Makeuplook: M.I.A

The Body Shop Glitter Dust PinkHejsan vänner!

Jag har varit lite missing in action denna vecka av anledningar. Dels har jag inte hunnit förbereda så många blogginlägg men jag har också varit rätt mör. I tisdagskväll var jag nämligen och tatuerade mig – hoppsan! Helt ärligt var jag inte riktigt beredd på det eftersom tatueraren jag hade kontaktat egentligen inte hade tid med mig förrän till sommaren, men hon gillade min idé och erbjöd mig en kvällstid med kort varsel och vem är jag att säga nej? Så med tusen fjärilar i magen kom min första tatuering till världen i tisdags. och JAG ÄLSKAR DEN. Dem.

Jag visste ungefär vad jag ville ha, med placering och motiv, men gav tatueraren lite halvfria händer utifrån mina direktiv. Eftersom jag själv arbetar med färg och form så vet jag att det faktiskt oftast blir bäst när man låter ett proffs faktiskt bestämma en del. Säger t ex kund “blå sotning” till mig så vet jag att jag gör den bäst om jag får bestämma hur den ska se ut och inte blir detaljstyrd. Jag gick till Rebeccas Tattoo Studio här i Örebro och är så satans jävla nöjd. Jag visste ju att jag ville att hon skulle göra den dels pga att hon har ett konstnärligt öga och en lätt hand, men för mig kändes det också viktigt att inte gå till någon sur medelåldersgubbe. Varje gång jag besökt en tatuerings- eller piercingstudio har det alltid varit någon sur jävel med noll social kompetens som fått mig att känna mig obekväm, t ex när jag gjorde min septum. Ska jag då göra något som jag tycker känns megaläskigt vill jag inte känna mig otrygg.

Tatueringen tog sex timmar allt som allt och jag är helt amazed att jag pallade allt. Trodde helt ärligt att det skulle göra svinont och att jag skulle typ dö, men jag tyckte inte det var alls farligt, smärtmässigt då. När jag kom hem och skulle sova fick jag frossa hehe. Blommorna är förresten baserade på nyponblommor, vallmo och någon slags malva. Tatueraren fick lite artistisk frihet så de är inte en exakt återgivelse. Hon använder förresten vegansk färg, om någon letar efter en tatuerare som gar det 🙂

Makeupen är egentligen ett litet yolo, visste bara att jag ville ha ett sotigt öga och använda The Body Shop Glitter Dust Pink. Så sotningen är en bas av Linda Hallberg Cosmetics Infinity Palette Fornax (det är nog min favoritsvarta) med lite av Illamasqua Pure Pigment Beguile som jag sedan toppat upp med rosa glitter. Jag har även en ny läppfavorit som jag ska visa er lite mer ingående, Gosh Lip Oil i färgen Rose 003, men det blir en annan dag.
The Body Shop Glitter Dust Pink

BAS
Lumene Natural Glow Foundation 1 Porcelain
Wet n Wild Cover All Concealer Palette
Urban Decay Naked Skin Concealer Fair Neutral
Illamasqua Powder Blusher Lover
Makiash Perfect Finish Loose Powder
Linda Hallberg Cosmetics Infinity Palette Milkyway + Maffei

ÖGON
IsaDora Stretch Lash Mascara
Linda Hallberg Cosmetics Infinity Palette Fornax + Maffei
The Body Shop Glitter Dust Pink
Illamasqua Pure Pigment Beguile

LÄPPAR
Gosh Lip Oil Rose 003
Makeup Academy Lip Liner Caramel Nougat

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *