Versace Bright Crystal Edt

versace bright crystal

Jag tänkte introducera dig för den doft som blivit lite av min signaturdoft och som också är den doft jag mer eller mindre burit nonstop i nio år; Versace Bright Crystal. Du kanske minns inlägget jag skrev om Thierry Mugler – Alien, där jag även berättade att parfym är ett ganska nyväckt intresse hos mig? Förr tyckte jag parfym var svintrist att lägga pengar på och jag var ganska ointresserad av dofter, jag hade ju redan en! För att du ska förstå varför jag (förmodligen) fastnade så stenhårt för Versace Bright Crystal känner jag att jag måste ta med dig på en liten berättelsestund, det finns fler anledningar än att den luktar gott!

I krokarna till att jag skulle fylla 19 år, gav en av mina dåvarande bästa vänner, Lina, mig en presentask innehållande Versace Bright Crystal tillsammans med en bodylotion. Lina jobbade på Kicks och brukade ge mig saker hon inte gillade, men försörjde mig även med foundationprover så jag slapp köpa någon (jävla snåljåp jag var). Jag minns första gången Lina skulle ta med sig ett prov till mig och vi pratade i telefon (vilket vi gjorde dygnet runt) och jag frågade hur hon skulle kunna hitta rätt färg utan att jag var med, hon asgarvade och sa att hon bara skulle ta den ljusaste, vilket råkade vara någon från Chanel. Oj vad jag blev bortskämd. Jag tror faktiskt att jag fick en parfym för att jag brukade norpa det mesta av henne; hon var snäll och jobbade heltid och jag hade nyss slutat gymnasiet och tyckte att det var roligare att köpa öl. Vilket kap jag måste varit! (Om du läser det Lina, så tack för att du var en så fin vän)

Jag föll som en fura för Bright Crystal från första sniffet och kände mig så sjukt jävla snygg och fräsch varje gång jag sprayade på den. Doften har toppnoter av granatäpple och yuzu, hjärtnoter av magnolia, pion och lotus och basnoter av acajou, ambra och mysk. De flesta av doftnoterna har jag faktiskt inte i någon annan parfym, men som du säkert kan uttyda, så är detta en blommigare och lite lättare parfym, och inte någon särskilt komplex eller tung doft, men trots sin lättburna identitet, så är det absolut ingen tråkig doft, tvärtom.

För att fortsätta min historia om doften, så var jag som äldre tonåring en ganska förvirrad tjej. Jag visste inte riktigt vad jag ville med livet och inte heller vad jag ville ha ut av ett förhållande, så från att jag var 17 år till runt 22 år hade jag en del mindre lyckade förhållanden, som för det mesta slutade med att jag stod med ett krossat hjärta och känslor som svämmade över. Men jag antar att de flesta av oss har varit denna person, är vi inte alla lite förvirrade i vissa perioder av livet? För att fortsätta på spåret med parfym och misslyckade förhållanden så älskade alla, vi snackar alla som jag dejtade  Bright Crystal och tyckte att jag luktade godare än någon annan tjej de träffat. En brukade borra in näsan i mitt hår för att dra in min doft. En annan tyckte att jag luktade vackert. En helt okänd människa vräkte en gång ur sig att jag luktade helt fantastiskt. En gammal kollega sa att jag var tvungen att sluta använda doften, annars skulle hen bli kär i mig.  Jag tror ni förstår, när jag hade Bright Crystal på mig kände jag mig vacker och åtrådd. Denna känsla följer med mig än idag. Känner jag mig lite småful, osäker eller vill få någon att gilla mig (ja, jag hör hur det låter, men du har väl varit på dejt?) så tar jag alltid Versace Bright Crystal. Det är min vacker-doft. Har du en vacker-doft? En som du känner dig oslagbar i?

Pris ligger på ca 450 kr/30 ml.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *