Alessandro Striplac Kit

alessandro striplac
Kommer du ihåg att jag tidigare skrivit att jag har fått ett nytt gellackskit? Nu ska jag äntligen visa det! Nu vet jag inte om gellack är rätt benämning på Alesssandro Striplac eftersom den är något mindre stark än vad jag upplever att andra gellack än, men det är i alla fall en liknande produkt.

Jag tror inte det bara är jag som blev superbesviken när Depend valde att dra in sitt gellackskit förra året (eller var det förförra?) och suktade efter en annan modell för hemmabruk. Var det någon mer än jag som höll på att börja fulgråta? Du kan ju gissa hur glad jag blev när jag fick Alessandro Striplac Starter Kit i present av fina Frida?
I startkitet får man med LED-lampa för att härda lacket, rengöringspads, bas/överlack, ett klassiskt rött, en fil och en cuticle trimmer. På mina bilder ser ni inte filen eller trimmern – mest för att de är skitiga. Filen var heller inte av världens bästa kvalitet, men lets be real, det är ju inte därför någon skulle vilja ha detta kit.

alessandro striplac
Alessandro Striplac används på exakt samma sätt som Depend Gellack – dvs, du lackar på rengjorda naglar och härdar med lampan mellan varje lager. Jag upplever att Striplac kan röra lite på dig innan man hinner härda, så jag brukar använda 10 sekunders-funktionen efter att jag lackat varje nagel, mest för att slippa stressa mellan naglarna. Jag har inte köpt några andra färger än de som ingick i kitet, mest av anledningen att jag använder produkten som en förstärkning till mina egna naglar. Det jag brukar göra är att lacka och härda tre lager som gör att mina bebissköra naglar får en rejäl förstärkning och kan växa sig långa. Det fungerar alldeles utmärkt att lacka hel vanliga, traditionella lack ovanpå Striplac (efter det är härdat, så klart) och jag tycker faktiskt att det både torkar fortare och håller bättre än vad det gör med ett vanligt baslack.

alessandro striplac
På produkten står det att man bara kan dra av lacket utan att det skadar nageln, jag vet inte om jag vill hålla med om det. Nu har jag som sagt sköra naglar, men jag kan se att de få gånger jag valt att dra av lacket, så har jag fått småskador. Det jag rekommenderar är att du bara mjukar upp lacket med lite remover, så slipper naglarna att ta stryk. Det går bra med acetonfri.

Jag tror inte att jag någonsin haft så här långa naglar i mig själv, så jag mår superbra och är jätteglad för mitt kit! Det balla är att mina naglar i skrivande stund är ännu längre än på bilden ovan!

Du hittar Alessandro Striplac Starter Kit på Kicks och priset ligger på 1195 kr. Jag är osäker på om Alessandro är cruelty free, de har angett att de kan tänkas testa om det krävs enligt lag, men jag har ingen information huruvida de säljer i Kina eller ej.

6 Kommentarer
  • Ida
   Ida says:

   Åh bra tips, men min mage ballar ur totalt av silicea! sitter hellre och fjantar med lack än sitter på toaletten! Sorry for tmi!

   Svara
  • Ida
   Ida says:

   Tack!! Jag knäckte tyvärr två av dem igår, så fick fila ner dem en bra bit 🙁 men de är otroligt mycket starkare än innan, så stor fan av gellack som förstärkning!

   Svara
 1. Maria
  Maria says:

  Hej du!
  Nu blev jag ännu mer sugen på att köpa det här kittet, i french-versionen!
  Lite frågor, för du verkar väldigt insatt i sånt här med naglar så jag ställer dem helt fräckt här! 😀
  “Hur starka” känns naglarna; vet du/har du erfarenhet av om de blir liknande starka som när man gör en gelförstärkning på salong?
  Jag har geförstärkning, som jag bävar för hur fasen jag ska få bort (hört skräckhistorier om att de slipar bort halva ens egen nagel) – har du något tips om ifall det finns något sätt att få bort det på egen hand?
  Kan man lacka med vanligt nagellack ovanpå Alessandro, och om ja, vad man tar bort det lacket med som man alltså INTE även tar bort Alessandro-lacket med)?
  Ujuj många frågor, men jag passade helt enkelt på, hehe! Tack för en härlig blogg!

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Hej!
   Jag har faktiskt aldrig byggt mina naglar, så det vet jag mycket lite om! Men jag upplever naglarna som ordentligt mycket starkare med ett par lager av alessandros lack. Man kan lacka med annat lack på Alessandro utan problem, jag tycker bara att det håller bättre. Om du använder en väldigt mild remover och är snabb, så fungerar det att ta bort vanligt lack och lägga annat! Efter två svängar med vanligt lack får du nog lägga om grunden med Alessandro. Så om du är ok med att lacka om naglarna helt ungefär var tionde dag kan det vara något för dig! Lycka till i nageldjungeln och välkommen tillbaka!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *