Recension: IDUN Norrsken Foundation

idun minerals norrsken foundation saga

För någon vecka eller två sedan fick jag hem ett fint pressutskick från IDUN Minerals innehållande deras nya foundation Norrsken, en pensel för flytande foundation, samt två jättefina nagellack. Jag hade innan detta läst om Norrsken och var otroligt nyfiken och trodde att det skulle vara en produkt som jag skulle komma att gilla massor.

IDUN Norrsken är en flytande foundation som finns i 9 olika nyanser, den jag har heter Saga och är den näst ljusaste med en neutral underton (men som jag tycker går lite åt det varma hållet), är du väldigt blek skulle jag faktiskt bli förvånad om inte den ljusaste nyansen, Jorunn passar, då den är nästan spökvit! Norrsken är väldigt snäll mot huden då IDUN arbetat för att ha ett så allergivänligt innehåll som möjligt – den innehåller t ex inga silikoner, bismuth eller parfym. Tillhörande Norrsken finns även en pensel, IDUN Minerals Liquid Foundation Brush som är gjord av syntet.

idun minerals norrsken foundation saga swatch

Som jag skrev trodde jag att jag skulle bli väldigt förtjust i IDUN Norrsken, men det blev tyvärr ingen riktig love affair. Jag har provat att applicera foundationen med tillhörande pensel, med beauty blender, med en buffingbrush och med fingrarna, men jag tycker faktiskt inte att den sitter sådär fantastiskt snyggt på huden. Det är lite som att det lägger sig ovanpå och framhäver ojämnheter lite, vilket jag så klart inte gillar. Jag har även testat att ha lite olika underlag på huden; nyligen återfuktad, primer, ingen primer, enbart nytvättat ansikte osv, men det blir inte helt rätt, vilket irriterar mig ganska mycket för ALLT annat med Norrsken är klockrent; nyanserna är fantastiska, ingredienserna är bra, designen är snygg, produkten är cruelty free mm. Tro nu inte att Norrsken är en dålig produkt, jag tror bara inte att den “float my boat” – Jennifer Ruuska t ex, gillade foundationen väldigt mycket (se hennes video här) och jag har för mig att jag sett att Killer Colours-Viola också gillar den.

Bästa resultat tycker jag att du får med en buffingbrush och med utjämnande primer under, kan du, så undvik att pudra. Tillhörande borste passar (enligt mig) bättre till foundation i krämform. IDUN Norrsken Foundation passar nog allra bäst för dig som har en normal, ganska problemfri hud som bara vill få hudtonen utjämnad. Är du dessutom känslig kommer den säkert vara ett bra alternativ.

Säljs på Apotek och utvalda webshoppar för 299 kr/30 ml. Såg att Apoteket AB har en kampanj just nu och säljer Norrsken för 249 kr istället.

*Pressutskick

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *