Histoires de Parfums 1889 Moulin Rouge EdP

Histoires de Parfums 1889 Moulin Rouge EdP är en parfym jag dragit mig för att skriva om, för hur gör man en doft som denna rättvisa i ord? Vissa dofter känns som att de kräver lite mer finess och respekt än andra och detta är definitivt en sådan. 1889 Moulin Rouge är inspirerad av nätterna i Moulin Rouge, som kanske är en av världens mest ikoniska platser kopplade till burlesk, dekadens och Cancan. En perfekt mix av förväntan, dekadens, spilld champagne, fjädrar och paljetter, pudrigt läppstift, svett och rök. Mjuk, varm och sexig med en stor gnutta smuts.
Histoires de Parfums 1889 Moulin Rouge EdP1889 Moulin Rouge lanserades 2010 i samarbete med Moulin Rouge av Histoires de Parfums. HdP är ett fransk parfymeri som med sina dofter berättar en historia. Varje doft har en berättelse bakom sig vilket jag gillar, doftminnet sägs ju trots allt vara det skarpaste och att då använda det för att framföra en plats, händelse eller känsla är så rimligt. Visst har vi väl alla dofter kopplade till vissa delar av våra liv?

Doftnoterna vi hittar i 1889 Moulin Rouge går från toppnoterna av plommon, mandarin och kanel, följt av hjärtnoterna av absinthe och damascener-ros med en mjuk och smutsig bas i form av iris, patchouli, mysk och päls. Hur fin som helst. Starkt pudrig med en söt-kryddig mitt och ett kroppsnära, mjukt avslut.

Detta är definitivt en av de mest sensuella, mjuka, smutsiga och mest vintage-osande dofter jag äger, men så klart inte den enda. Efter att ha utforskat parfymlandet i några år med missar och hitar har jag insett att de mjuka, attitydstinna och inte självklart “goda” dofterna tillhör favoriterna.
Histoires de Parfums 1889 Moulin Rouge EdP1889 Moulin Rouge är som många av mina andra parfymer, en jag köpt av en annan parfymnörd. Jag skulle helt klart rekommendera dig att leta runt i alla de underbara doftgrupperna på facebook om du är ute efter att testa nytt. Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att halva min parfymsamling är sådana jag köpt från privatpersoner och på så vis har jag kommit över dofter jag inte visste fanns, som jag aldrig skulle testa annars och jag har vågat göra lite impulsiva köp. Det fina med det är att en parfym har ett helt klart godkänt andrahandsvärde, så det är bara att sälja den till nästa person om det blir fel.

Just parfym tycker jag är svårt att ta reda på huruvida ingredienserna är veganska eller ej, jag vet inte med Histoires de Parfums 1889 Moulin Rouge, men det ser ut som att det ska vara djurfritt. Ta mig inte för en 100% källa, för det kan jag inte vara. Histoires de Parfums säljer inte i Kina och produkterna tillverkas i Frankrike, så för oss som inte vill ha djurtestade produkter ska det vara fritt fram.

Är du inte en lika impulsiv person som jag och kan tänka dig att blindshoppa parfym (det är helt ärligt både kul och korkat) så finns Histoires de Parfums parfymer att hitta på A place i Stockholm. 60 ml går loss på ca 95 euro.

Vilken typ av parfymer gillar du? Har du sniffat på Histoires de Parfums 1889 Moulin Rouge?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *