Sista minuten klappar för den stressade

I min familj ger vi inte så mycket julklappar, det har mest blivit att vi ger varandra något litet. Detta började egentligen i att vi faktiskt inte hade råd. Jag är uppvuxen i en familj med en ensamstående mamma (pappa dog när jag var liten) och efter några år blev det rätt svårt att få till det med julklappar. När jag var yngre, vi snackar mellan kanske 12-16, så tyckte jag att det var rätt jobbigt att jag alltid fick så mycket färre och billigare saker än mina vänner. Nu i efterhand tycker jag helt ärligt att det bara känns orimligt med hur långt det dras ibland.

Förstå mig rätt, jag tycker julklappar är en härlig grej. Jag älskar att ge presenter till människor jag tycker om, jag verkligen älskar att ge presenter (vilket typ alla som känner mig vet), det är till den milda gräns att jag fått köpa dubbla födelsedagspresenter för att jag gett bort den första för tidigt. Det jag reagerar på är väl mer vilket överflöd och vilka sjuka pengar som läggs. Blir vi, handen på hjärtat, gladare av att få 20 julklappar varav vissa snordyra? Jag kan inte se att jag blev gladare för min iPad än min lilla espressobryggare, snarare tvärtom faktiskt. Är det rimligt att köpa 30 st nästan likadana läppstift till en person? Är det inte bättre att köpa ett riktigt bra då?

Förstå mig återigen rätt, jag tycker inte att folk ska sluta med julklappar och jag förstår att vi går runt med konsumtion, samt att jag bidrar till den. Men vill bara uppmuntra till lite mer väl genomtänkta köp och att faktiskt hejda sig någonstans. I år kommer jag att ge fem människor julklappar, vilket känns bra. Jag har fått möjlighet att faktiskt ge saker som är väl genomtänkta och som jag hoppas kommer användas och uppskattas, nu kan jag ju inte skriva vad det är i risk av att någon ser detta, men jag har valt ett fåtal presenter som känns spot on istället för överflöd. Kvalitet framför kvantitet. Hur tänker du kring julklappar och konsumtion?

Om du har någon julklapp att inhandla och verkligen inte kommer på vad du ska ge, så har jag något här som passar den stressade personen. Jag t ex, hade uppskattat dessa. Är en person som oftast går i 110, jobbar lite för mycket och kan ha svårt att varva ner. Dessa saker har jag uppskattat den senaste månaden och tycker dessutom har rätt rimliga prislappar 😉

Neal's Yard Remedies Aromatic Foaming Bath

Neals Yard Remedies Aromatic Foaming Bath

Detta är nog min all time favorit bland badskum. Jag tycker det är så avkopplande att krypa ner i badkaret i ett rikt, väldoftande skum som sedan smattrar tryst runt mig. Neal’s Yard Remedies Aromatic Foaming Bath doftar helt fantastiskt av lavendel, spansk mejram och geranium, örtigt och avkopplande. Innehållet är till stor del ekologiskt och produkten i sig är vegansk. Flaskan är i glas och känns superlyxig och produkten är dryg. Ett badskum som verkligen är härligt, väldoftande och känns lite lyxigt.
Prislappen ligger på 219 kr/200 ml, vilket är lite dyrare för ett badskum, men värt varenda krona. Kan nästan garantera att mottagaren kommer bli glad! (Om hen inte är totalt smaklös och saknar badkar, men då kanske detta är en rätt kass present)

This Works Sleep Stars

This Works Sleep Stars

This Works Sleep Stars är en grej du kan hänga i julgranen till någon du gillar och jag tycker detta är en riktigt avslappnande grej! Paketet innehåller tre små förpackningar av bästsäljare från This Works med produkter som ska hjälpa dig att sova lite bättre. Pris ligger på ca 150 kr och jag tycker detta är en rimlig testa på-trio innan du köper fullstorlekar.
This Works Deep Sleep Pillow Spray, Sleep+ Pillow Spray, Sleep BalmDu får: Sleep+ Pillow Spray 5 ml, Deep Sleep Pillow Spray 5 ml, Sleep Balm 8,6 gram. Tanken med samtliga produkter är att få dig att känna välbefinnande och lugn på olika sätt. Du som är intresserad av doft vet ju säkert att doftsinnet är väldigt känsligt och att du lätt kan påverka hur du känner med det. Deep Sleep Pillow Spray fungerar på så vis att den hjälper dig att chilla, helt enkelt. Doftar av lavendel, kamomill och vetiver. Sleep+ Pillow Spray ska på något sätt hjälpa dig att sova lugnare natten genom (vet inte riktigt hur eller om just denna funkar, men doftar mys). Sleep Balm smörjer du på huden och den doftar lugnande på samma gång som den hjälper din hud att bli mjuk och fin. Lite win win.

Detta lilla kit finns på Sephora. Märket i sig är cruelty free och Deep Sleep Pillow Spray samt Sleep Balm är veganska (vad jag kan läsa mig till), medan Sleep+ inte är det. När dessa är slut kommer jag köpa Deep Sleep Pillow Spray, men nog inte de andra.

1 svara
  1. Caroline
    Caroline says:

    Jag älskar iden med att begränsa inköpen under julen. Jag träffar hela min familj denna julen, men har inte köpt presenter till alla, jag har mina prioriteringar (samt inte ekonomi att köpa presenter till 50+ personer på en studentbugdet). Något enkelt som en bild på mig systern blir en present till 10 i slakten 🙂 Gäller att hitta dem där guldkornen som ger det där lilla extra, utan att vi överkonsumerar. 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *