Man tager vad man haver

Slut på hårinpackning? Frukta icke! Har du en väldans massa tid och lite kokosolja hemma är du räddad!

Som en del säkert känner till har kokosolja, nu snackar vi kallpressad, ekologisk – inte de där man blandar i ischoklad, massor av fina hälsoeffekter. Jag brukar slänga ner någon tesked när jag gör smoothie, kleta den på torr och irriterad hud och sedan så klart laga lite mat med den.

Något jag däremot inte hade testat var att kleta kokosolja i håret! What the heck tänker jag, inpackningarna är slut och håret känns torrt. Dängde upp en matsked eller två i en skål och fördelade i håret. Lät verka i typ tre timmar (för det hade jag tid med) och tvättade sedan ur med schampo och följde med balsam.

Och resultatet? Bättre än förväntat! Håret ser väldigt återfuktat ut och känns supermjukt. Bäst av allt är att hårbottnen tycks gilla kokosoljan något helt löjligt! Det där kommer jag göra igen.
(Enda minuset är att man ser ut ock känner sig som världens slajmhuvud)

20140123-220222.jpg

20140123-220231.jpg

0 Kommentarer
 1. Maria
  Maria says:

  Var det lätt att skölja ur? Räcker det o bara skölja eller måste man ta schampo igen? Har tänkt på o testa flera ggr, men glömmer alltid av det när jag väl står i duschen. Det smetiga o kletiga är väl bara under tiden man har i oljan? 🙂

  Svara
  • Ida K
   Ida K says:

   Det var ganska enkelt! Schamponerade håret två gånger, något noggrannare än vanligt bara. Ja, men precis! Äckelkänslan försvinner ju så fort man tvättar ur oljan!

   Svara
 2. allsweetinlife
  allsweetinlife says:

  Jag brukar också köra kokosolja som inpackning som jag blandar med jojobaolja. Gillar det mycket och tycker inte det är särskilt dyrt som Maria ovan :-). Jag är nog som dig som lägger en slant på inpackning men det här funkar bra det med.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *