Wet n Wild verkar ha ljugit för sina kunder – inte cruelty free

En av världens ledande cruelty free-bloggar, hemsida och databas, Cruelty Free Kitty har nyss uppdagat att Wet n Wild verkar ha ljugit för sina kunder. Wet n Wild är kända för att deras smink är cruelty free och oftast också helt veganskt, vilket har gjort dem väldigt populära bland personer som söker billigt smink som inte djurtestas. Wet n Wild har också använt detta som en av deras säljpitchar och kört stenhårt på att marknadsföra sig hos influencers som har en vegansk eller cruelty free approach.
Bild: Cruelty Free Kitty

Wet n Wilds produkter har alltså hittats i butiker på fastlandet i Kina. Om du inte har så bra koll på hur det funkar med djurtester, så kortfattat måste alla produkter som importeras till Kina genomgå djurtester. Det har nyligen skett förbättringar av de kinesiska lagarna men det finns inga garantier på att produkter inte testas. Så kortfattat så ska du räkna med att produkter som säljs på fastlandet i Kina djurtestas.

Med tanke på Wet n Wilds företagsprofil, deras löften om att de aldrig har och aldrig kommer att testa på djur så ser det riktigt illa ut för dem. Wet n Wild ska ha förnekat att de säljer i Kina, men de finns att hitta i en av de största skönhetskedjorna i Kina, Watsons, där de syns tillsammans med andra skönhetsmärken. Med andra ord så har Wet n Wild totalslaktat en av sina största säljpitchar men också brutit ett förtroende som jag tror blir extremt svårt att lappa ihop.

Om inte Wet n Wild kan bevisa att de lyckats kringgå djurtester så sitter de i en rykande hög av skit. Däremot ser det illa ut för dem eftersom de inte längre är Leaping Bunny-certifierade, de har haft kontroverser med PETA förr och framför allt så finns de i butiker i Kina. Det ska bli spännande att se hur de hanterar detta, men tills vidare – räkna bort Wet n Wild från cruelty free-märken.

Rekommenderar att du läser Cruelty Free Kittys artikel om vad som hänt för att få mer kött på benen. Den hittar du här. Vad tänker ni om denna situation?

2 Kommentarer
 1. den pyttelilla gudinnan
  den pyttelilla gudinnan says:

  Jag är besviken, illa nog att de sålt i Kina och ännu värre att de ljugit. Jag kommer fortsätta använda de produkter jag har, men kommer inte köpa nya eller rekommendera dem förrän de bättrat sig.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Känner samma. Dessvärre efter mer ny info så verkar det som de sålt i Kina sedan 2014…. ser inte bra ut

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *