Mina ögonkrämer

Jag vill börja detta inlägg med att säga att jag är väl medveten om att jag är orimlighetens mamma. Detta är inte något som du behöver eller som jag uppmanar dig till. Men ta gärna en titt och om något passar in på vad du har på din inköpslista kan det vara något att överväga när det är dags för hudvård nästa gång.

Handen på hjärtat så finns det en sak utseendemässigt som jag tycker är extra jobbigt med att bli äldre (ja, jag vet jag är bara 29 men låt mig vara) och det är rynkor kring ögonen. Detta är något jag är väldigt rädd för och jag känner att hjärtat bultar lite hårdare av skräck på samma gång som jag vet att jag är lite löjlig. Men så är det, jag vill INTE bli rynkig runt ögonen. Jag vet att jag kommer blir det ändå, men jag vill verkligen inte få en linje mer än jag måste. Därför använder jag ca 100 st ögonkrämer och serum. Hoppla! Jag tänkte att jag ska presentera dem alla och vad de gör för mig.

Verso Super Eye Serum

Verso Super Eye Serum

Om du känner till retinol så vet du säkert att det är en av få saker som verkligen arbetar med rynkor. Nu ska jag helt ärligt säga att jag inte vet om jag ser någon effekt av denna, men det kan vara för att jag behövt att börja om en gång. Retinol kan nämligen göra huden lite torr och när jag började använda Verso Super Eye Serum så körde jag på, pang boom, två gånger om dagen varje dag. Jag blev skittorr och såg ut som en mumie och det var inte kul. Därför tog jag en paus på två veckor och återfuktade sönder mitt stackars ansikte innan jag började om. Nu har jag använt den i ca 1,5 månad och började då med att använda serumet var tredje användning. D.v.s att om jag använde den på morgonen så väntade jag till kvällen nästa dag innan jag körde nästa gång. I skrivande stund använder jag den varje kväll men siktar på att vara uppe på två gånger om dagen i till årsskiftet.

Bra att veta är att när man använder retinol är det bra att vara noggrann med solskydd. På sikt ska fina linjer bli mindre framträdande och mörka pigmenteringar ska reduceras. Hittills känner jag att jag är i invänjningsfasen fortfarande, så jag har lite svårt att säga om jag älskar Verso Super Eye Serum men om ni vill gör jag en uppdatering när jag vet lite mer. Skriv en kommentar om det är intressant. Super Eye Serum är rätt dyrt och går loss på 599 kr/30 ml. Däremot är det fantastiskt drygt så jag tror denna kommer räcka säkert i ett år. Verso testar inte på djur och jag är rätt säker på att produkten är vegansk – enda ingrediensen jag är osäker på är squalane, men det brukar vara veganskt.

The Body Shop Drops Of Youth Eye Concentrate

The Body Shop Drops Of Youth Eye Concentrate

Detta är en produkt som jag använt under flera års tid och är väldigt förtjust i. Jag tror att detta är flaska… fyra eller fem som jag är inne på. Jag använder The Body Shop Drops Of Youth Eye Concentrate varje morgon och brukar ha den i kylskåpet, på så vis blir metallkulan kall och tar ner svullnad. Detta är som ett lite tjockare serum som går in väldigt fort och återfuktar bra. Detta använder jag som ett komplement och jag ser verkligen skillnad på när jag har den i min hudvårdsrutin och inte, många av mina rynkor och linjer är ett resultat av att jag är en torris. Bäst effekt av The Body Shop Drops Of Youth Eye Concentrate får du om du följer med annan ögonkräm. En flaska går loss på 295 kr/10 ml och är således faktiskt dyrare än Verso Super Eye Serum, i alla fall om vi kollar på milliliter-priset.

Vegansk och The Body Shop testar som bekant inte på djur.

Dermalogica Stress Positive Eye Lift

Dermalogica Stress Positive Eye Lift

Detta är lite vad man skulle kunna kalla en quick fix som även funkar som en mask. Liksom en fusion mellan mask och kräm, en egentligen rätt oklar produkt, men i min rutin funkar den finfint. Jag använder oftast Dermalogica Stress Positive Eye Lift på kvällen i samband med mitt retinolserum. Då låter jag masken sitta i kanske 3-4 minuter innan jag duttar ut den och låter sjunka in en sista stund. Efter det lägger jag en annan ögonkräm – ja, jag vet att jag är orimlig. Effekten blir att supertorra jag ser återfuktad och fräsch ut dagen efter. Stress Positive Eye Lift är även en härlig produkt att radera en bakfylla med, man ser liksom mindre döende ut. Jag och Karin diskuterade denna produkt förra veckan och hon är inte fullt lika imponerad som jag, däremot gissar jag på att det kan vara för att jag är mycket torrare? Jag vet inte, men effekt ser jag.

Dermalogica Stress Positive Eye Lift är i ärlighetens namn rätt dyr, 25 ml går loss på typ 700 kr. Behöver du den? Om du är väldigt torr och stör dig på det. Om du är en normal 29-åring som inte tar superskarpa bilder på dig själv varje vecka och inte är supertorr så kan du vänta tills du typ har massa barn och aldrig får sova eller är 40+. Jag tycker inte den är ultimat att sminka på.

TROR att Stress Positive är vegansk, men jag är ju som bekant inget ingrediensproffs så dubbelkolla. Dermalogica testar inte på djur.

Dermalogica Intensive Eye Repair

Dermalogica Intensive Eye Repair

Sista steget är Dermalogica Intensive Eye Repair. Produkten på bilden är inte en full storlek utan en liten test men som ändå räckt ganska länge. Denna innehåller c-vitamin, hyaluronsyra och tydligen lite a-vitamin (retinol) läste jag nyss, så med andra ord är jag just nu retinolens mamma. Detta är egentligen “bara” en go ögonkräm som jag uppskattar och tycker mig se skillnad av. En produkt i fullstorlek går på ca 500 kr/15 ml. Vad jag kan bedöma är innehållet veganskt, men plz dubbelkolla själv.

Vanligtvis är det dessa produkter som jag använder, ibland tillkommer någon mask eller annan ögonkräm som jag vill testa. Jag har köpt Verso Super Eye Serum och The Body Shop Drops Of Youth Eye Concentrate själv medan Dermalogica-produkterna är pressprover. Av dessa vet jag att jag kommer köpa Intensive Eye Repair när den är slut och kanske Stress Positive Eye Lift, det beror på om jag har stora spenderarbrallor på mig eller ej.

Tycker du att jag överdriver eller är du lika nojig själv? Eller har du någon annan noja som gör att du kanske tar i lite för mycket?

Obs om någon tycker mina fingrar ser äckliga ut är det för att jag nyss hade oljat in naglarna och typ glömde det innan jag fotade, så inte pommes-flott.

6 Kommentarer
 1. den pyttelilla gudinnan
  den pyttelilla gudinnan says:

  Min bild av hudvård är att det mest är psykologiskt, tex tycker jag det är mysigt att känna sig riktigt moist i ansiktet, medan tex min mamma skeptiskt frågar varför jag frivilligt lägger olja på huden. Det är ju från ditt perspektiv rimligt att göra som du gör, om man tycker återfuktade ögon är värt några hundralappar är det inget konstigt liksom. Tänker ofta på när skönhetsfolk pratar om hur olika produkter o ingredienser ska vara bra, liksom att visst det är bra o veta om man känner ett behov av att göra nåt särskilt med huden, men iallafall vad jag vet så är det inte som med tex vissa hygiengrejer o andra hälsogrejer (Varför ska man så ofta koppla skönhet till hälsa förresten? Finns ju massa direkt farliga saker folk gör för skönhet och vice versa) så att hudvård skulle vara direkt nödvändigt för de flesta. Visst finns det hudåkommor o tråk man måste behandla, men jag menar om jag skippar hudkrämen så lär jag inte dö i förtid för det. Kommer kännas jobbigt och jag blir fnasig, kan få finnar etc men för de som inte håller på med hudvård går det ju uppenbarligen att leva ändå. Jag tycker att känslan av moist hud är värd ca 100kr totalt och inte mer än 10min per dag, men andra vill lägga flera tusen kronor och nån timme om dan på det. Det behöver ju inte betyda att vår hud måste ha olika behov, men uppenbarligen har våra psyken det. Obs detta var ingen kritik mot dig eller så jag bara råkade tänka en del i allmänhet, kram på dig 🙂

  Svara
 2. Madde
  Madde says:

  Åh ögonkräm. Jag har väldigt torr och atopisk hud, jag blir så torr så jag flagnar och får eksem runt ögonen ibland. Detta gör att jag har mycket torrhetsrynkor. Jag har också lite extra hud runt ögonen och hooded eyes. Du hör ju hur fult det är. Jag kör just nu med Biodermas serie för torr och känslig hud och tycker ögonkrämen gör ett bra jobb med att återfukta i alla fall. Det tråkiga är bara att när jag vaknar på morgonen är jag snustorr igen… Jag vill verkligen kunna vara så pass återfuktad att jag kan ha lite concealer på mig då och då men nu är det omöjligt.

  Svara
 3. Pauline
  Pauline says:

  Haha, jag har väl alltid varit ganska chill när det gäller ögonkrämer och sådant, började inte förrän när jag var 37-38 någonting… Nu när jag snart fyller 49 så har jag endast små rynkor, men bara när jag skrattar (vilket jag iofs gör mycket) annars är jag ganska förskonad (på vintern blir det lite torrhetsrynkor, dock, men inget allvarligt)… Jag använder Eucerin Hyaluron filler för ögonen (vet inte hur den är i vegan-synpunkt) och jag tycker den funkar bra för mig. Vad som däremot börjat stressa mig mer de senaste 2-3 åren är istället att jag börjat få kärringögonlock, med slapp hud och veck och djävulsskap + trots att jag är en torris så har ögonlocken börjat bli oljiga och primer eller inte så lägger sig ögonskuggorna i veck hela tiden. Jag har alltid tyckt att jag haft bra gener, men detta ger mig f*cking panik!! Det taskiga är att jag känner mig förådd och ambushad; här har jag försökt värja mig från rynkor och så poppar ett helt annat problem upp som gubben i lådan 🙁 Bajs.

  Svara
 4. Malin
  Malin says:

  Jag vill jättegärna ha en uppdatering på Verso-krämen! Sneglat på den ett tag, men det är ju så otroligt mycket pengar för en så tråkig sak som en ögonkräm. Överväger också Filorgas ögonkräm, den där för 7-800 pix. Den ska ju vara fan-tas-tisk! Men kanske ska avvakta till min 30årsdag om två år i alla fall innan jag lägger en dagslön på en ögonkräm…
  Har precis börjat med ett ögonserum från NIOD. Fractionated Eye-Contour Concentrate. Alltså, det kan ju vara en slump, men dom har två nätterna jag haft den har jag vaknat upp med fett fräscha under eyes. Alltså sådär så att jag ba: well hello fresh lady när jag kollat mig i spegeln på morgonen. Men är spänd på att se hur detta utvecklar sig. Ps. den är också dyr, jag fyndade den på black friday dock.

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] ju en ibland lite överdriven inställning till att vårda huden runt mina ögon (om ni t ex minns detta blogginlägg), men jag har faktiskt chillat lite de senaste 3-4 månaderna. Jag kom liksom på mig själv med […]

 2. […] Stress Positive Eye Lift En produkt som jag redan skrivit om och som jag fortfarande gillar massor. Läs om Stress Positive Eye Lift här. Har sedan mitt första inlägg vunnit pris för bästa aktiva hudvård – […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *