NARS – Inte längre cruelty free


Ett av mina favoritmärken, NARS, är inte längre cruelty free. Jag känner mig genuint ledsen och nästan lite sårad att ett märke som jag trott haft en vettig värdegrund bestämmer sig för att ta ett så stort steg bak och sälja i Kina. Ja, för så är det, från och med i år kommer NARS att börja sälja i Kina vilket också innebär att de kommer bekosta djurtester som sedan utförs av de kinesiska regeringen. För dig som inte har så bra koll på vad som gäller vid djurtester har jag tidigare skrivit ett sammanfattande inlägg om det, läs här.

Jag har i samband med detta mailat NARS eftersom jag är pissförbannad på detta beslut och egentligen bara fått ett generellt copy paste-svar från dem där de hävdar att de fortfarande är emot djurtester. My ass säger jag bara. Väljer du som företag att sälja i Kina har du förlorat rätten att hävda att ni är emot djurtester. Simple as that.

Till NARS har jag skrivit att jag inte längre kommer köpa, marknadsföra eller prata om deras produkter på ett positivt sätt. Jag kommer använda upp det jag har och leta ersättningar. I och med detta kommer jag inte längre rekommendera er, mina läsare, att köpa produkter från NARS. Se mina mail. Första mailet från vänster är mitt, andra från NARS och tredje från mig. Bortse gärna från min semireuttna engelska, var lite upprörd osv.


För dig, som precis som jag, känner att detta är ett helt sjukt dåligt beslut, så uppmanar jag dig att låta NARS veta det. Du kan skriva till dem på Instagram och via mail. Jag vill uppmana er att hålla det på en värdig nivå och inte skicka hemskheter trots att detta, för många, känns väldigt provocerande.

Instagram: @narsissist / https://www.instagram.com/narsissist/
Mailadresser: NARS US: customerservice@narscosmetics.com & NARS EU: service-eu@narscosmetics.eu

Om du vill läsa mer om detta har Logical Harmony, som är min första källa till detta skrivit ett väl utförligt inlägg, läs här. Observera att detta inte är min enda källa, utan att även NARS bekräftat att de kommer sälja i Kina i sitt mailsvar till mig.

Jag är superledsen över detta. Hur känner ni?

2 Kommentarer
 1. Camilla
  Camilla says:

  Supertråkigt och jättebesviken. Har också en del favoriter från Nars, men kommer definitivt inte köpa något i framtiden. Hoppas att de ser över beslutet. Gjorde inte Urban Decay en liknande grej för några år sedan, men drog tillbaka sitt beslut pga massiv kritik?

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Jo, Urban Decay hade ju kina-planer, men alla kunder ballade ur totalt, så de ångrade sig. Väldigt skönt om du frågar mig 🙂 verkar dock inte som att Nars är så smarta utan de verkar köra på Kina… Bojkott från mitt håll.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 13 =