Hur jag färgar ögonbrynen

refectocil natural brownFör mig har ögonbryn alltid varit lite känsligt. När jag var tonåring plockade jag dem till den milda grad att jag hade två tunna streck som gjorde att jag konstant såg lätt förvånad ut. När jag blev lite äldre lät jag dem växa ut lite lätt, men höll på att få panik om de fylldes i. i 20-års åldern började jag experimentera ganska mycket och hade några riktigt tvivelaktiga ögonbrynsval fram tills dess att jag var runt 25 år gammal. Då ville jag bara odla ut dem, men vågade inte riktigt låta pincetten gå i pension. Det vågade jag däremot för ca 10 månader sedan och det var ett fantastiskt bra val!

I detta inlägg kommer jag guida er i hur jag fixar mina bryn, vad jag använder osv. Som ni ser av bilden ovan använder jag mig av produkter från Refectocil. Deras produkter är veganska, inte djurtestade och det är den överlägset bästa bryn- och fransfärg jag testat.

att färga brynenJag börjar att gucka ihop färgen enligt anvisningar tillsammans med en liten plastpinne och en glasskål som jag snott av sambon. Den ska egentligen vara i baren och är tillför att typ servera snacks i, men jag tycker den är guld till att blanda ihop diverse sörjor i, t ex ögonbrynsfärg.
färga ögonbrynen tipsMånga använder sig av en frans- och brynborste eller medföljande plastpinne då de applicerar färg, jag använder en snedställd pensel som jag inte är rädd om och applicerar färgen lite som när jag fyller i brynen. Vad detta gör är att jag har mycket bättre kontroll på var jag sätter färgen, men också att jag slipper färga ansiktshår som jag inte vill ha mörkare. Jag använder även denna när jag applicerar färg på fransarna eftersom jag tycker det är mycket enklare än med en mascaraborste eller liknande.
färga ögonbrynen refectocilA sexy derpface with sexy eyebrows. Här ser du hur jag applicerar min färg. Eftersom jag inte plockar mina bryn, så har jag en del lite fjantigare och ljusare hår under brynen, dessa fångar jag upp för ett buskigare intryck.
refectocil natural brown resultatHär har ni resultatet av Refectocil Natural Brown. Löööv it! Det jag tycker är det finaste med ett par färgade bryn är att det lyfter hela ansiktet och att det går så löjligt mycket snabbare att fylla i brynen. Jag kommer även att inom kort visa hur jag fyller i brynen, så stay tuned for that!

Sist vill jag bara ge lite bryninspo till dig som vill odla ut brynen men är osäker. Det är på riktigt värt att gå med ögonbryn som inte ser kloka ut i ett par månader. För ett år sedan, då så mina bryn ut som på bilden under. Färgade OCH ifyllda. Det går om man kan stå ut med fulstadiet 🙂

9 Kommentarer
 1. Tuva
  Tuva says:

  Jag undras om du använder något för att skydda din hud när du färger dina ögonbryn? Hur länge låter du färgen sitta i? Och hur tar du bort färgen? Med vatten eller med nåt annat?

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Hejsan! Jag brukar faktiskt slarva rätt rejält med att skydda huden eftersom jag oftast gör det när jag vet att jag ska vara hemma hela dagen och kommer tvätta ansiktet i alla fall två gånger innan jag visar mig bland folk. Annars är vaselin eller en fet hudsalva bra 🙂 Alltså, nu låter jag som världens slarvigaste färgare, men mellan 15-30 minuter. Sedan brukar jag torka bort färgen med en bomullsrondell eller ansiktsservett och sedan tvättar jag ansiktet först med bara vatten och sedan med en ansiktsrengöring. Då brukar jag få bort all färg, det enda som kan vara kvar är lite stain på huden!

   Svara
  • Ida
   Ida says:

   Det är blandat på skincity. De säljer ju många olika märken och produkter, så det är bara att göra det tråkiga jobbet att läsa på förpackningarna. Skincity har dock en hel del cruelty free! 🙂

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] let them run free för att maximera buskigheten. I alla fall, vill du se hur jag färgar brynen klickar du här. Nedan kommer resultatet av […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *