50 fakta om mig

static1.squarespace.com

Nu ska du få lära känna mig lite bättre! Rebecka taggade mig i “50 Random Facts About Me” och det kändes som en kul grej att göra – det känns ju inte riktigt som att vi lär känna varandra så mycket eftersom detta är en skönhetsblogg! Jag kör rakt upp och ner på vad jag kommer på och för att göra det hela lite roligare infogar jag lite bilder också!

När vi ändå är igång får du som läser mer än gärna lämna en kommentar att berätta lite om dig själv! Sedan tycker jag att Frida och Maria kan ta sig i kragen och berätta massa hemligheter!

1. Jag är nog världens mest komplicerade människa att bjuda på mat – i alla fall om du vill att jag ska äta av allt som serveras. Jag är vegetarian, men föredrar veganskt, äter inte ost (bara på pizza) och är allergisk mot vissa nötter. GLHF liksom.
2. Jag är väldigt lång, hela 181 cm för att vara exakt. Som tonåring avskydde jag det, nu älskar jag det!
3. För ungefär 100 år sedan jobbade jag som modell. Jag ska erkänna att jag inte blev någon direkt superhit.

modell

4. Skräck är något av det bästa jag vet, eller egentligen allt som är lite övernaturligt; vampyrer, zombies, spöken, häxor osv.
5. Jag sjunger helt fruktansvärt dåligt, vilket jag är genuint jätteledsen över. Det suger röv att inte kunna få feeling och sjunga med i låtar.
6. Något av det godaste jag vet är indisk mat, framför allt en fin daal. Då jävlar.
7.
Jag har mer empati för djur än människor. Händer det något med ett djur sitter jag och fulgråter, medan människor berör mig ganska lite.
8. Jag är duktig på att laga mat och älskar att bjuda över folk. Baka är jag däremot pruttdålig på.
9. Min humor är sjukt torr. Sjukt torr.
10. Jag är helt galet klumpig. I veckan lyckades jag till exempel slå i huvudet så jag fick en fin bula mitt i pannan.
11. Tankspridd är jag också. En gång gick jag rakt in i ett stillastående lastbilsflak – trots att jag hade sett det.

ajajaj7
En ganska vanlig syn

12. Jag tycker väldigt illa om när folk jag inte känner tar på mig eller står för nära. Blir otroligt obekväm och ibland behöver jag be personen i fråga att backa undan.
13. Jag älskar potatis i alla dess former. Vi snackar älskar! Jag kan koka upp ett berg och käka med enbart smör och salt.
14. Jag är väldigt vig.
15. Blått är nog den enda hårfärg jag inte haft – för grönt var inte med flit.
16. Helt ärligt, och inte ens lite på skämt, så önskar jag att jag var en häxa.
17. Musik är det bästa jag vet efter djur och jag lyssnar helst på rock. David Bowie och Janis Joplin är två stora favoriter.
18. I hela mitt liv har jag varit väldigt skötsam, men jag hade en period där jag var ett riktigt wild child , förmodligen pga att jag hade varit så duktig hela mitt liv. (Men jag ska inte påstå att jag inte hade kul)

funfunfunf

19. Min största fobi är getingar. Jag är så otroligt rädd för dem trots att jag vet att jag inte borde vara det.
20. Jag tycker väldigt mycket om ord.
21. Stark mat är guld enligt mig.
22. Jag är väldigt nördig och snöar lätt in mig på diverse saker.
23. Jag har turen att mer eller mindre aldrig få finnar. I tonåren kommer jag bara ihåg att jag fick en, vilken var stor som ett hus och satt på kinden, så jag ljög om att det var ett getingstick.
24. Om ett djur inte gillar mig blir jag djupt sårad, skojar inte ens lite
25. Min pappa dog någon dag innan jag fyllde åtta år.
26. Några av mina favoritfilmer är The Rocky Horror Picture Show och Angel-A.
27. Min favoritserie är Buffy The Vampire Slayer. Alla dar i veckan.
28. Jag HATAR inskränkt folk; rasister, homofober mm och blir så genuint arg att jag skulle kunna börja slå dem.
29. Jag säger ibland saker som kan uppfattas som rätt elaka eller dumma, vilket absolut inte är meningen, jag är bara lite plump ibland.
30. Min favoritstad i Sverige är Malmö.
31. Egentligen tänkte jag läsa till frisör i gymnasiet, men min SYO i högstadiet övertalade mig att jag var för smart för att bli frisör, så jag valde ett specialutformat samhällsprogram med språkinriktning istället. Vilket jag ångrar trots att det var en fantastisk skola.
32. Skenet kan bedra, men jag är världens supertönt.
33. Jag har tre helsyskon och tre halvsyskon. Halvsyskonen är mycket äldre och kommer från pappas sida. Dem träffar jag tyvärr nästan aldrig.
34. Jag är rätt dominant och kan ibland uppfattas som rätt bossig eftersom jag oftast vill bestämma.
35. Tydligen är det väldigt svårt att köpa presenter till mig eftersom jag är väldigt specifik men ändå spretig i vad jag gillar.
36. Om du missat det, så bultar mitt hjärta för djur. Så pass mycket att jag tagit hand om åtskilliga luffar-djur och dessutom använt både mina egna pengar och insamlade för att försöka rädda dem om chansen finns.

djur

37. Jag önskar att min sambo kunde trolla – jag tycker det är vrålsexigt!
38. Jag hatar att ha färgat nagellack på tånaglarna eftersom det känns som jag har händer istället för fötter.
39. Att ge bort presenter är något av det bästa jag vet och jag har otroligt svårt att hålla truten så det har hänt mer än en gång att jag råkat avslöja mig alternativt gett presenten för tidigt.
40. Mitt favoritgodis är saltlakrits
41. Trots att jag har väldigt bra självförtroende kan jag bli oförklarligt blyg och awkward i vissa sociala situationer. Känner jag ingen är jag urdålig på att mingla eftersom jag inte vågar gå fram till folk. Börjar någon prata med mig är det däremot helt ok!
42. De enda röda nyanser jag trivs i att ha på naglarna är mörkröda. Tycker mina fingrar ser konstiga ut i t ex klarrött.
43. Något av det fulaste jag vet är folk som klär sig i cowboyhatt, gärna i kombination med skinnrock.
44. Jag önskar att jag kunde prata med djur.
45. Mina drömmar är rätt sjuka, jag kommer typ alltid ihåg dem och jag drömmer ofta om pratande djur som får mig att få dåligt samvete över saker jag gjort i mitt liv.
46. Jag har svårt för att visa djupare känslor. Trots att jag tycker väldigt mycket om någon har jag svårt att visa det, men jag blir bättre och bättre.
47. Jag har inget emot att fråga folk saker som får dem att ifrågasätta sig själv. Personligen gör jag det mot mig själv hela tiden och tycker folk generellt borde göra det lite oftare.
48. Om jag blivit rik skulle jag jobba med att rädda djur samt skaffa en städerska pga hatar att städa samt är väldigt slarvig.
49. Jag fantiserar rätt ofta om vad som skulle hända om orealistiska saker var riktiga eller kunde hända, t ex om vad jag skulle göra om jag kunde flyga eller om bajs gick att äta, om vi skulle stilla världshungern. Jag har rätt vild fantasi.
50. Jag är sjukt bra på att göra fula grimaser.

15 Kommentarer
 1. Scarlett
  Scarlett says:

  Åhh, vad glad jag blev att du är så lång, jag är en hel centimeter längre 😀 Jag läste också språkinriktning på gymnasiet, älskar språk men helst med udda alfabet som georgiska, då blir jag helt kär och köper läroböcker trots att jag inte ens hört språket. Jag har också tre mycket äldre halvsyskon som jag aldrig träffat (samt avlidna föräldrar), får rejäl ångest när jag tänker på lidande djur (inte människor dock, ehm), tycks leva för att uppfylla mina katters önskningar, är en total tönt men ser ut som en diva så det är mest män som vill prata med mig (kul, kul), och samlar på läppstift och nagellack samt älskar dagböcker. Jag tror ofta att folk inte tycker om mig och håller mig undan, trots att jag egentligen har högt självförtroende. Tänkte länge att jag skulle bli författare, men har total skrivkramp nu. Fick ingen direkt uppfostran trots tysk hemmafrumamma, så jag kör mitt eget lilla race! Härligt inlägg förresten, och för en gångs skull fick jag inte shoppingbehov 😉 (och ursäkta babblet)

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Haha vad roligt att du köper läroböcker i språk som du aldrig hört! Det är ganska flummigt!
   Kul att du gillade inlägget! 🙂

   Svara
  • Ida
   Ida says:

   Härligt att du tycker det! Det tog ärligt talat lång tid! Ville inte att det skulle vara alldeles för trist så som favoritfärger, blommor osv 🙂

   Svara
 2. Skatan
  Skatan says:

  Kul inlägg! Intressant och spännande att du kom på så mycket… Vi har sjukt mycket gemensamt du och jag. Något jag inte trott innan… jättekul! <3<3<3

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Haha! Som jag skrev till en annan tog det sin lilla tid! Ville inte att det skulle bli ett tråkigt inlägg om favoritfärger osv! Kul att höra! Det är ju inte helt lätt att lära känna oss skönhetsbloggare! 🙂

   Svara
 3. A+
  A+ says:

  Roligt initativ! Känner igen mig i många punkter! Favoriten är den med att få folk att frågasätta sig själva om deras person och meningar – jag gör det hela tiden och jag anser att det är viktigt att göra det, särskilt när jag kan märka att personen inte är så insiktsfull! Allt för få människor i vårat samhälle som koncentrerar sig om att vara extroverta, när de egentligen borde ta en minut och rikta uppmärksamheten inåt!

  Svara
 4. BEX BEAUTY
  BEX BEAUTY says:

  1. Det är omöjligt du på båda modellbilderna?? 2. Suger också röv på att sjunga, önskar att jag kunde. Vi kan voicecracka tillsammans. 3. Torraste humorn äre jag som har. Och klumpigaste kroppen. 4. Så trist att höra om din pappa. Fina. <3 5. Ska sluta kommentera varenda punkt, ok, hade

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   1. Jo det är jag på båda bilderna. Som min mamma brukar säga är jag en kamelunt. Ja, men U. Tänk på bred skånska. 2. Skrämma iväg alla i hela världen menar du va? 3. Klumpigaste kroppen hade jag förr och nu. Kom tillbaka när du lyckats halka på en bh, trilla över en stol, fastna i ett par jeans och faceplanta i sängen när du ska svara i telefon!

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. 50 Fakta om Mig skriver:

  […] Beauty: 50 Fakta om Mig Spindelsven: 50 Fakta om Mig Beauty and the Nature: 50 Fakta om Mig Bilden är lånad från Beauty and the […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *