Läsarfråga: känsliga ögon

Fråga:
“Jag har problem med mina ögon, de tål väldigt få mascaror så jag har helt slutat använda det. Det senaste åren har mascaran bara runnit och runnit och jag lägger den aldrig på nedre frans raden av den anledningen (skulle ALDRIG gå) men det rinner friskt ändå. Trivs rätt bra utan men önskar ibland att få lite mer färg kring ögonen. Använder flytande eyeliner och det funkar, både allergimässigt och estetiskt men tycker det vore lite kul att kunna ha lite färg på fransarna och jag vill nog inte färga, men funderar lite på det, men känns farligt för mina ögon om de inte ens tål mascara, eller? Har du tips på någon mascara eller kan ta det där med att färga fransar osv?”

Svar:
Det låter onekligen som att du har väldigt känsliga ögon! En gissning är att du kan vara känslig mot nickel eller fibrer. De flesta mascaror innehåller lite nickel och ofta även fibrer, vilket gör att om du har känsliga ögon kan de irriteras ganska ordentligt. Något som är viktigt är att när du applicerat din mascara ser till att inte ha fått någon på slemhinnan under fransarna (där du lägger kajal, både uppe och nere), eftersom det kan irritera ögonnen något vansinnigt.

Jag skulle tipsa dig att prova antingen ACO Volume Mascara (109 kr) som innehåller väldigt, väldigt lite nickel, samt helt oparfymerad och fiberfri. Om inte den skulle funka kan du testa IDUN Minerals Mascara (199 kr) som är fri från parabener, nanopartiklar, parfym och andra tokigheter. Vichy har också en mascara som ska vara bra för ögon som rinner, vet dock inte namn, men det är bara att kolla runt på Apoteket. De flesta mascaror finns i vattenfast form också!

Tror inte att du ska försöka dig på att färga fransarna hemma, gå i så fall till en salong och berätta för dem hur dina ögon fungerar så kan de hjälpa dig.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 12 =