Ida sammanfattar 2018

Vilket år 2018 var, så många highs! När jag tittar tillbaka på året kan jag inte hjälpa att känna mig lite överväldigad. Inte konstigt att jag varit mer trött än vanligt. Skitkul och trött. Det är väl så det ska vara ibland? Vi sammanfattar och ser vad ni minns och kanske får ni veta något ni inte visste!

Januari
Det började väldigt inspirerat med många vänner och många roliga saker. Jag och Karin hittade på ett eget pris som vi också vann! Heja oss! I januari gjorde jag även denna makeup som fick mig att längta efter lowlights…

Februari
Makeup Revolution Conceal & Define Full Coverage Conceal and ContourJag skrev ett längre inlägg om hur jag vill ha rättvist betalt för det arbete jag utför som tog en del fart. Det kan du läsa här. Jag köpte även YouTubes (då) mest hypade concealer som jag totalt avskyr. Det verkar även som att denna inte blev långvarig som favorit hos folk då jag knappt sett den sen i somras. Läs här.

Mars
The Body Shop Brussels Forever Against Animal TestingThe Body Shop tog med mig och Evelina till Bryssel för att vara med när Forever Against Animal Testing-kampanjen drog igång på riktigt. Otroligt intensivt, utmattande och skitkul!

April
Teal hairJag lät er välja min hårfärg. Är det nu man säger YOLO? Fint blev det i alla fall och jag är superglad att jag faktiskt vågade köra grönblått hår, för det var superfint!

Maj
Daisy Beauty BathI maj hände det grejer! Jag var i riksdagen på ett seminarium och anordnat av The Body Shop, Djurens Rätt och Crueltyfree International. Här pratade vi med politiker och forskare! Jag åkte även till Bath med Daisy Beauty på konferens, åt fantastisk mat och lärde mig om hudvård.

Juni
Kat Von D SwoonTiden till att skapa looker var knapp i maj och det satte sina spår i juni. Kreativitet är lite av en färskvara och hålls den inte vid liv kan det bli lite kämpigt. Därför återskapade jag några looker från vänner och folk som inspirerar mig. Kampanjen Forever Against Animal Testing släpptes. Jag och hundarna är med och pratar och finns. Kampanjen kan du se här. Denna månad berättade jag även för er om att jag skulle samarbeta med TBS resten av året, vilket ni tog emot riktigt väl. Ett av mina absolut roligaste samarbeten!

Juli
Minns ni att ni 2017 röstade fram mig till Årets Beauty Influencer i en tävling som Bangerhead anordnade? I somras utnyttjade jag och sambon den vinsten och åkte till Cypern, fick stryk av katter och bara fanns. Stresshjärtat Ida fick varvat ner och rebootat. Helt ärligt var vi bara på två utflykter och låg sedan bara vid poolen. Var så slut på äventyrlighet.

Augusti
Cher 70s makeupJag gjorde slut med mitt gröna hår. Vi var jättekära och sedan började jag hata det med en brinnande passion. Har nog aldrig varit så trött på en hårfärg i hela mitt liv. Jag kastade mig (i ren desperation) över en lila färg som fick vara där i typ två veckor. Sedan fick det bli mörkbrunt och jag är väldigt nöjd med mitt val. Det blir en del utväxtfärgning, men det är helt fantastiskt att slippa hålla koll på en knasig färg som förändras mellan varje tvätt.

September
NYX Perfect Filter - Rustic AntiqueJag fick panik på att det släpps så mycket dåliga produkter som knappt är till för att användas utan bara att visas. Istället gick jag tillbaka till att rota genom det jag redan har och återupptäcka massa pärlor. Rekommenderar dig helt klart att göra samma sak.

Oktober

The Body Shop and Cruelty International Pedicab Parade, Signature Delivery and Breakfast, New York, Thursday, Oct. 4, 2018. (Photo/Stuart Ramson for Body Shop)

För första gången i mitt liv satte jag min fot i USA. The Body Shop tog med mig till New York för att lämna över namninsamlingen till Forever Against Animal Testing-kampanjen. Fan vad coolt det var! Fattar fortfarande inte att vi kom upp i 8,3 miljoner signaturer. Gåshud!

November
60s makeupVegovision bokade in mig för att prata om vegansk skönhet, djurtester osv. Svincoolt tycker jag eftersom jag alltid drömt om att få rädda djur. För mig kan det knappast bli mycket bättre än att få vara med och rädda djur men samtidigt göra det på ett kul sätt. Let’s be real, jag skulle vara en pöl på marken om jag hade fått se djur som farit illa på daglig basis.
I övrigt ville jag i november bara vara hemma och tog alla chanser som fanns till det. Det blev få och små resor och det märktes på min kreativitet. Jäklar vad kul jag hade i november med smink!

December
The Zulu Eyeshadow Palette by Juvia's
Efter året som gått har jag fått en del uppvaknanden. Jag vet t ex att jag vill resa mindre under 2019. Det är jättekul att få se nya länder, men efter den senaste klimatrapporten så har jag bestämt mig för att jag inte ska flyga något privat under kommande år. Det blir antingen semester i Sverige eller ett resmål som går att ta sig till via tåg. Jag har tröttnat på de absurda mängder med papper, kataloger och specialförpackningar som hänger med pressprover. Därför har jag bett om, och fortsätter be om bantade utskick, information på mail och att bli kontaktad innan det skickas något. Vi pratar mer om det någon annan gång.

Precis som förra året så tar jag ett koncept som Molkan kom på med några snabba:

Årets bästa blogginlägg
De blogginlägg som jag tyckt varit speciellt bra och tycker att du ska ta dig tiden att läsa:
· Jag arbetar inte gratis. I detta inlägg ger jag en bra insikt på hur mycket arbete det ligger bakom ett kreativt yrke, som t ex mitt eget.
· Verso Enzyme Peel With AHA and PHA + Lite info om syra & mina resultat.
· Lämnar in 8,3 miljoner signaturer emot djurtester till FN.

Statistik
· Under 2018 har det (med detta inräknat) hittills blivit 125 st blogginlägg. Några till blir det väl. Det är en rätt ordentlig minskning sedan 2017, men jag tycker jag har en bättre kvalitet och ett bättre värde så det känns inte som det gör något.
· Mitt mest besökta blogginlägg handlar Lumene Natural Glow Foundation, det producerades år 2017. I övrigt var ni intresserade av min recension på Indy Beauty.
· Det inlägg ni gillade mest handlade om plagiat.

3 Kommentarer
 1. Lina
  Lina says:

  Kul överblick och kloka beslut inför 2019! Är inne på samma spår om resandet. Ska bannemej formulera några egna klimatmål jag med!

  Svara
 2. Wysteriia
  Wysteriia says:

  Men driver du, är det snart 1 år sen du gjorde “Xstina” sminkningen? Det är i alla fall henne jag tänker på när jag ser bilden. Det känns ju som det typ var i förrgår!

  Vilket roligt inlägg att läsa. Skulle nästan vilja göra ett för min egen skull, friska upp mitt egna minne.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *