Bare Minerals Original Foundation Golden Fair, 209 kr (på Beautybay)
En av mina favoriter bland mineral foundations. För mig med torr hud är det ett bra sommaralternativ, men sämre för vintern. Skulle säga att en relativ normal hud kommer att se finast ut med denna. Resultatet går att få från lätt täckande till medelhögt, beroende på hur mycket den arbetas in och med vilken borste. Tonen här är fin till någon med varm hudton.

4 Kommentarer
 1. Terése
  Terése says:

  Hej! Jag undrar om foundation passar för dem som lätt blir röd i ansiktet pga brist på fukt? Jag använder en kräm från apoteket som heter “Cold Cream” som gör huden lite fettigare. Då är min fråga kan man applicera foundation ovanpå den? Och hur tvättar man bäst bort sin foundation?

  Är tacksam för svar 🙂
  /Terése

  Svara
  • Ida K
   Ida K says:

   Hej! Det passar absolut med foundation om du har rödare hud. Jag själv blir gärna röd om kinderna och använder mig av en crème från la roce-posay som dämpar rött. Just den crèmen du använder vet jag inte hur den reagerar med foundation. Skulle råda dig att gå till kicks eller något och be om några prover på foundations. Viktigt är att du pudrar din foundation om du använder en fetare creme.
   Jag skulle vilja tipsa dig om avenes tengöringsmjölk för rödlätt hud, den är jättebra för känslig hud och tar bort smink bra. Finns på Apoteket. Man behöver bomullsrondeller att ta bort med. Lycka till!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *