Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and Contour

Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and Contour

Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and Contour

Detta är concealern som hela sminkvärlden (på internet) snackar om just nu. Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and Contour sägs vara en dupe på den ikoniska concealern Shape Tape från Tarte, som varit internets lilla älskling det senaste året. Självklart blev jag supernyfiken på denna och klickade hem direkt – drygt 50 kr är ju inte så mycket att bråka om. (Jag har inte testat Shape Tape så kan inte uttala mig om det är en dupe eller ej)
Makeup Revolution conceal & define full coverage concealer and contour- c2Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and Contour har en rejäl applikator som ger dig rejält med produkt i ett enda svep.

Såhär beskrivs concealern:
– Ska passa alla
– 18 nyanser
– Lätt men ändå med full täckning
– Matt finish
– Framhäver inte linjer eller porer

Makeup Revolution conceal & define full coverage concealer and contour- c2

Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Concealer and Contour – C2

Jag har nyansen C2 som är en av de ljusaste och som har gul underton. Färgen är verkligen jättebra och jag uppskattar att de lagt så mycket tid på att ta fram så många olika nyanser både för mörk och ljus hud – bra jobbat! Här bör det finnas något som passar för alla.
Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and ContourEftersom jag är en människa och inte 12 år gammal så är jag mörk under ögonen och har lite linjer. Inte något brutalt, men jag ska inte låtsas som annat. På bilden ovan har jag lite foundation (som det självklart kommer en recension på snart) men inga andra basprodukter så som primer eller puder.

Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and Contour

Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and Contour – före och efter (fast tvärtom)

Nu tänker jag aldrig helt hundra när jag gör före och efter-bilder på vilken sida jag applicerar vad, så ni får leva med att det är efter och före här.

Fördelar:
– Täcker bra
– Finns i många nyanser
– Billig
– Vegansk och cruelty free

Nackdelar:
– Torr formula (d.v.s passar ej torr hud)
– Framhäver linjer och porer
– Ser väldigt kakig ut
– Lätt att överdosera
– Tjock

Det är nu jag börjar undra VAD I HELVETE är fel på hela världen. Jag förstår INGENTING av hypen kring Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and Contour. Hade jag fått den i pressutskick hade jag inte ens testat den så många gånger som jag gjort nu. Överallt tycker jag att jag ser att folk älskar och höjer den till skyarna. Är ni fulla eller tappat glasögonen? Är det något hemskt fel på mig? (så klart inte, jag är bäst) Jag fattar genuint inte.
Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and ContourEftersom jag velat ge denna en riktigt chans (plus att jag verkligen velat tycka om den) så har jag testat massor av gånger, fler gånger än den förtjänar. Jag har gjort ett gäng makeuper och testat att olika applikationsmetoder, mängd produkt, med och utan primer och med olika hudvårdsprodukter under. Det blir inte bra. Kika på ögonområdet på bilden ovan. Detta är kanske 2-3 minuter efter applicering, jag har inget puder, har knappt rört ansiktet och är självklart återfuktad. Concealern har lagt sig i varenda linje och framhävt textur som jag inte ens visste att jag hade! Allt ser bara kakigt ut. På dessa bilder har jag applicerat med en fuktad makeupsvamp.

Jag vill även påpeka att jag applicerat concealer sedan jag var 16 år gammal d.v.s i 13 år, gått en makeuputbildning och jobbat med smink i snart åtta år. Jag vet hur man applicerar concealer snyggt och bra och jag har testat MÄNGDER av produkter genom åren.
Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and ContourJag hade lite svårt att fånga på bild hur mycket textur det är, för det är värre än på denna bild. Jag har underexponerat bilden för att det ska bli tydligt. För mig är det inte acceptabelt att se ut så här under ögonen. Nu ler jag visserligen, men ni ser ju på ovanstående bilder att det inte är fint. Jag lade upp denna bild på Instagram och lät folk rösta på om det såg bra eller dåligt ut – i skrivande stund har 76% svarat att det såg dåligt ut. (Jag tror att en del svarat att det ser bra ut för att vara snälla). Bäst resultat har jag fått genom att HELT nyinsmord applicera i väldigt liten mängd med fingret, men det ser fortfarande inte bra ut.

Sammanfattningsvis så vill jag genuint gilla Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and Contour men jag gör inte det. Detta är INTE en concealer för någon som är torr eller har någon form av textur under ögonen. Eftersom den bara kostar 50 kr (ca 100 kr med frakt, jag beställde från TAM Beauty) så kan du alltid testa själv och se om den fungerar för dig. Det verkar trots allt som att många tycker att detta är ungefär världens bästa concealer. Jag kommer med största sannolikhet inte att använda denna produkt igen.

Har du provat och tycker att jag är helt dum i huvudet som inte älskar?

INCI:
Aqua, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Cyclopentasiloxane, Phenyl Trimethicone, Isododecane, Isobutylmethacrylate/Bis-Hydroxypropyl Dimethicone Acrylate, Cyclopemtasiloxane, Ethylhexyl Palmitate, Quaternium-90 Bentonite, Propylene Carbonate, Butylene Glycol, Polymethylsilsesquioxane, Cetyl PEG-PPG-10/1 Dimethicone, Hydrogenated Castor Oil, Silica, Sorbitan Sesquioleate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Triethylhexanoin, Cetyl PEG/PGG-10/1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Hexyl Laurate, Lecithin, Polyhydroxystearic Acid, Isopropyl Myristate, 2-Ethylhexyl Palmitate, Isostearic Acid, Polyglycerol-3 Polyricinoleate, Tocopheryl Acetate, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Rosa Rubiginosa (Rosehip) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Camellia Sinensis Leaf Extract, (+/-) CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499

12 Kommentarer
 1. Lina
  Lina says:

  Halloj! Kan inte du göra ett inlägg med dina bästa concealers? (Sorry om det redan existerar, är lat och orkar ej söka…. stäm mig) Har aldrig hittat något jag verkligen älskar, speciellt svårt är det att hitta någon som passar undr just ögonen. Grym blogg för övrigt, puss!

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Hejsan! Jo, det skulle jag kunna! Just nu har jag dock bara 1-2 som jag gillar så det får komma längre fram! men förstår din fråga för concealers är inte lätt! Tack! :*

   Svara
 2. Camilla
  Camilla says:

  Den ÄR sjukt torr och definitivt inte en dupe för Shape Tape. Jag fattar inte hur den jämförelsen ens har börjat spridas. Applikatorn är lik, exakt ingenting annat. Hursomhelst, jag måste komplettera den här concealern med en lite mera dewy produkt. Jag duttar på MAC Face & Body (går ju bort för veganer, så klart) ovanpå och då funkar den på mig. Annars inte. Jag tycker enbart det är värt pga priset, annars skulle jag aldrig trixa med en concealer på det viset.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Nej, inte jag heller! Gud vad jag meckat med den där concealern för att få den att funka! Tycker verkligen inte att man ska behöva hålla på och krångla så mycket för att få en så simpel produkt att funka. Den kanske funkar för 17-åringar med otroligt fet hud, men att marknadsföra den som en produkt för alla är ju bara BS.

   Svara
 3. Karin - Mysecretpassions
  Karin - Mysecretpassions says:

  Det är exakt så Shape Tape beter sig på mig 🙁
  Jag har hört andra säga att den inte är lika torr som ST så endast för att jag ska beställa lite annat från TAM beauty så ska jag testa denna iaf, känner att jag måste ge den en chans då den ser ut att ha bra täckningsförmåga.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Attans! Jag har faktiskt hört exakt tvärtom – att denna ska vara torrare än Shape Tape, så du kanske ska kolla upp några jämförelser 🙂

   Svara
 4. Olivia Olsson
  Olivia Olsson says:

  ÄNTLIGEN!! Någon som håller med mig! Denna concealern ser HEMSK ut på mig, och jag har inte ens torr hy…
  Framhäver varenda liten por som jag inte ens visste att jag hade, blir jätte kakigt och ser torr ut..
  Trodde att de var något fel på mig haha, så skönt att jag inte är ensam <3

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Alltså den är något av det värsta jag satt i mitt ansikte och jag förstår inte hur NÅGON kan få den att funka hahaha

   Svara
 5. Wysteriia
  Wysteriia says:

  Haha läste precis hos en annan tjej som köpt om den här & typ älskade den så jag googlade lite & hittade ditt inlägg. Haha! Hoppar den då eftersom jag ändå inte hittade den i Sverige 😛

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Haha! Ja du, den verkar vara en vattendelare! Gav min till en kompis som tycker den är superbra så jag fattar ingenting 🙂

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Februari Jag skrev ett längre inlägg om hur jag vill ha rättvist betalt för det arbete jag utför som tog en del fart. Det kan du läsa här. Jag köpte även YouTubes (då) mest hypade concealer som jag totalt avskyr. Det verkar även som att denna inte blev långvarig som favorit hos folk då jag knappt sett den sen i somras. Läs här. […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *