Thierry Mugler Alien Eau De Parfum

thierry mugler alienThierry Mugler Alien EdP

För att vara utbildad makeupartist, skönhetsgalning och allmän nörd, så blir det konstigare, desto mer jag tänker på det, att jag är så fantastiskt sen med att hitta mig själv bland parfymer och att faktiskt ha utvecklat ett intresse för dofter. När jag insåg att det var dags att vakna upp ur parfymdvalan var när jag sprang på ett ex till mig, tror det var första gången vi sågs på sex år, och han efter ett litet tag frågar om jag använder samma parfym som när vi träffades. Och det gjorde jag. Förstår ni att jag använt samma parfym i åtta år? Under denna tid tror jag dessutom att jag enbart ägt två parfymer, i alla fall om vi snackar fullsize. Inget fel på Versace Bright Crystal, men vi har numera ett polyamoröst förhållande.

Det senaste halvåret har jag börjat hitta mig själv i parfymdjungeln, men jag känner fortfarande mig som världens nybörjare, ni vet samma känsla som när man var 15 år gammal och precis upptäckt att man faktiskt kan sminka sig med annat än mascara och kajal? Där är jag nu. Jag vet att jag gillar parfymer med noter av jasmin, apelsinblomma, ambra, cederträ, sandelträ och patchouli – i övrigt är jag en väldigt förvirrad tjej som hittar noter jag gillar här och var, men jag har ingen aning om vilka de är! Är det någon annan som känner igen sig i detta?

Nyast i min väldigt modesta parfymsamling är Thierry Mugler Alien EdP. Du som är parfymintresserad känner säkert till Thierry Mugler och kanske främst för parfymen Angel, som är en otroligt unik doft som många därute älskar. Därför var jag tvungen att bli kär i Alien istället, kärringen mot strömmen ni vet.

thierry mugler alien

Thierry Mugler Alien är en doft som benämns “woody amber – solar floral” med toppnot av sambac jasmin, hjärtnot av cashmeran och basnot av ambra. Jag skulle egentligen inte kalla detta för en doft för dagtid då den är i kraftigare taget, men jag bär den lite när som. Eftersom jag aldrig försökt beskriva en doft i skrivna ord, så kämpar jag med att försöka beskriva känslorna jag får av att bära Alien. Det närmsta jag kommer är att jag känner mig mörkt varm, sensuell och kvinnlig på ett “I don’t give a fuck-sätt“, en doft jag inte hade valt att bära förr.  Alien är en doft jag upplever som lite komplex, så du som vill ha en enkel doft som inte gör för mycket väsen kanske ska gå vidare, men du som vill ta dig från mainstreamstråket och vill hitta en riktig pärla, du bör ta chansen att ta en sniff när möjligheten ges.

Jag är kär i Thierry Mugler Alien EdP, och det känns som en doft som bara skriker Ida, men jag lovar att inte fastna här i åtta år – det finns massor av parfymer som väntar på att få flytta hem till mig. Har du testat Alien? Vad tyckte du i så fall?

Jag köpte min upplaga av Alien på Eleven.se för 429 kr!

7 Kommentarer
 1. Scarlett
  Scarlett says:

  Jag var likadan med parfymer – tills jag träffade Alien 2014. Helt kär, fortfarande, även om jag tycks ha förvarat den lite dåligt ty lukten har blivit lite,ehm, unknare? Fan. Jag faller bara för lite tyngre dofter, inte “flickiga” – de kanske luktar gott, men de är inte jag. Chanel fungerar för mig; min pappa köpte mig en flaska när jag var 15 och det tog mig tio år att fatta att jag älskar sådana dofter, men nu är jag här!

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Men nej vad trist! Fick mig en tankeställare av din kommentar och ska gömma undan mina parfymer så de inte förstörs av ljus! Förmodligen färgades du väl ganska mycket av att ha en tung doft redan från början – men jag förstår vad du menar! Jag kan inte med stickiga, supersöta parfymer. Tror jag i alla fall, haha!

   Svara
 2. Hanna Marie Fiddeli
  Hanna Marie Fiddeli says:

  Jag köpte en flaska Alien på flygplatsen i Paris som nybliven 18-åring (… tio år sen inser jag nu, ålderskris much!) och har haft en märklig relation till den sen dess. Älskar i perioder, tål inte i perioder. Aldrig något därmellan. Jättemärkligt, men fascinerande.

  Svara
 3. Sandra
  Sandra says:

  Mer såna här inlägg tack! Älskar parfymer så vill gärna följa med på din parfymresa och genom din parfymgarderob 🙂 och recensioner överlag är superbt tycker jag!

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] är den doft jag mer eller mindre burit nonstop i nio år; Versace Bright Crystal. Du kanske minns inlägget jag skrev om Thierry Mugler – Alien, där jag även berättade att parfym är ett ganska nyväckt intresse hos mig? Förr tyckte jag […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *