Sluta hata allt kvinnor gör

Kan vi, eller nej, inte vi, ni, sluta att hata på typiskt kvinnliga intressen? (Obs om du inte är en hater behöver du inte känna dig träffad)

Jag blir så otroligt trött på det hat som ibland bubblar upp när kvinnor ger sig hän åt sina intressen, däribland skönhet. De senaste dagarna (läs: sedan jag skaffade absurt långa naglar) har jag fått en del otrevliga kommentarer i sociala media, till största del av män, men också av ett fåtal kvinnor. Det har varit alltifrån att jag är korkad som skaffar så långa naglar p.g.a att det gör att allt jag gör med händerna blir omständligare, jag har blivit kallad Wolverine (i och för sig lite småroligt), fåfäng och ytlig, att jag är äcklig, att mina naglar är äckliga mm. Jag har fått lösare “krav” om att jag ska förklara varför jag vill ha långa naglar KAN JAG INTE BARA FÅ HA LÅNGA NAGLAR FÖR ATT JAG VILL DET DIN JÄVLA RÖVHATT? Det är inte som att jag måste behålla dem resten av mitt liv!!

sminkblogg

En överposig, kvinnlig bild för att irritera lite extra

Under veckan som gått visade jag även upp min skönhetssamling på nätet för ett gäng nyfikna tjejer och fick, av random män, höra att jag måste vara skitful som behöver så mycket smink, att jag är en sådan person man tar med och badar på första dejten och andra mindre kreativa förolämpningar av mitt intresse och mitt utseende. Helt fascinerad att en sminksamling, och ett några långa naglar, kan skapa ett sådant hat, det är ju bara smink och naglar? Hur kan skönhet som är så kul och relativt oskyldigt, skapa så mycket hat? Det är inte som så att jag visade upp en samling av döda hundvalpar eller en burk navelludd eller något annat kontroversiellt eller äckligt. Det är en samling av färger i olika skepnader. Produkter som ska göra mig vackrare, låta mig vara kreativ och uttrycka min personlighet. Produkter som får mig, och andra individer, att må bättre en dålig dag, som förgyller en rolig utekväll eller som bara rent av är kreativt trams. DET hatas det på.

Och anledningen? Det är ett typiskt kvinnligt intresse (kom inte och säg att det är en annan huvudanledning, för det är det inte). Allt som egentligen har en stämpel att vara typiskt kvinnligt nedvärderas friskt i dagens samhälle, smarta och fina Maria snuddade nyligen på skillnaderna mellan kvinnliga och manliga intressen (och lite annat läsvärt) läs här: länk.

sminkblogg sminkblogg
Jag vet egentligen inte (som vanligt) var jag vill komma med detta, jag har bara en sådan uppbyggd frustration över att mina intressen ska vara ok att hata på, att jag och andra sminkintresserade ska känna att vårt intresse är lite skämmigt eller att vi måste förklara varför vi är intresserade av skönhet. Kan det inte bara räcka med att vi gillar smink? Måste vi verkligen ge en redogörelse lika lång som Krig och Fred för att det ska vara ok? Måste vi ha världens mest genomtänkta och bästa anledningar? NEJ DET BEHÖVER VI INTE! Det är som sagt inte så att vi är djupt obehagliga och störda själar som dödar hundvalpar på skoj eller antastar barn eller något annat oroväckande underligt, vi gillar bara att måla med färger i ansiktet. Alla ni som hatar; ge er. Gå och hata på något viktigt, som att det finns företag som för er skull mal ihjäl tusentals kycklingar levande (true story bro: äter du kyckling eller ägg är du med på skiten), och låt mig och mina fjantigt långa naglar och min stora sminksamling vara. Vi skadar ingen. Om du inte slutar, då kan jag offra att få lite skit under naglarna.

Nu ska jag gå och tvätta mig med min absurt dyra rengöringsolja, spraya ansiktet med en blåbärstoner och smörja in ansiktet med c-vitaminsserum och fortsätta att vara allmänt fabulös. Tack för att du läste. Puss

14 Kommentarer
 1. Cathrin
  Cathrin says:

  Heja heja. .
  Det som förundrar mig är varför dessa människor tar sig tid att läsa om allt detta som de nu tycker är sååå vidrigt. Någonstans måste det ju locka dem. Usch för näthat.

  Svara
 2. Maria
  Maria says:

  Alltså Ida <3 blir så lack när jag läser det hat du får utstå. Så jävla tråkigt att man inte kan få ha ett intresse som inte har med män att göra utan att för den sakens skull skammas in ett hörn där man utmålas som något monster som försöker "lura" män genom att använda glittrig ögonskugga. Allt ska ju alltid handla om män liksom, blä.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Gud ja, och jag lurar alltid skiten ur män med mina lila och gröna läppar…. Jobbigt att de är så dumma att de inte fattar att det är på riktigt liksom

   Svara
 3. Joline
  Joline says:

  Fucking AMEN. Och så jävla trött på att oupplysta människor på allvar tror att smink har med den feministiska kampen att göra …
  Och hela den här “gud vad ful du är” kontra “fan vad mycket smink du har, är du så jävla osäker eller”

  Svara
 4. Lena
  Lena says:

  Allt handlar om en av världens värsta sjukdomar och den heter A V U N D S J U K !!
  Dom som hatar dig för att du har massor av kul smink, som hatar dig för dina långa naglar… dom är bara så avundsjuka på dig och då måste dom spy galla över dig fast dom i själva verket vill vara precis som dig och ha allt smink och ha dessa naglar.
  Strunta i dom, bara skit i dom liksom, dom är inte värda att lägga energi på !!
  Jag tycker din blogg är bra, kul att läsa och bra info om olika produkter.
  Var kan man se din sminksamling ?? Skulle gärna vilja se den, vore kul och nej, jag vill inte se den för att bli avundsjuk utan för att smink är kul !! :=)
  Ha en bra dag och Kram Kram.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Ja, men så känner jag med – att det inte är lönt, men ibland tänder det till hos mig och då måste jag bara ta tag i skiten och bråka lite 😀

   Jag lade upp mi sminksamling på ett forum som heter jodel, men jag kan visa den här i bloggen om det skulle vara kul att se? 🙂

   Svara
 5. Daniella
  Daniella says:

  Jag har också långa naglar. Vissa killar tycker det är jättesexigt. Min pojkvän gillar det 🙂 Har även fått positiva kommentarer från random killar. Sen finns det ju vissa som inte tycker det är snyggt också. Smaken varierar. Dina naglar är i alla fall jättesnygga!

  Svara
 6. Alice
  Alice says:

  Så bra inlägg! Jag tänker ofta på detta och är så innerligt trött på att försvara mig. Måste man hålla på o gnälla och klanka ner på..? Kan vi inte alla bara vara snäll mot varandra och låta en göra som man vill!

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Tack! Men eller hur, vi kan väl bara vara snälla och sluta ifrågasätta minsta lilla sak! Smink är ibland bara smink liksom 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *