Vita Liberata Capture The Light Illuminating Skin Finish

Vita Liberata Capture The Light Illuminating Skin Finish

Vita Liberata Capture The Light är en slags BB-creamaktig produkt som är till för att ge ett snyggt glow och dölja eventuella skavanker, går bra att använda på både kropp och ansikte och innehåller SPF 25.

Denna produkt finns i två utförande: en som går under namnet “Opaque” och “Translucent“, som namnet antyder finns det alltså en version med lite täckning, och en version som är mer skir. Jag har två stycken ur Opaque-serien; Latte Light och Latte, samt en ur Translucent-serien; Gold. Utöver dessa jag har finns det vad jag känner till ytterligare två färger.

Capture The Light är en enligt mig en bra och användbar produkt. Jag som arbetar som makeupartist har ganska bra nytta av produkten, t ex på plåtningar där man vill ge modellen ett schysst glow på kroppen, men mest av allt skulle jag vilja kalla detta för en riktig sommarprodukt. Du som t ex älskar att hänga på stranden eller som gärna visar lite hud, t ex benen, kommer förmodligen gilla glowet och känslan. Jag upplever att produkten inte klibbar särskilt utan torkar in ganska bra, tycker inte heller att den färgar av sig nämnvärt, men skulle kanske inte utmana ödet och bära någon av de färgade versionerna i samband med ömtåliga eller vita klädesplagg.

vita liberata capture the light swatches
Ovan ser du hur de olika produkterna ser ut på huden. Används på rengjord hud, peela gärna innan för finast resultat. Som du ser ger Gold (translucent) ett varmt skimmer, medan Latte Light och Latte (opaque) förutom skimmer ger ganska mycket färg. Eftersom jag är så väldigt blek var jag tvungen att dra på ordentligt med produkt för att få mörkaste färgen Latte någorlunda jämn, matchar du däremot produkt rätt mot din hudton så är det absolut inga problem att få till ett jämnt och snyggt resultat. Som till synes passar Gold mig bäst och ser därför bäst ut mot min hud. Matchar du rätt är glowet underbart, framför allt i sol.

För mig finns det väl två saker som jag inte gillar: doften (luktar mycket SPF) och priset som jag kan tycka är lite väl mastig på sina ca 495 kr (Sverige), beställer du den från t ex Feelunique.com kan du få hem den för ca 350 kr.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *