FAQ – min hårfärg

Det är ganska många som mailar, facebookar och googlar (har jag sett på bloggen) angående hur min hårfärg ser ut/hur jag fått till den, så jag tänkte lite kortfattat berätta!

Om vi ska gå tillbaka till när det hela började, gick jag till min fina frisörvän Madde och bad henne förvandla mitt hår från brunsvart till rött. Gissa vad som hände? Det blev rött, men, jag blev tvungen att klippa håret runt 25 cm eftersom det blev superledset av avfärgningen och jag fick utslag i hela hårbotten (blekning). Med detta vill jag säga: gör inte ett såhär stor hårfärgsbyte hemma, tänk er vad som hade hänt då!

Efter det höll jag efter håret själv med hårfärg Madde hade ordnat till mig tillsammans med en färgbomb från Revlon. Eftersom jag inte hade någon superbra erfarenhet av rött hår tonade jag hela håret varje gång jag färgade det och fick sotiga toppar, inte fint. Med andra ord: lägg inte färg i lager på lager om du vill hålla det fint. Det fina med rött hår är det är ganska enkelt att tvätta ur, dvs, färgar du inte det på ett tag kommer färgen mattas ner och då är det bara att köra i en färgbomb.

Här hade jag låtit färgen mattas ner och eftersom jag hade så mycket pigment i håret blev det naturligt, mjukt och rött. Hårbottnen höll jag efter med Jane Hellen Mood färg Koppar/22.
Nyligen tröttnade jag på min naturliga färg och dängde i en skarp orangeröd nyans från L’Oréal Féria by Préférence färg 74 Mango Intense Copper (som blev lite för mörk och skarp IRL pga redan färgat hår), tvättade ur den lite och tar nu hand om den med Revlon färgbomb nr 400 Tangerine och är supernöjd eftersom färgen är exakt så orangeröd som jag vill ha den!

Hoppas detta besvarat några funderingar och eventuellt hjälpt någon till orangerött hår!

6 Kommentarer
 1. jessica
  jessica says:

  Tack för tipset om färgbomben i nr 400. Just nu använder jag 743 och den blir på toook för röd – ska genast inhandla en nr 400 imorgon!

  Svara
 2. Camilla
  Camilla says:

  Googles bildsök förde mig hit!
  Efter sommaren upplever jag alltid att min rosableka hy krockar med min naturliga ljusblonda nyans som går åt det gyllene hållet. Superfräscht när jag är fräknig och solbränd, men på hösten och vintern då jag är porslinsdockeblek ser mitt hår ut som en misslyckad pissgul blondering! Har genom åren kört på svart, mörkt askblont, alla bruna nyanser under himlavalvet men av någon anledning varit för feg för att pröva Pippi Långstrumpsrött för att jag har hört att det ska vara en bitch att avfärga.
  Nu jävlar; imorgon är det jag som inhandlar hårfärg. Tack för dina tips som gav mig sparken i ändan som jag har behövt i typ tio år!

  Svara
  • Ida K
   Ida K says:

   Det ÄR en bitch att bli av med, men det är ju så himla fin färg! Kul att inspirera och lycka till! Hoppas du blir fin i ditt nya orangea svall! Piggar upp vardagen gör det!

   Svara
 3. Sara
  Sara says:

  Hejsan!
  Så kul att du delar av dig!
  Jag har en fråga vilken hårfärg hade du innan du använde färgbomben 734?
  Den första bilden du har där det står låt färgen rinna? Använde du dig av färgbomben på denna bild? Snälla svara sitter med denna färgen nu i min hand! O tvekar på att färga, gör jag vill ha det som dig!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *