Makeuplook: You Choose

Igår frågade jag er på Instagram vad jag skulle göra för smink. Ni fick föreslå en färg, ett tema/tidsepok och rösta på om det skulle vara en bärbar look eller editorial. Nu är det sista en tolkningsfråga för tycker det mesta är bärbart, men detta är i ärlighetens namn en look som gör sig bättre på bild.

Ni röstade mest på blått och grönt, 60s, 70s och grafiskt samt editorial. Ni fick något som är inspirerat av de båda årtiondena i turkost och med en hård hand. Att göra looker inspirerade av olika tidsepoker tycker jag är speciellt kul, det får min hjärna att gå på högvarv och det kan bli väldigt kul.
NABLA Eyeshadow Swatches On The Road, Alchemy, Blue Velvet, Millenium, Freestyler, Mystic, Eresia, New heaven, Virgin Island, Lotus
Till denna look kändes New Heaven från Nabla som den självklara ögonskuggan att använda. Det är en av mina finaste turkosa och den är skitenkel att arbeta med. Den behöver några lager men det går superfort att bygga upp och den är rätt enkel att tona ut. New Heaven är en ögonskugga som Nabla släppte 2017 och den finns fortfarande kvar i sortimentet. Jag vet inte hur länge de beräknar att deras skuggor håller, men personligen fungerar den lika bra som första dagen så när den börjar bete sig illa får den ryka. Generellt tycker jag att man ska respektera utgångsdatum på makeup, men för torra produkter som inte samlar bakterier på samma sätt, så brukar jag mer se det som att om den börjar göra konstigt ryker den.

För eyeliner använde jag Make Up Store Precise Eyeliner som jag pratat om tidigare. Det är en dipin-liner som lämpar sig väldigt väl för grafiska looker. Den drar inte i huden och det går att få till svepande, tjocka men även tunna linjer. Läs om Precise Eyeliner här.

Andra produkter i denna look:
Lumene CC Cream – Ultra Light
Palina Prowder Upsalite
bareMinerals Gen Nude Blush – Pretty in Pink (kinder och läppar)
Sweed Lashes Nikki Underlash
House of Lashes Iconic Lite

(Tryck på hjärtat om du gillar inlägget, det blir enklare för mig att ha koll på vad ni vill läsa mer om då)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *