beauté pacifique Submersive Serum Paradoxe

Hypade produkter som jag inte gillar

I veckan pratade jag med en kompis om hudvård, produkter som inte funkar för mig och råkade droppa två stycken som är rätt hypade eller i alla fall väldigt populära. Jag kom då på att varför inte skriva ett inlägg? Dela med mig av ett gäng produkter som aaaaallaaaa verkar älska – men som inte alls funkar för mig! Vissa saker vet jag varför och vissa har jag ingen aning om vad problemet är. Jag ska på bästa sätt försöka att förklara – kanske tar du med dig något som du kan ha nytta av.

Som en liten disclaimer så ääääälskar jag andra produkter från vissa av dessa märkena. Just dessa funkar bara inte för mig. Som det är med skönhet. Har jag en bra rekommendation på en liknande produkt som den jag dissar finns de också med. Vi kör!
beauté pacifique Submersive Serum ParadoxeBeauté Pacifique Submersive Serume Paradoxe köpte jag en flaska av år 2016 på rekommendation av Skincity. Det var mindre smart för jag har aldrig i hela mitt liv, inte ens under tonåren, haft så många gigantiska finnar och innebrännare som när jag använde denna produkt. Det komiska är att jag simultant hade jättefin hud. Under tiden jag använde serumet kunde jag helt ärligt inte lista ut att det var den som var boven utan jag trodde att det kanske var hormonellt. Efter att serumet tog slut gjorde även finnarna så.

Jag är dock inte ensam om denna reaktion utan har hört om andra som fått samma reaktion. I mitt fall är boven här den höga halten av squalane. Detta är en vegetabilisk olja som är vanlig i hudvård. Min hud hatar squalane i höga doser och Submersive Serum Paradoxe innehåller fem ingredienser varav squalane är högst på listan. Det finns en positiv sak med så koncentrerade produkter – det är enkelt att hitta om du är allergisk eller känslig mot någon ingrediens. Detta dumma är dock att om du är känslig får du mer skit än om dosen var lägre.

När jag ändå är inne och trashtalkar Beauté Pacifique kan vi fortsätta med den relativt hypade (i alla fall 2016-2017) masken Instant Hydrating Mask. Detta var också en rekommendation från Skincity. Återigen får jag väldigt sällan finnar, men varje natt jag hade sovit med denna vaknade jag med 3-5 småfinnar i ansiktet. Bovarna? Squalane och lanolin. Båda dessa ingredienser är väldigt fettiga och min hud sa najnajnaj. Även om Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask skulle fungerat för mig hade jag inte köpt igen – jag hade inte kollat inci då, men den innehåller som sagt lanolin. Som jag tycker är äckligt. Det är nämligen fårullsfett. Inte så veganskt. Inte så imponerad av Beauté Pacifique.

Förslag på annan produkt: Acasia Recovery Mask och M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask

Verso Super Eye Serum

Verso Super Eye Serum är en produkt jag villevilleville skulle funka för mig, men det gjorde den inte. Jag vet faktiskt inte varför men det blev aldrig bra. Detta sägs vara den typ bästa produkten för att mota rynkor runt ögonen och absolut – retinol är grymt, men sammansättningen här ville min hud inte ha. När jag tvingat mig genom halva sålde jag den helt enkelt. Har inte tid för hudvård som inte funkar för mig.

Förslag på annan produkt: The Body Shop Drops of Youth Eye Concentrate och Dermalogica UltraSmoothing Eye Serum
Makeup Revolution conceal & define full coverage concealer and contour- c2Minns ni när YouTubes skönhetscommunity alla hetsade om Makeup Revolution Full Coverage Concealer? Det gör jag. Typ alla sa att det skulle vara en svinbillig dupe på Tartes Shape Tape. Det är den inte. Oj vad många chanser jag gav! Oj vad många olika tekniker jag testade. Najnajnaj. Såg ca 15 år äldre ut varje gång. Det gick inte. Hela recensionen kan du läsa här. Jag gav bort concealern till en vän – det är en av hennes favoriter nu. Tycker genuint det är väldigt komiskt hur vissa produkter presterar så olika på olika personer – men även vad vi har för preferenser.

Förslag på annan produkt: vilken annan concealer i hela världen
Kevin Murphy Hydrate-Me WashKevin Murphy Hydrate-Me Wash hann jag genom halva innan mitt hår blev underligt. Det var som det sakta bildades en tvålig uppbyggnad som gjorde håret strävt, fick det att se matt och slitet ut. Jag blev lite varnad om att schampot kunde göra håret äckligt, men eftersom jag började använda det i samband med en lätt blekning trodde jag att blekningen var boven. Det var den inte, jag behövde bara schamponera håret med ett annat schampo så blev det bra igen.

Förslag på annan produkt: Olaplex Shampoo och The Body Shop Clearly Glossing Shampoo


Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% kan vara en av hudvårdsvärldens största gullungar just nu. Många av mina vänner svär vid den och köper flaska på flaska. Jag fick min första tub för ca 1 år sedan, men gav bort den för jag visste inte riktigt vad den skulle göra för mig. Dess huvudfunktion verkar vara att arbeta på att porerna ska bli mindre synliga men även arbeta bort orenheter. Eftersom jag är torr är förstorade porer inget jag tänker på och jag har som sagt sällan finnar.
När jag fick min andra tub så tänkte jag att nu ska jag bannemig testa! Jag testade två gånger och vaknade med finnar båda. Niactilen innehåller squalane men inte sådär vansinnigt högt på inci, så det kan både vara det och någon annan ingrediens. Funkar för mig gör den inte.
Wet N Wild Photofocus Foundation var en stor hype på YouTube, blev nominerad i flera tävlingar och jag kände bara “eeeeh vafan är alla höga?”. I detta fall känner jag bara: it’s not me – it’s you. Jag förstår genuint inte hur denna foundation funkar för någon alls. I hela världen. Jag testade kanske 3-4 ggr och alla gånger utom en torkade jag av den ganska omgående. Anledningen? Den framhäver struktur som det inte fanns någon morgondag! När jag behöll den på tänkte jag att jag ändå skulle fota min makeup med den – det kanske skulle se bra ut. Jag använde aldrig bilderna. You guess why.

Förslag på annan produkt: Lumene Blur Foundation.

Har du testat någon av dessa produkter och tycker att jag har heeeeelt fel och inte vet vad jag pratar om? Eller har du någon annan produkt som alla verkar älska och du avskyr med brinnande hat? Ta chansen till att få ha dålig attityd och lämna en kommentar!

OBS! Återigen – tro inte att dessa inlägg betyder att jag inte gillar märkena ifråga. Vissa älskar jag som sagt. Samt. Gillar du roastiga inlägg? Tryck på det lelle hjärtat så jag vet.

16 Kommentarer
 1. Ingrid
  Ingrid says:

  I thought I was the only one whose skin didn’t love Elixir Niactil 4%! I wanted it to work so badly, but it gave me pimples in places I never normally get pimples, and it didn’t do anything for my rosacea either, which was what I got it for… Ended up giving it away to a friend.

  Svara
 2. Molkan
  Molkan says:

  Jag trodde inte att jag skulle gilla wet n wild Photofocus, men jag gillar den som fan! På min kombinerade hy med stora porer lägger den sig så fint och jag hade den t o m. på DB Awards eftersom det är min ”safe”-foundation som håller hela kvällen

  De andra produkterna har jag faktiskt inte testat ‍♀️

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   För mig är det så sjukt att du gillar den och att den är fin på dig! Det kanske är att den behöver lite olja att mixa sig med? Tillsammans med Nars All Day Luminous är det den värsta foundation jag testat haha

   Svara
 3. Nadja
  Nadja says:

  Nu vill jag prova niacil hahaha. TO produkter gör ingenting för mig. Tycker glamglows masker är ÖVERHYPE! Samma med eve lom.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Hahaha, ja, alltså, det är många som älskar Niactilen, så för vissa måste den vara bra! Nu har inte jag testat något av det, men Glamglow känns jätteöverhypat!

   Svara
 4. den pyttelilla gudinnan
  den pyttelilla gudinnan says:

  Nyx jumbo eyepencil förstår jag aldrig hypen, tycker de är hemska! De är så tjocka och kladdiga, det känns äckligt på ögonen, lägger sig i veck inom en minut, är jobbiga att sudda och ett helvete att kombinera med ögonskugga. Opraktisk storlek också, ingen precision. Och den typ utsöndrar flott på utsidan av pennan? Jag torkar av dem regelbundet men varje gång jag återkommer efter nån vecka är de flottiga igen. Äckliga saker!

  Svara
 5. Ingrid
  Ingrid says:

  Submersive serum gör inget för mig. Jag blir ju inte dålig av den heller men det är något som irriterar i ögonen om jag tar den på huden nära. Kommer INTE lägga ut för ytterligare en flaska. Kan ta ngn droppe i annat serum om jag känner mig lite torr, men tar den inte runt ögonen.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Oj! Vad störigt! Det är ju inte heller en billig produkt så det känns ju rätt störigt att den gör inget/irriterar ögonen. Det enda positiva är att du har fem ingredienser att välja emellan så blir lite enklare att köra uteslutning i framtiden haha.

   Svara
 6. Wysteriia
  Wysteriia says:

  Haha Wet N Wild Photofocus Foundation funkade kanon på mig! Jag typ älskade den, haha! Inte provat någon annan produkt..har den från Elixir här hemma så ska prova och se om jag reagerar 🙂 Faktiskt hört många som reagerat på den! Ska lägga squalane på minnet som ingrediens som eventuellt muckar gräl!

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Men va!! Jag förstår inte hur någon alls kan älska Photofocus haha… Jaså? Jag trodde faktiskt det bara var jag! Verkar som squalane på vissa kan vara lite triggande trots att det ska vara en supersnäll ingrediens. Dessvärre en väldigt populär sådan…

   Svara
  • Ida
   Ida says:

   Lift Me Up Sheetmasken funkar sådär för mig, men tycker ju obvi att Acasias Recovery Mask är awesome! Bara hört en till person den inte funkar för! Men det är spännande hur en annans beautyskräp är någon annans skatt haha

   Svara
 7. Amanda
  Amanda says:

  Jag ÄLSKAR roastiga inlägg. Så intressant att se vad andra gillar /ogillar och varför. Jag fixar inte heller concealern från Makeup revolution, den blir så otroligt kakig på mig och lägger sig i alla linjer som finns haha.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *