Taskigt väder och trasiga tassar

Under vintertid i Sverige är vi många som går runt med torra och nariga händer, och de som har jobb som antingen kräver utevistelse eller bara mycket handtvätt kan till och med få sår över händerna. När jag jobbar med sminket som mest tillhör jag den sistnämda – och vi kan väl alla hålla med om att det kan göra svinont att ha småsår överallt som spricker när man böjer fingrarna?

Då kommer vi till första punkten för att undvika detta; skaffa först och främst en skonsam tvål. Själv använder jag en ekologisk, oparfymerad och ofärgad tvål från Änglamark som är supersnäll mot huden. Generellt (enligt min uppfattning) brukar billiga tvålar med starka dofter vara döden för händerna på vintern, så undvik dem och kör på något skonsammare – varför inte en tvål som rekommenderas för barn?

Nummer två är så klart att hitta en bra handkräm! Jag tror inte att jag är ensam om att ha testat diverse handkrämer genom årens gång. Vissa helt ok, vissa skitdåliga och andra jättebra. När vi kommer till punkten “jättebra” så har jag två stycken som jag tycker är helt fantastiska som jag måste tipsa om!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bliss High Intensity Hand Cream – denna är helt galet bra och en av mina favoriter sedan 2012 då jag fick ett prov med mig efter ett besök på Kicks. Jag har skrivit om den tidigare här, men som en snabb beskrivning kan du förvänta dig en otroligt mjukgörande, snabbverkande och fräscht doftande handkräm. Finns på Kicks och Åhléns (och lite här och var på internet) för 75 kr/30 ml. Finns att köpa här

Vichy Nutriextra Hand Cream – jo, men man tackar för denna lilla godingen. Den har ingen speciell doft eller lyxigt utförande, men jävlar i havet vad den återfuktar! Jag brukar smörja in händerna med en ärtstor klick varje kväll och vaknar upp med babylena händer. Eventuellt kommer den att klassa ut den från Bliss, för den är svinbra och definitivt värd att prova på om dina tassar är elaka såhär om vintern.
Finns på vissa apotek för 79 kr/50 ml

*inlägget innehåller affiliatelänkar

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *