IsaDora Cover Up Stick ‘n Brush Foundation & Concealer Recension

IsaDora Cover Up Stick 'n Brush Foundation & Concealer 01 Light Beige

IsaDora Cover Up Stick ‘n Brush Foundation & Concealer 01 Light Beige

Förra veckan släppte IsaDora en drös produkter i kollektionen Picture Perfect. Denna innehåller bland annat en helt ny foundation, IsaDora Cover Up Stick ‘n Brush Foundation & Concealer, som jag känner behöver lyftas fram! IsaDora Cover Up Stick ‘n Brush Foundation & Concealer är helt enkelt en foundation på stick som kommer med en tillhörande borste i andra änden, denna missade jag att fota p.g.a gillar inte.

Cover Up Stick ‘n Brush marknadsförs som en foundation och concealer i ett, ska ha en s.k “soft focus-effekt” d.v.s ska visuellt minimera små rynkor och fina linjer, produkten ska ha en naturlig och matt finish och hålla hela dagen. Det är de claims jag tycker är viktigast att belysa eftersom de är mest intressanta.

IsaDora Cover Up Stick 'n Brush Foundation & Concealer 01 Light Beige

IsaDora Cover Up Stick ‘n Brush Foundation & Concealer 01 Light Beige

Min vanliga förbannelse med IsaDoras basprodukter är att de ALDRIG passar mig i färg, de är alltid off på något sätt som inte fungerar för min hudton, vilket är skitstörigt för det är så många foundations jag aldrig riktigt kunnat utvärdera eller använda, detta med anledning av att jag är en person som mår dåligt inombords av att ha foundation med fel nyans. En nyans för mörk eller för ljus är ok, men inte när nyansen är fel. Med detta sagt förstår du säkert min förvåning när jag öppnade den ljusaste nyansen och såg att den såg ut att vara en bra, om inte perfekt färgmatchning!

IsaDora Cover Up Stick 'n Brush Foundation & Concealer 01 Light Beige Swatch

IsaDora Cover Up Stick ‘n Brush Foundation & Concealer 01 Light Beige Swatch

I serien finns fyra nyanser, vilket jag på riktigt tycker är pinsamt dåligt. jag skulle vilja påstå att de som inte är i samma färg som en gräddost kommer ha svårt att färgmatcha och säkert behöva köpa två olika färger för att blanda, har du sedan en djupare hudton än beige, ja då finns det inget att hämta här. För dig som däremot är ett lik med en underton av maskros så är livet bra, då kan du ha en fin färgmatch på gång!

Vad tycker jag då?
Jag gillar verkligen IsaDora Cover Up Stick ‘n Brush Foundation & Concealer, men det är nog dessvärre inte en foundation för medelsvensson utan förmodligen mer en produkt till den sminkintresserade. Produkten påminner om en skirare, lättare och mer lättjobbad variant av en klassisk makeupartist-foundation. Vad jag menar med makeupartist-foundation är produkter som är till för foto, scen, TV, alltså oftast krämprodukter med ordentlig täckning som måste pudras på plats. Precis som denna typ av foundation är Cover Up en foundation som behöver pudras för hållbarhet och fixering. Enligt min åsikt är detta inte en matt foundation men däremot en naturlig och den lägger sig i fina linjer om den inte pudras på plats. Produkten innehåller olja och därför bedömer jag att den passar bäst på dig med torr eller mer normal hud.

Appliceras bäst genom att kladda på i ansiktet och sedan arbetas ut med en fuktad makeupsvamp, då blir resultatet naturligt, jämnt, snyggt och ser riktigt fint ut, men pensel tycker jag att det blir jobbigt att arbeta in den och tona ut. Täckningen är medel och således tycker jag inte att den kan användas som foundation och concealer i ett, så länge du inte är ute efter ett lätt concealerresultat. Hållbarheten är bra så länge du fixerar med puder.
IsaDora Cover Up Stick 'n Brush Foundation & Concealer 01 Light BeigeSom bilden påvisar jämnar produkten ut hudtonen och täcker ojämnheter men ger ändå ett ganska naturligt resultat. Höger sida är helt osminkad och jag har inte redigerat bilden mer än ljuskorrigering.

Sammanfattning: Jag hade önskat ett bättre nyansutbud, att produkten inte innehöll SPF då det begränsar användningsområdet ordentligt eftersom foundation med SPF inte riktigt är grejen vid foto med blixt/TV o.s.v och jag tycker att borsten är totalt onödig. Hållbarheten är bra, jag älskar hur min hud ser ut med den på och jag har fått en nästan perfekt färgmatchning. Så jag rekommenderar varmt till dig som är i samma nyans som en gräddost, med torr/normal hud och som äger en makeupsvamp a la beauty blender eller RT complexion sponge.

Allt som allt får IsaDora Cover Up Stick ‘n Brush Foundation & Concealer 4/5 toasts av mig. Pris ligger på 169:-

Icke djurtestad och jag är 99% säker på att den är vegansk, läs gärna ingredienslistan själv för att vara helt säker. Pressutskick

2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Borsten blurrar verkligen de partier där jag har lite förstorade porer. Men jag har förstått av andras recensioner att det råder delade meningar, så ta inte mitt ord som garanti här – smaken är som baken […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *